Weekbulletin 17 Jaargang 13/Geplaatst op 5 december 2021

De PDF ::: DoskoActa Weekbulletin 13-17[10796]  

Beste volley-vriend(inn)en … CORONA!

En toen was het trainen en kompetitie-spelen ineens over … ook dat kan dus gebeuren vandaag-de-dag. Daar waar de ene sportbond het aan de verenigingen overlaat (bijv. handbal) zet een andere de hele boel stop (bijv. volleybal) … en in dat laatste kunnen we ons wel vinden: zo voorkom je ongewenst reis-verkeer en ‘scheefstand’ in de kompetities. De Nevobo had hierop eigenlijk al voorgesorteerd door kortgeleden te publiceren hoe er omgegaan zou worden met ranglijsten bij halfjaarskompetities in geval deze om redenen zouden moeten worden afgebroken. De consequenties hiervan voor onze club staan vermeld onder “Wedstrijdsecretariaat – algemeen”!

Hoe we omgaan met wel/niet trainen: zie onder ‘Technische Commissie”!

Ondanks dit alles is/wordt in veel (de meeste?) gezinnen gisteren/vandaag Sinterklaas gevierd, welliswaar in aangepaste vorm, maar toch. Mooi dat dit nog kan tenminste.

Ook ondanks dit alles wordt er vandaag ‘gewoon’ gestreden op/om het podium in de Formule 1 en de spanning loopt op … mooie TV vanaf het nieuwe circuit in S-Arabie!

Aan de andere kant van de aardbol wordt op de gladde ijzers gestreden om de World Cup, maar tevens om het aantal startplaatsen dat een land weet te bemachtigen op de Olympische Spelen komend jaar … ook prima sport op de snelle baan van Salt Lake!

Komende week zal dus een rustige zijn … op vele fronten … tja …

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen …… and remember:

stay safe, take care and (try to) …Have Fun                           

 

DoskoActa    

                                                                                                              

 

Agenda          DoskoActa    CORONA-STOP       (Sport)kalender            Week 49

====================================  ========================

                                                                                               Schaatsen:

Ma.  06 dec.    Geen trainingen                                 10/12   W.Cup (4): Calgary – Can  

                                                                                   11        Marathon (7): Deventer

Di.   07 dec.    .                                                                       

                                                                                                Veldrijden:

Wo. 08 dec.    Geen trainingen                                  12        WB: Val di Sole      – Ita

                                                                                    

Do.  09 dec.    Geen kompetitie                                             Formule 1:     

                                                                                   12        GP Abu Dhabi

Vr.  10 dec.     Geen kompetitie                                

                                                                                               Voetbal:

Za.  11 dec.     Geen kompetitie                                 07/08   Champions League

                                   09        Europa / Conf. League

Zo.  12 dec.    WeekBulletin 13-18

 

——————————————————————————————————-

 

04/24 nov.       Radio.10            TOP4000                             *********************

 

 

Bericht van de NeVoBo

 

Topdivisie en lager: geen wedstrijden meer in 2021

 

De resterende competitiewedstrijden in het kalenderjaar 2021 voor de

Topdivisie en lager worden uitgesteld.

Dit geldt voor de senioren- en de jeugdcompetities, de wedstrijden uit het regionale bekertoernooi en voor CMV- en recreantentoernooien. Ook de achtste finales van het nationale bekertoernooi gaan aankomend weekend niet door. Dit heeft de Nevobo vandaag besloten n.a.v. de nieuwe kabinetsmaatregelen die sinds zondag gelden.

Algemeen directeur Guido Davio reageert: “We zijn ervan overtuigd dat het voor iedereen heel belangrijk is om in deze tijd te blijven sporten en bewegen. Vanzelfsprekend zijn we niet blij met dit besluit, maar we willen door de wedstrijden eruit te halen verenigingen de ruimte geven om op die momenten leden de zekerheid te bieden van trainingsaanbod waardoor zoveel mogelijk mensen kunnen blijven volleyballen en onderdeel blijven van de vereniging. We gaan nu aan de slag om ons voor te bereiden op het tweede deel van de competitie.”

Afgelopen vrijdag maakte het demissionaire kabinet bekend dat er van zondag 28 november tot 19 december van 17.00 uur tot 05.00 uur niet gevolleybald mag worden. De Eredivisie mag wel doorgaan, hetzij zonder publiek. Doel van de maatregelen is om de snelle toename van het aantal coronabesmettingen en de zi

ekenhuisopnames af te remmen.

De Nevobo heeft sinds vrijdagavond onderzoek gedaan naar de verschillende scenario’s en heeft contact gezocht met verenigingen om te inventariseren wat hun wensen zijn. De clubs waarmee contact is gezocht vertegenwoordigen in totaal circa 7000 leden.

Uit deze brede inventarisatie bleek het volgende:

– Het overgrote deel van de verenigingen geeft aan de competitie te willen uitstellen en daarmee ruimte creëren om de aankomende weekenden zoveel mogelijk leden te laten trainen.
– Verenigingen vinden het onverantwoord om hun leden wedstrijden te laten spelen zonder daarvoor te kunnen trainen.

De Nevobo komt tot conclusies op basis van de volgende argumenten:

– De Nevobo wil zoveel mogelijk mensen laten volleyballen, zodat dit ten goede komt aan de gezondheid en weerbaarheid van zoveel mogelijk leden. De Nevobo stimuleert haar verenigingen om invulling te geven aan de binding met haar leden, bijv. door trainingen en/of onderlinge wedstrijden te organiseren op werkdagen voor 17.00 uur of op zaterdag en zondag voor 17.00 uur.
– De Nevobo wil zoveel mogelijk voorkomen dat teams zonder te trainen wedstrijden moeten spelen met risico op blessures als gevolg.
– De Nevobo ziet dat de uitval van het aantal wedstrijden als gevolg van coronabesmettingen zich ontwikkelt van 2,5% tot circa 14% (afgelopen week).

  • Door een deel van de competitie wel door te laten gaan zal de scheefgroei in het aantal gespeelde wedstrijden alleen maar toenemen.
  • Trainen geeft meer zekerheid in het aanbod voor leden. 

