DOSKO/ACTA richt zich op tweede plaats in de promotieklasse./Geplaatst op 6 april 2015

 

 

 

Het eerste herenteam van volleybalvereniging Dosko/Acta blaakt de laatste weken van zelfvertrouwen. De ene na de andere overwinning wordt geboekt en de formatie van Ludwig Seerden lijkt zijn pijlen gericht te hebben op de 2e  plek in de promotieklasse. Dit weekend moest er aangetreden worden tegen de koploper, het 2e herenteam van VC Sneek. Sneek die speelt met een mix van jong talent en oud toppers, heeft het afgelopen seizoen zichzelf de opdracht gegeven om te promoveren naar de 3de divisie.

Zaterdag een uur voordat de dames van Sneek aantraden tegen Alterno, mocht Dosko/Acta voor een volle tribune er voor zorgen dat het Sneeker kampioenschap nog even uitgesteld moest worden. Aanvoerder Ronald Fennema, al jaren lang een vaste waarde in het team van de Franekers was door omstandigheden afwezig. Dit was een flinke aderlating bleek ook tijdens de eerste set, waar scherpte die de laatste weken voor zoveel punten gezorgd had, ver te zoeken viel. De oude rotten van VC Sneek wisten met gevarieerd spel en een goede service Dosko/Acta volledig te overklassen. De eerste set ging daardoor ook vrij gemakkelijk naar hen met 25-14.

Coach Ludwig Seerden trachtte met een wissel van de net van een blindedarmontsteking herstelde Phillipus Feenstra, voor de nog jonge Pieter Leijenaar, om het tij te keren. Echter was de tweede set van het zelfde laken een pak. Een slechte passing, niet secure set ups en een niet uit de verf komenende aanval, zorgden ervoor dat de tweede set wederom naar Sneek ging met 25-18. Sneek die een tribune vol supporters hadden opgetrommeld, leken op weg naar het kampioenschap. Nog één set hadden ze nodig om zich kampioenen van de promotie klas te kunnen noemen. Dosko/Acta herpakte zich echter wonderbaarlijk in de derde set, flitsende aanvallen wisselden zich af met magistrale prikballen en schitterende taktische servicereeksen. Dosko/Acta overklast de zich al kampioen wanende Sneekers volledig. Dit blijkt ook wel uit de setstand van 12-25.

De vierde set was een set waar het publiek op z’n wenken bediend werd, beide teams leverden veel strijd wat resulteerde in een zeer hoogstaande volleybalwedstrijd. Tot 16-16 ging het gelijk op en zat de spanning er nog helemaal in, echter toen kwam de ervaring naar boven bij de Sneekers. Vakkundig werd er een tandje bij geschakeld, waardoor Dosko/Acta in de moeilijkheden geraakte en de set aan Sneek moest laten. VC Sneek dus kampioen, Dosko/Acta een punt, een punt die nog wel eens heel belangrijk kan blijken te zijn voor plek twee. Donderdag 9 april gaat hierin de doorslag brengen wanneer de Franekers aantreden tegen COVOS uit Oosterend.

9 april 20:15 de ontknoping omtrent plek twee in de promotieklas, wordt vervolgd.

Heren 1 april 2015

Bron: FranekerAcueel , geplaatst door: Eddie Spoelstra op: 2 april 2015

Nieuws/ Up-to-date

Archief

Weekbulletin 7 Jaargang 14

PDF : DoskoActa Weekbulletin 14-07[16897]   Beste volley-vriend(inn)en …       op het WK Volleybal wonnen de Oranje-dames ook van Puerto Rico (3-1) waarna de twee belangrijke wedstrijden op…

Weekbulletin 6 Jaargang 14

In PDF : DoskoActa Weekbulletin 14-06[16857] klik er maar eens op! Met plaatjes en kleurtjes.  Beste volley-vriend(inn)en …       het WK Volleybal voor de vrouwen is dus inmiddels…

Foto's/ Dosko/Acta

Archief