Dames 2 KAMPIOEN/Geplaatst op 19 april 2015

Dames 2 KAMPIOEN !

 

Er zaten afgelopen donderdag meer supporters uit Franeker op de tribune in Grouw dan van de thuisploeg … en die lieten zich duidelijk horen: mooi man!

Onder die supporters ook de teamsponsor (Karin en Peter Rijpstra van Combistralen), oud-trainster Ytje de Boer (Sneek), natuurlijk diverse familieleden van onze meiden en het Dagelijks Bestuur van DoskoActa alsook de voorzitter van ons rayon, want die moest uiteraard na afloop de prijs uitreiken.

Het werd een ware galavoorstelling van onze dames, want zij denderden werkelijk over de tegenstander heen, terwijl de voorgaande 2 wedstrijden tegen Grouw nog met liefst 3-0 verloren werden: wat gebeurde hier?!

Met een enorme servicedruk en af en toe prachtig aanvalsspel werd de tegenstander op zijn (haar) plaats gezet, terwijl verdedigend ook vrijwel niets werd weggegeven!

Coach Jelle Riemersma was één van de weinigen die de rust wist te bewaren, maar toen onze dames de benodigde 2 sets binnen gehaald hadden (en dus al kampioen waren op doelgemiddelde) liet ook hij de teugels vieren en had de 3e set net zo goed

schriftelijk afgedaan kunnen worden: 2-1 winst en kampioen!

Hiermee wordt ruimschoots voldaan aan de doelstelling voor dit jonge team (afgelopen seizoen alle A-meisjes overgeheveld naar de senioren!) om tenminste de P/D-wedstrijden (proberen) te halen … knap hoor … en complimenten aan trainer en speelsters, ook aan de invalsters dit seizoen vanuit de Recreatie-dames!

Na afloop reikte het bestuur een bloemetje aan de dames uit en kon rayonvoorzitter Halbe Hageman de bijbehorende plaquette aan aanvoerster Bodil Galema uitreiken waarna de fotosessie kon beginnen.

 

Halbe Dames 2 kamp 2015                        Plaquette dames 1 2015

 

 

 

 

 

Toespraak Halbe Hageman                            en        de (glazen) plaquette

 

DoskoActa 2   18-43     43-11     1291-  959       +332      doelgemiddelde: 1,3461939 (beslissend)

Grouw 4          18-43     43-11     1316-1008       +308                                 1,3055555        

Dames 2 kampioen 2015

 

 

 

Onze kampioenen Dames 2:

Boven v.l.n.r.: Bodil Galema, Cynthia Rijpstra, Laura Tinga, Liesbeth Dijkstra,

            Lisanne de Vries en trainer/coach Jelle Riemersma

Onder v.l.n.r.:  Femke Roelofsen, Welmoed Zeinstra en Nynke de Jong

 

Daarna gauw richting Franeker alwaar het kantinepersoneel (Johan Bootsma en Els) al op de hoogte waren en er nog even gezellig nagezeten werd door speelsters (ook van Dames 1), trainer, sponsor en bestuur.

Hierbij kregen de aanwezigen een natje en een droogje aangeboden van de sponsor Combistralen en soft-sponsor Kantine De Trije alsook van de vereniging.

 

Feest dames 1 2015          Feest 2 dames 2 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

Er was genoeg te eten en te drinken … dus!

 

Al met al een gedenkwaardig seizoen met een geweldige eindsprint: bestuur en TC zijn trots op het feit dat onze jeugdopleiding dergelijke resultaten weet op te leveren: dank daarvoor!

Volgend seizoen in de 3e klasse  …waar o.a. Dames 1 de tegenstander zal zijn!

Nieuws/ Up-to-date

Archief

Weekbulletin 15 Jaargang 14

DoskoActa Weekbulletin 14-15[21225]     Beste volley-vriend(inn)en …     deze week beginnen we met het enthousiaste bericht van een onzer verslaggevers: “Waar vind je dit nog: 19 keer achtermekaar…

Weekbulletin 14 Jaargang 14

Voor de PDF versie: DoskoActa Weekbulletin 14-14[21122]   Beste volley-vriend(inn)en …     het is weer ‘de tijd van de lijstjes’ en dus staan diverse radiozenders in het teken van…

Foto's/ Dosko/Acta

Archief