– De Nevobo ziet niet de ruimte om wedstrijden die normaal op doordeweekse avonden worden gespeeld op een ander moment in te plannen.
– Door het uitstellen van de competities beperkt de Nevobo het aantal reisbewegingen tot lokale mobiliteit.
– De Nevobo verschaft hiermee duidelijkheid voor de verenigingen zodat de volleybalgemeenschap zich kan gaan voorbereiden op het tweede deel van de competitie.

Conclusies

Op basis van deze inventarisatie is de Nevobo tot de conclusie gekomen dat de wedstrijden die voor de aankomende drie weken op het programma staan worden uitgesteld. Dit betekent dat er dit kalenderjaar in principe geen wedstrijden meer worden gespeeld.

 

Berichten van DoskoActa

 

Trainingen:

door de berichten op de voorgaande pagina’s moge het duidelijk zijn dat er voorlopig niet getraind kan/zal worden, dit tot nadere berichtgeving hierover.

 

Kompetities:

Er wordt dus de hele maand december geen kompetitie-volleybal gespeeld!

Hoe de eindstanden van de najaars-kompetities bepaald zijn vind je onder het kopje “Wedstrijdsecretariaat – algemeen”!

Hoe er wordt omgegaan met de herstart (en wanneer … na weken van stilstand) is nu nog niet duidelijk, raadpleeg zo nu en dan de Nevobo-site en wekelijks dit bulletin … daarin houden we iedereen op de hoogte!

 

Kerst-mix-toernooien:

Of dit door kan/mag gaan (maandag 20 december) is nog maar de grote vraag waarop wij later terug zullen komen, de ‘presco’ van 13 december geeft wellicht uitsluitsel?

We shall see!

 

Grote Club Actie:

De opbrengst van de Grote Clubactie is bekend. Er is het mooie bedrag van € 874,56 opgehaald! Alle verkopers heel erg bedankt.
De verkoop ging dit jaar voor het overgrote deel via de persoonlijke QR code die iedere verkoper kreeg van de Grote Clubactie. Dat maakt de verkoop van loten nog eenvoudiger. De code kun je bv delen via verschillende social media zodat je veel mensen kunt bereiken.
De opbrengst is bestemd voor verschillende wensen die we voor onze materialen hebben. Een deel van de opbrengst gaat naar de verkopers en hun team. De bedoeling is om dit deel te besteden aan een teamuitje. We nemen binnenkort contact op met de teams hoe we dat onder de huidige omstandigheden kunnen gaan invullen.
Aan de kopers: heel veel dank en veel succes in de verloting. De loting is 8 december. Red: en natuurlijk veel dank aan schrijver dezes en organisator Sybout Zeinstra!! 

  

Wedstrijdsecretariaat – algemeen                                  

De ‘normale’ kompetities staan dus ‘gewoon’ stil, dwz. dat de huidige tussenstanden blijven gehandhaafd.

De zgn. halfjaars-kompetities (‘nakaars-kompetitie’) zijn afgebroken, de huidige tussenstanden zijn dus de eindstanden met dien verstande dat er wordt gewerkt met wedstrijdquotienten (ipv. behaalde punten), dit omdat er behoorlijke verschillen zitten in de aantallen gespeelde wedstrijden van de verschillende teams in een poule.

Hier komt voor de betreffende teams van DoskoActa dan het volgende uit, waarbij opgemerkt dat de kolom ‘opmerking’ onder voorbehoud is!:

 

Team            Quotient         Qua punten          Opmerking               

Heren-2        3e plaats          3e plaats              gaat naar 3e klasse ‘hoog’

Heren-3        6e plaats          6e plaats              gaat naar 3e klasse ‘laag’ / ovb.

Meisjes-A1  2e plaats          relatief  2e 3e       promoveert naar de TOP-klasse !

Meisjes-A2  1e plaats          al kampioen.!      promoveert naar de HOOFD-klasse!

Meisjes-A3  5e plaats          6plaats               handhaving

Meisjes-B1  3e plaats          2e plaats               handhaving

Meisjes-B2  2e plaats          relatief  2e  3e       wellicht promotie naar 1e klasse …

Mix-C1        4e plaats          4e plaats               handhaving 

N5.1             4e plaats          gedeeld 4e  5e      wacht op nieuwe indeling 2022

N4.1             2e plaats          gedeeld 2e  3e      idem

N4.2             7e plaats          gedeeld 7e  8e      idem 

           

Wedstrijdsecretariaat – wijzigingen                 

 

Hier kunnen we dus een streep door halen, want alle nog te spelen wedstrijden zullen opnieuw vastgesteld dienen te worden.

Zodra wij meer weten, weten jullie het ook!

                                                                                              

Wedstrijdsecretariaat – uitslagen

 

Oefenpotje: Meisjes-A2 wint van Meisjes-B1 (aangevuld vanuit MA1) met 4-0:

25-22, 25-12, 25-14 en 16-14 …. verder geen uitslagen uiteraard.

 

Wedstrijdscretariaat – teams                                                        

 

Niet(s) te melden.

 

Wedstrijdsecretariaat – arbitrage                 

 

Ook hier niet(s) te melden.

Wedstrijdsecretariaat – zaalwacht         

 

Geen programma’s.

                                              

Technische Commissie                                               

 

Na de zaak van alle kanten bekeken te hebben is er besloten om voorlopig geen trainingen te organiseren in de maand december. Alleen hebben gisteren een paar jeugdteams nog even kunnen trainen en een onderling oefenpotje kunnen spelen.

Uiteraard is dit geen ‘Wet van Meden en Perzen’ maar meer een principebesluit en het doet best pijn om dit te besluiten, maar laten we het verstand maar laten zegevieren.

Hoe de vlag er bij komt te staan (hangen?) na de presco van 13 december … wie het weet mag het zeggen, maar dan zullen we hier zeker op terug komen!

 

Ledenadministratie                                                           

 

Nieuw (maar trainen kennelijk al geruime tijd mee):

. Anneke de Jong        bij Dames-1

. Lilly Feenstra           bij Dames-2                Welkom dames … en veel plezier!

 

Ziekenboeg                                                                                                        

Wij kregen afgelopen week geen nieuwe meldingen binnen van ziekte en/of blessures, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat die er niet zijn (niet doorgegeven dan).

Toch wenst DoskoActa alle bij ons bekende en niet-bekende patienten een spoedig herstel toe: beterschap!     

Weekbulletin 16 Jaargang 13/Geplaatst op 28 november 2021

Voor de PDF : DoskoActa Weekbulletin 13-16[10728]

Beste volley-vriend(inn)en … dear volley-friends,

A week (or a long time Corona?) without my favorite game?

Life will never be the same:

Missing training as well as playing!

But there’s an old Dutch saying:

“When a week of hard work has been done,

it’s time to … have some fun!”.

Saint Nicholas

Tja … zoals het nu lijkt trainen (en spelen) we dus voorlopig niet … da’s balen!

Voor diegenen bij wie het glas altijd half vol is (ipv. half leeg): we zijn met de kompetities 2 x zo ver als vorig seizoen voordat de Corona-stop inging …

Op de pagina’s 5, 6 en 7 meer info hierover!

Geen trainingen/wedstrijden … dus alle tijd om Sinterklaas-cadeautjes te kopen, maar … de(ze) niet-essentiele (?) winkels moeten wel om 17.00 uur dicht … tja …

Ondanks dit alles:

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen …

… and remember:

stay safe, take care and (try to) …                           

DoskoActa    

 

     LAATSTE NIEUWS: MEISJES-A2 KAMPIOEN !!! (zie volgende pagina)

MEISJES-A2    KAMPIOEN   1e KLASSE   NAJAARSKOMPETITIE

In Akkrum wisten onze meiden het kampioenschap (+ promtie naar de Hoofdklasse!) binnen te halen … PROFICIAT aan speelsters, coaches, trainer en begeleiding!

Eigenlijk was men ‘op papier’ al kampioen maar na zo’n 20 minuten was alles zeker door de 1e set met liefst 8-25 te winnen van AVC-MA1 … TaTaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Jammer dat er door de omstandigheden bijna geen publiek bij mocht zijn, maar gelukkig was er wel voor een bloemetje voor de dames gezorgd: prima!

Op bijgaande foto het beste team van de 1e klasse in de najaars-kompetitie!

Oh ja … de wedstrijd werd overtuigend met 0-4 gewonnen … zo!

Agenda          DoskoActa    CORONA-STOP       (Sport)kalender            Week 48

====================================  ========================

Schaatsen:

Ma.  29 nov.   Trainingen: GAAT NIET DOOR     03/05   W.Cup (3): Salt Lake-USA

Di.   30 nov.    .                                                                     Veldrijden:

04        SP: Boom                   Bel

Wo. 01 dec.    Trainingen: GAAT NIET DOOR      05        WB: Antwerpen         Bel

Spelen:        GAAT NIET DOOR

Woudsend      Dames-1 (beker)                     Formule 1:

Do.  02 dec.    Spelen:        GAAT NIET DOOR     05        GP Saoedi-Arabie

Franeker          Heren-1,  Heren-2,  Heren-3,

Dames-3, Dames-4

Fluiten:       GAAT NIET DOOR

Franeker          Gerard H, Sybout Z, Hidde F,  Joost T, Ilse D

Tellen:        GAAT NIET DOOR

Franeker          Saapke W en Wouter Z

Vr.  03 dec.     .

Za.  04 dec.     Spelen:      NOG TWIJFELACHTIG !!!

Franeker          Meisjes-A1, Meisjes-A2,

Meisjes-B1, Meisjes-B2

Fluiten:     NOG TWIJEFLACHTIG !!!

Franeker          Gerard H/Marije B, Hidde F/Jelien A,

nnb………./Fenna D.  Mirjam M/Puck W

Zo.  05 dec.    Sinterklaas

WeekBulletin 13-17

——————————————————————————————————-

04/24 nov.       Radio.10 Gold    TOP4000                             *********************

Bericht van de Rijksoverheid

Bericht van de NeVoBo

 

Nieuwe maatregelen: geen amateursport na 17.00 uur

Vanaf aanstaande zondag (28 november) mag er van 17.00 uur tot 05.00 uur niet gevolleybald worden in de Topdivisie en lager.

Dit is vanavond bekendgemaakt op de persconferentie van het demissionaire kabinet. De maatregel duurt voorlopig drie weken en geldt voor de hele Nederlandse amateursport. De Eredivisie mag wel doorgaan, hetzij zonder publiek.

Het demissionaire kabinet voert de sluiting van 17.00 uur tot 05.00 uur niet alleen in voor de amateursport, maar ook voor andere sectoren zoals restaurants en cafés, ‘niet-essentiële’ winkels, bioscopen en theaters, musea, pretparken en sportscholen. De scholen kunnen openblijven.

Doel van de maatregelen is om de snelle toename van de aantallen coronabesmettingen en ziekenhuisopnames af te remmen.

Gevolgen kabinetsbesluit in kaart brengen en verenigingen zo goed mogelijk informeren

“We begrijpen dat er iets moet gebeuren om de cijfers naar beneden te krijgen”, reageert algemeen directeur Guido Davio van de Nevobo. “De breuklijn van 17.00 uur is voor onze verenigingen echter erg lastig omdat het door onze jeugd- en seniorencompetities heen loopt.

We gaan nu in kaart brengen wat hiervan de consequenties zijn en begin volgende week onze verenigingen hier zo goed mogelijk over informeren.”

Wat de gevolgen zijn voor de amateurcompetities wordt dus begin volgende week bekendgemaakt.

Berichten van DoskoActa

Trainingen:

door de berichten op de voorgaande pagina’s moge het duidelijk zijn dat er voorlopig niet getraind kan/zal worden, dit tot nadere berichtgeving hierover.

Kompetities:

dat er op donderdag- en vrijdag-avonden geen wedstrijden gespeeld kunnen worden,

ook dat lijkt duidelijk (bij DoskoActa betreft dit de senioren); hoe er omgegaan gaat worden met de wedstrijden op zaterdag (bij DoskoActa op dit moment alleen de jeugd) is nog niet bekend; op de vorige pagina stelt de Nevobo dat zij dit komende dagen bekend gaat maken (men vergadert elke week ’s maandags centraal in Utrecht over deze zaken) en dit kan alle kanten uit en dat spectrum is breed: van ‘centraal alle kompetities er uit’ tot ‘de verenigingen mogen zelf de wedstrijden verzetten’ ….

afwachten dus, maar volg het nieuws (www.nevobo.nl) en wellicht komt DoskoActa

nog met een ‘tussendoor-editie’ van dit bulletin, ook de diverse app-groepen zullen dan aangesproken gaan worden.

Kerst-mix-toernooien:

of dit allemaal door kan/mag gaan (maandag 20 december) is nog maar de grote vraag

waarop wij later op terug gaan komen!

Afrondend kunnen we stellen dat dit alles natuurlijk niet leuk is … ‘mar it is net oars!’

Alvast vanaf deze plaats een Fijne Sinterklaas toegewenst!

Hopelijk kunnen we binnen niet al te lange tijd weer ‘los’!

Wedstrijdsecretariaat – algemeen

Vrij komende week:

. Beter is: welke teams  kunnen/mogen wel spelen komende week? Afwachten dus!

Senioren: .

Drie keer winst, twee keer verlies (drie teams waren vrij) betekent een aardige score:

‘t kon minder (en altijd beter natuurlijk).

Junioren:

Alles twee keer: winst, verlies, uitgesteld en vrij-af. Daarbij te vermelden dat er 1 team kampioen werd en 2 teams daar nog een beste kans op maken … prima allemaal!

Cool Move Volley (CMV):

De Nevobo verwacht niet dat het afgelaste toernooi in Franeker (als)nog gespeeld zal worden. We hopen wel dat het toernooi van 18 december in Buitenpost door kan/zal gaan, maar dat is nog afwachten!

Nou … dit bericht is dus zeer twijfelachtig, maar … je weet nooit: vinger aan de pols!

Wedstrijdsecretariaat – wijzigingen  

Heren-1

Voor de afgelaste uitwedstrijd tegen AVC is nog geen nieuwe datum bekend.

 

Meisjes-A1

De afgelopen zaterdag afgelaste wedstrijd tegen Wesseling DOK is verplaatst naar

zaterdag 11 december. GAAT DUS NIET DOOR

Meisjes-A3

De afgelopen zaterdag afgelaste wedstrijd tegen AVC gaat naar maandag 6 december!

GAAT DUS NIET DOOR!

Wedstrijdsecretariaat – uitslagen

Senioren

H1       vrij

H2       VCS-H2                      – DoskoActa-H2          2-1 (23-25,25-16,25-19)

H3       DoskoActa-H3             – Buitenpost-H3           0-3 (18-25,09-25,25-27)

D1       DOS(K)-D1                 – DoskoActa-D1          2-3 (12-25,25-23,27-25,18-25,10-15)

D2       DoskoActa-D2             – AVC-D5                   3-1 (11-25,25-08,25-23,26-06)

D3       vrij

D4       Beetgumermolen-D1    – DoskoActa-D4          0-3 (16-25,22-25,13-25)

XR1     vrij

Junioren

MA1    vc058-MA1                 – DoskoActa-MA1       3-1 (20-25,25-07,26-24,26-24)

DoskoActa-MA1         – Wess. DOK-MA1      uitgesteld naar 11 december

MA2    AVC-MA1                  – DoskoActa-MA2       0-4 (08-25,17-25,11-25,08-25)

MA3    DoskoActa-MA3         – WISKY-MA1            3-1 (25-23,25-23,19-25,25-23)

DoskoActa-MA3         – AVC-MA2                uitgesteld naar   6 december

MB1    vrij

MB2    VC Drachten-MB1       – DoskoActa-MB2       3-1 (25-16,25-23,23-25,25-20)

XC1     vrij

Cool Moves Volley

N51     vrij

N41     vrij

N42     vrij

Beste volley-vriend(inn)en … dear volley-friends,

A week (or a long time Corona?) without my favorite game?

Life will never be the same:

Missing training as well as playing!

But there’s an old Dutch saying:

“When a week of hard work has been done,

it’s time to … have some fun!”.

Saint Nicholas

Tja … zoals het nu lijkt trainen (en spelen) we dus voorlopig niet … da’s balen!

Voor diegenen bij wie het glas altijd half vol is (ipv. half leeg): we zijn met de kompetities 2 x zo ver als vorig seizoen voordat de Corona-stop inging …

Op de pagina’s 5, 6 en 7 meer info hierover!

Geen trainingen/wedstrijden … dus alle tijd om Sinterklaas-cadeautjes te kopen, maar … de(ze) niet-essentiele (?) winkels moeten wel om 17.00 uur dicht … tja …

Ondanks dit alles:

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen …

… and remember:

stay safe, take care and (try to) …                           

DoskoActa    

 

     LAATSTE NIEUWS: MEISJES-A2 KAMPIOEN !!! (zie volgende pagina)

MEISJES-A2    KAMPIOEN   1e KLASSE   NAJAARSKOMPETITIE

In Akkrum wisten onze meiden het kampioenschap (+ promtie naar de Hoofdklasse!) binnen te halen … PROFICIAT aan speelsters, coaches, trainer en begeleiding!

Eigenlijk was men ‘op papier’ al kampioen maar na zo’n 20 minuten was alles zeker door de 1e set met liefst 8-25 te winnen van AVC-MA1 … TaTaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Jammer dat er door de omstandigheden bijna geen publiek bij mocht zijn, maar gelukkig was er wel voor een bloemetje voor de dames gezorgd: prima!

Op bijgaande foto het beste team van de 1e klasse in de najaars-kompetitie!

Oh ja … de wedstrijd werd overtuigend met 0-4 gewonnen … zo!

Agenda          DoskoActa    CORONA-STOP       (Sport)kalender            Week 48

====================================  ========================

Schaatsen:

Ma.  29 nov.   Trainingen: GAAT NIET DOOR     03/05   W.Cup (3): Salt Lake-USA

Di.   30 nov.    .                                                                     Veldrijden:

04        SP: Boom                   Bel

Wo. 01 dec.    Trainingen: GAAT NIET DOOR      05        WB: Antwerpen         Bel

Spelen:        GAAT NIET DOOR

Woudsend      Dames-1 (beker)                     Formule 1:

Do.  02 dec.    Spelen:        GAAT NIET DOOR     05        GP Saoedi-Arabie

Franeker          Heren-1,  Heren-2,  Heren-3,

Dames-3, Dames-4

Fluiten:       GAAT NIET DOOR

Franeker          Gerard H, Sybout Z, Hidde F,  Joost T, Ilse D

Tellen:        GAAT NIET DOOR

Franeker          Saapke W en Wouter Z

Vr.  03 dec.     .

Za.  04 dec.     Spelen:      NOG TWIJFELACHTIG !!!

Franeker          Meisjes-A1, Meisjes-A2,

Meisjes-B1, Meisjes-B2

Fluiten:     NOG TWIJEFLACHTIG !!!

Franeker          Gerard H/Marije B, Hidde F/Jelien A,

nnb………./Fenna D.  Mirjam M/Puck W

Zo.  05 dec.    Sinterklaas

WeekBulletin 13-17

——————————————————————————————————-

04/24 nov.       Radio.10 Gold    TOP4000                             *********************

Bericht van de Rijksoverheid

Zie PDF

Bericht van de NeVoBo

 

Nieuwe maatregelen: geen amateursport na 17.00 uur

Vanaf aanstaande zondag (28 november) mag er van 17.00 uur tot 05.00 uur niet gevolleybald worden in de Topdivisie en lager.

Dit is vanavond bekendgemaakt op de persconferentie van het demissionaire kabinet. De maatregel duurt voorlopig drie weken en geldt voor de hele Nederlandse amateursport. De Eredivisie mag wel doorgaan, hetzij zonder publiek.

Het demissionaire kabinet voert de sluiting van 17.00 uur tot 05.00 uur niet alleen in voor de amateursport, maar ook voor andere sectoren zoals restaurants en cafés, ‘niet-essentiële’ winkels, bioscopen en theaters, musea, pretparken en sportscholen. De scholen kunnen openblijven.

Doel van de maatregelen is om de snelle toename van de aantallen coronabesmettingen en ziekenhuisopnames af te remmen.

Gevolgen kabinetsbesluit in kaart brengen en verenigingen zo goed mogelijk informeren

“We begrijpen dat er iets moet gebeuren om de cijfers naar beneden te krijgen”, reageert algemeen directeur Guido Davio van de Nevobo. “De breuklijn van 17.00 uur is voor onze verenigingen echter erg lastig omdat het door onze jeugd- en seniorencompetities heen loopt.

We gaan nu in kaart brengen wat hiervan de consequenties zijn en begin volgende week onze verenigingen hier zo goed mogelijk over informeren.”

Wat de gevolgen zijn voor de amateurcompetities wordt dus begin volgende week bekendgemaakt.

Berichten van DoskoActa

Trainingen:

door de berichten op de voorgaande pagina’s moge het duidelijk zijn dat er voorlopig niet getraind kan/zal worden, dit tot nadere berichtgeving hierover.

Kompetities:

dat er op donderdag- en vrijdag-avonden geen wedstrijden gespeeld kunnen worden, ook dat lijkt duidelijk (bij DoskoActa betreft dit de senioren); hoe er omgegaan gaat worden met de wedstrijden op zaterdag (bij DoskoActa op dit moment alleen de jeugd) is nog niet bekend; op de vorige pagina stelt de Nevobo dat zij dit komende dagen bekend gaat maken (men vergadert elke week ’s maandags centraal in Utrecht over deze zaken) en dit kan alle kanten uit en dat spectrum is breed: van ‘centraal alle kompetities er uit’ tot ‘de verenigingen mogen zelf de wedstrijden verzetten’ …. afwachten dus, maar volg het nieuws (www.nevobo.nl) en wellicht komt DoskoActa nog met een ‘tussendoor-editie’ van dit bulletin, ook de diverse app-groepen zullen dan aangesproken gaan worden.

Kerst-mix-toernooien:

of dit allemaal door kan/mag gaan (maandag 20 december) is nog maar de grote vraag waarop wij later op terug gaan komen!

Afrondend kunnen we stellen dat dit alles natuurlijk niet leuk is … ‘mar it is net oars!’

Alvast vanaf deze plaats een Fijne Sinterklaas toegewenst!

Hopenlijk kunnen we binnen niet al te lange tijd weer ‘los’!

Wedstrijdsecretariaat – algemeen

Vrij komende week:

. Beter is: welke teams  kunnen/mogen wel spelen komende week? Afwachten dus!

Senioren: .

Drie keer winst, twee keer verlies (drie teams waren vrij) betekent een aardige score:

‘t kon minder (en altijd beter natuurlijk).

Junioren:

Alles twee keer: winst, verlies, uitgesteld en vrij-af. Daarbij te vermelden dat er 1 team kampioen werd en 2 teams daar nog een beste kans op maken … prima allemaal!

Cool Move Volley (CMV):

De Nevobo verwacht niet dat het afgelaste toernooi in Franeker (als)nog gespeeld zal worden. We hopen wel dat het toernooi van 18 december in Buitenpost door kan/zal gaan, maar dat is nog afwachten!

Nou … dit bericht is dus zeer twijfelachtig, maar … je weet nooit: vinger aan de pols!

Wedstrijdsecretariaat – wijzigingen  

Heren-1

Voor de afgelaste uitwedstrijd tegen AVC is nog geen nieuwe datum bekend.

 

Meisjes-A1

De afgelopen zaterdag afgelaste wedstrijd tegen Wesseling DOK is verplaatst naar

zaterdag 11 december. GAAT DUS NIET DOOR

Meisjes-A3

De afgelopen zaterdag afgelaste wedstrijd tegen AVC gaat naar maandag 6 december!

GAAT DUS NIET DOOR!

Wedstrijdsecretariaat – uitslagen

Senioren

H1       vrij

H2       VCS-H2                      – DoskoActa-H2          2-1 (23-25,25-16,25-19)

H3       DoskoActa-H3             – Buitenpost-H3           0-3 (18-25,09-25,25-27)

D1       DOS(K)-D1                 – DoskoActa-D1          2-3 (12-25,25-23,27-25,18-25,10-15)

D2       DoskoActa-D2             – AVC-D5                   3-1 (11-25,25-08,25-23,26-06)

D3       vrij

D4       Beetgumermolen-D1    – DoskoActa-D4          0-3 (16-25,22-25,13-25)

XR1     vrij

Junioren

MA1    vc058-MA1                 – DoskoActa-MA1       3-1 (20-25,25-07,26-24,26-24)

DoskoActa-MA1         – Wess. DOK-MA1      uitgesteld naar 11 december

MA2    AVC-MA1                  – DoskoActa-MA2       0-4 (08-25,17-25,11-25,08-25)

MA3    DoskoActa-MA3         – WISKY-MA1            3-1 (25-23,25-23,19-25,25-23)

DoskoActa-MA3         – AVC-MA2                uitgesteld naar   6 december

MB1    vrij

MB2    VC Drachten-MB1       – DoskoActa-MB2       3-1 (25-16,25-23,23-25,25-20)

XC1     vrij

Cool Moves Volley

N51     vrij

N41     vrij

N42     vrij

Wedstrijdscretariaat – teams                                                        

 

Senioren Heren

 

Heren-1

Na een weekje vrij-af schotelt het menu voor:

DoskoActa-H1 – RSO-H1: gaat niet door

Dit potje wordt vooruit gespeeld vanwege de a.s. ski-vakantie van onze heren!

Teams lijken aan elkaar gewaagd … 5 setjes?

Heren-2

VCS-H2 – DoskoActa-H2: 2-1

En we werden inderdaad weer verrast: ook bij de koploper in huis een punt gepakt!

“H2 kaapt 1 punt van de koploper. In 1e set constant achter te hebben gestaan toch set gepakt. Er werd prima gespeeld met geweldige aanvallen. Hoogtepunt: geweldige   voet-volley (Maradonna-achtige actie) aan onze kant (naam bij de redactie bekend)   wat een bijzonder punt opleverde” …  kijk, daar heb je wat aan: prima mannen!

DoskoActa-H2 – SC Veenwouden-H1: gaat niet door

Een gevecht om de 3e plaats te behouden (met zicht op de 2e plaats!): de bovenste drie gaan naar de “3e klasse hoog”  vwb. de 2e helft van de kompetitie … het gaat er nog om spannen mannen! In Veenwouden van verloren, dus … uitkijken geblazen!

Heren-3

DoskoActa-H3 – Buitenpost-H3: 0-3

Mede door diverse kwaaltjes werd er een beroep gedaan op onze recreaten-mix, maar dit mocht helaas niet baten, maar potverdikkeme … die laatste set … zonde!

DoskoActa-H3 – Wytgaard-H2: gaat niet door

Misschien kunnen de mannen van H3 die van H2 wat helpen door van deze nummer 2 punt(en) te pakken? Zou zo maar kunnen!

Senioren Recreanten

Eerstvolgende wedstrijd: vrijdag 10 december in Heerenveen: gaat niet door

Senioren Dames

 

Dames-1

DOS(K)-D1 – DoskoActa-D1: 2-3

Wat een vreemde wedstrijd, althans afgaande op de set-standen: ‘wij’ zijn duidelijk de sterkere maar verliezen toch de 2 tussensets met het kleinst mogelijke verschil!?

Afijn … toch winst enne … three points in pocket!

WISKY-D1 – DoskoActa-D1 (2e ronde beker): gaat niet door

Op woensagavond in Woudsend tegen de stevige middenmoter in die andere 1e klasse is op voorhand geen ‘makkie’ … integendeel, maar stiekum denken wij aan winst!

Geen kompetitiewedstrijd deze week!

Dames-2

DoskoActa-D2 – AVC-D5: 3-1

Onze aanname bleek de juiste: “gaan scoren en daar gaan we ook wel een beetje van uit” want onze jongedames maakten dit helemaal waar na een ietwat stroef begin en daarmee werd een stevige stap in de middenmoot gezet: (meer dan) prima!

Komende week vrij!

 

Dames-3

Een weekje vrij gehad en dan nu:

DoskoActa-D3 – Wytgaard-D1: gaat niet door

Een strijd om de 3e plaats … en dat zal nog pittig genoeg worden!

Maar wanneer de opgaande lijn doorgetrokken wordt van onze ‘Gerrit-Girls’ dan zien wij toch duidelijk punt(en) aan de horizon!

Dames-4

Beetgumermolen-D1 – DoskoActa-D4: 0-3

Onze ladies stelden ons niet teleur en keerden met de volle buit terug uit Het Bildt … kiek, dat set soaden an’e (Ouwebildts-)dyk!

DoskoActa-D4 – Hardegarijp-D1: gaat niet door

Tjid voor onze ladies om revanche te nemen voor de kleine nederlaag van een paar weken terug … en dat gaat volgens ons lukken ook!

Junioren A

Meisjes-A1

vc058-MA1 – DoskoActa-MA1: 3-1

Deze (inhaal-)wedstrijd op vrijdagavond in Makkum(!) heeft bewezen dat promotie naar de TOP-klasse nog lang niet binnen is; jammer dat juist nu het team te maken heeft met uitval … maar ook dat hoort bij de sport: “Hoop op betere tijden” .. en daar sluiten wij ons bij aan, de komende tijd benutten voor herstel!

DoskoActa-MA1 – Wesseling DOK-MA1: uitgesteld

Corona verhinderde het doorgaan van deze wedstrijd, gelukkig kon er snel geschakeld worden en spelen we nu op zaterdag 11 december a.s.!

DoskoActa-MA1 – vc058-MA1: afwachten of dit door gaat !!!

Alweer tegen de meiden uit Leeuwarden, deze keer kan de strijd om promotie in dit rechtstreekse duel definitief beslecht worden …

Meisjes-A2

AVC-MA1 – DoskoActa-MA2: 0-4

Kennelijk zat de focus d’r inderdaad op en dus … KAMPIOEN: gefelicitaaaaaaaart!

Al na 20 minuten kwam het bericht bij ons binnen: “MA2 Kampioen!!!!” … en dat zijn mooie berichten om te ontvangen. “MA2 overtuigend winst en KAMPIOEN!!!!”

…. kwam na de wedstrijd nog tot ons alsook de bijbehorende foto (zie pagina 3).

DoskoActa-MA2 – CoVos-MA2: afwachten of dit door gaat !!!

Nou … de nummer 1 tegen de nummer laatst, ……………..

Meisjes-A3

DoskoActa-MA3 – WISKY-MA1: 3-1

Afgelopen donderdagavond was-ie daar: de eerste overwinning dit seizoen!
“MA3 eindelijk winst. De aanhouder wint. Welverdiend na een superspannende

wedstrijd” … nou, dat mag je wel zeggen: alle 3 gewonnen sets eindigden in 25-23 en in de totaal-score werd het 94-94 (!) … en toch 3-1 winst: POEH! GROOTS!

DoskoActa-MA3 – AVC-MA2: uitgesteld

Helaas gooide ook hier Corona roet in het eten!

Wij zijn nog druk bezig om een inhaaldatum/dag overeen te komen met AVC.

Komende week vrij!

Junioren B

Meisjes-B1

Een weekje vrij gehad, hoogste tijd voor:

DoskoActa-MB1 – CoVos-MB1: afwachten of dit door gaat !!!

Dit lijkt, wellicht wat voorbarig van onze kant, op een walk-over uit te draaien.

Het zou ons verbazen als de meisjes uit Wommels e.o. punten weten te pakken …

Meisjes-B2

VC Drachten-MB1 – DoskoActa-MB2: 3-1

Het eventuele verlies wat wij vorige week aanhaalden gebeurde dus helaas maar zoals wij ook zeiden, dit hoeft dus nog helemaal niet rampzalig te zijn, want er zijn nu liefst drie teams die op hetzelfde puntentotaal kunnen uitkomen  … hoe spannend wil je het hebben! “Helaas MB2 heeft hun eerste wedstrijd in de competitie verloren, ook twee geblesseerden waarbij we daarna geen wissels meer hadden. Gelukkig wisten we toch nog een puntje te pakken in de derde set” … en dat is dan dus nog verrekte knap werk!

DoskoActa-MB2 – Hardegarijp-MB1: afwachten of dit door gaat !!! 

Dit is weer zo’n potje waarin je je niet moet vergissen: bij de les blijven, dan lijkt ons een (dikke) overwinning in het verschiet te liggen, maar zoals gezegd: kop-d’r-bij!

Junioren C

Mix-C1

Na een vrije week …

Ook komende week vrij!

 

Junioren CMV

 

Het eerstvolgende geplande toernooi vindt plaats op:

. zaterdag 18 december in Buitenpost: gaat waarschijnlijk niet door

Vwb de 2e seizoenshelft zijn we nog druk bezig (Nevobo en verenigingen) hoe een en ander te organiseren … wordt vervolgd!

Wedstrijdsecretariaat – arbitrage                 

Algemeen

.

Scheidsrechters                                                                                  Tellers

Donderdag:                GAAT NIET DOOR

Gerard Harmelink       Heren-1           vs. RSO-H1                1e kl.    Saapke Woudwijk

Sybout Zeinstra          Heren-2           vs. Veenwouden-H1  3e kl.    Wouter Zeilmaker

Hidde Frankena          Heren-3           vs. Wytgaard-H2        3e kl.

Joost Tiemersma         Dames-3         vs. Wytgaard-D1        3e kl.

Ilse Damstra               Dames-4         vs. Hardegarijp-D1     3e kl.

Zaterdag:                    AFWACHTEN OF DIT DOOR GAAT !!!

Gerard Harmelink /

Marije Bijlsma       Meisjes-A1     vs. vc058-MA1           Hfd.kl.

Mirjam Molenaar /

Puck Wever           Meisjes-A2     vs. CoVos-MA2         1e kl.

Hidde Frankena   /

Jelien Attema        Meisjes-B1      vs. CoVos-MB1         1e kl.

nog niet bekend  /

Fenna Damstra      Meisjes-B2      vs. Hardegarijp-MB1  2e kl.

Wedstrijdsecretariaat – zaalwacht         

Taak                Veld-1             Veld-2            Veld-3

—————     —————-    —————-    —————

donderdag 02 december         Opbouwen      Heren-2           Dames-4         Heren-1

GAAT NIET DOOR             Afbreken        Heren-3           Dames-3         Heren-1

zaterdag    04 december         Opbouwen      Meisjes-B2      Meisjes-A2     nvt

AFWACHTEN !!!                 Afbreken        Meisjes-B1      Meisjes-A1     nvt

Technische Commissie                                               

Wij hebben afgelopen week de teams ingeschreven voor de 2e helft van het seizoen,

dit is nodig voor de teams die een halfjaars-kompetitie spelen, te weten Heren-2 en 3 en  alle ABC-jeugdteams, hierbij is ook promotie en/of degradatie aan de orde maar ook de zgn. ‘vrije inschrijving’.

Afijn … de TC heeft e.e.a. eerst afgestemd met trainers en teams en de resultaten daarvan aldus bij de Nevobo ingediend … afwachten nu wat wel/niet gehonoreerd kan/gaat worden.

Ook de CMV-teams zijn ingediend, daar is zelfs nog een team bij gekomen!

Wij hopen dat de Nevobo er in slaagt om ook voor niveau-6 een poule te vormen.

Zodra (medio december?) de nieuwe indelingen bekend zijn laten we dat weten.

Ledenadministratie                                                           

Nieuw lid:

. Robin Veenje            CMV’s            Hartelijk welkom … en heel veel plezier!

Opgezegd:

. Annet Beekhuizeb    Recreatie

Ziekenboeg                                                                                                        

. Hieke vd Bent                      Recreatie

. Danny van Bronkhorst         Heren-3

. Lisa Molenaar                       Meisjes-A1

. Marion van ’t Hoff               Meisjes-A2

. Esther Anema                       Meisjes-B1

. Else Bijlsma                          Meisjes-B1

. Henk Wienbelt                     trainer

DsokoActa wenst jullie allemaal een spoedig herstel toe: beterschap!

Bijlages                                                                                    

DoskoActa Weekprogramma.xls

                          En dan nog even dit … konne we niet late skiete …

– teams                                                        

 

Senioren Heren

 

Heren-1

Na een weekje vrij-af schotelt het menu voor:

DoskoActa-H1 – RSO-H1: gaat niet door

Dit potje wordt vooruit gespeeld vanwege de a.s. ski-vakantie van onze heren!

Teams lijken aan elkaar gewaagd … 5 setjes?

Heren-2

VCS-H2 – DoskoActa-H2: 2-1

En we werden inderdaad weer verrast: ook bij de koploper in huis een punt gepakt!

“H2 kaapt 1 punt van de koploper. In 1e set constant achter te hebben gestaan toch set

gepakt. Er werd prima gespeeld met geweldige aanvallen. Hoogtepunt: geweldige

voet-volley (Maradonna-achtige actie) aan onze kant (naam bij de redactie bekend)

wat een bijzonder punt opleverde” …  kijk, daar heb je wat aan: prima mannen!

DoskoActa-H2 – SC Veenwouden-H1: gaat niet door

Een gevecht om de 3e plaats te behouden (met zicht op de 2e plaats!): de bovenste drie gaan naar de “3e klasse hoog”  vwb. de 2e helft van de kompetitie … het gaat er nog om spannen mannen! In Veenwouden van verloren, dus … uitkijken geblazen!

Heren-3

DoskoActa-H3 – Buitenpost-H3: 0-3

Mede door diverse kwaaltjes werd er een beroep gedaan op onze recreaten-mix, maar dit mocht helaas niet baten, maar potverdikkeme … die laatste set … zonde!

DoskoActa-H3 – Wytgaard-H2: gaat niet door

Misschien kunnen de mannen van H3 die van H2 wat helpen door van deze nummer 2 punt(en) te pakken? Zou zo maar kunnen!

Senioren Recreanten

Eerstvolgende wedstrijd: vrijdag 10 december in Heerenveen: gaat niet door

Senioren Dames

 

Dames-1

DOS(K)-D1 – DoskoActa-D1: 2-3

Wat een vreemde wedstrijd, althans afgaande op de set-standen: ‘wij’ zijn duidelijk de sterkere maar verliezen toch de 2 tussensets met het kleinst mogelijke verschil!?

Afijn … toch winst enne … three points in pocket!

WISKY-D1 – DoskoActa-D1 (2e ronde beker): gaat niet door

Op woensagavond in Woudsend tegen de stevige middenmoter in die andere 1e klasse is op voorhand geen ‘makkie’ … integendeel, maar stiekum denken wij aan winst!

Geen kompetitiewedstrijd deze week!

Dames-2

DoskoActa-D2 – AVC-D5: 3-1

Onze aanname bleek de juiste: “gaan scoren en daar gaan we ook wel een beetje van uit” want onze jongedames maakten dit helemaal waar na een ietwat stroef begin en daarmee werd een stevige stap in de middenmoot gezet: (meer dan) prima!

Komende week vrij!

 

Dames-3

Een weekje vrij gehad en dan nu:

DoskoActa-D3 – Wytgaard-D1: gaat niet door

Een strijd om de 3e plaats … en dat zal nog pittig genoeg worden!

Maar wanneer de opgaande lijn doorgetrokken wordt van onze ‘Gerrit-Girls’ dan zien wij toch duidelijk punt(en) aan de horizon!

Dames-4

Beetgumermolen-D1 – DoskoActa-D4: 0-3

Onze ladies stelden ons niet teleur en keerden met de volle buit terug uit Het Bildt … kiek, dat set soaden an’e (Ouwebildts-)dyk!

DoskoActa-D4 – Hardegarijp-D1: gaat niet door

Tjid voor onze ladies om revanche te nemen voor de kleine nederlaag van een paar weken terug … en dat gaat volgens ons lukken ook!

Junioren A

Meisjes-A1

vc058-MA1 – DoskoActa-MA1: 3-1

Deze (inhaal-)wedstrijd op vrijdagavond in Makkum(!) heeft bewezen dat promotie naar de TOP-klasse nog lang niet binnen is; jammer dat juist nu het team te maken heeft met uitval … maar ook dat hoort bij de sport: “Hoop op betere tijden” .. en daar sluiten wij ons bij aan, de komende tijd benutten voor herstel!

DoskoActa-MA1 – Wesseling DOK-MA1: uitgesteld

Corona verhinderde het doorgaan van deze wedstrijd, gelukkig kon er snel geschakeld worden en spelen we nu op zaterdag 11 december a.s.!

DoskoActa-MA1 – vc058-MA1: afwachten of dit door gaat !!!

Alweer tegen de meiden uit Leeuwarden, deze keer kan de strijd om promotie in dit rechtstreekse duel definitief beslecht worden …

Meisjes-A2

AVC-MA1 – DoskoActa-MA2: 0-4

Kennelijk zat de focus d’r inderdaad op en dus … KAMPIOEN: gefelicitaaaaaaaart!

Al na 20 minuten kwam het bericht bij ons binnen: “MA2 Kampioen!!!!” … en dat zijn mooie berichten om te ontvangen. “MA2 overtuigend winst en KAMPIOEN!!!!”

…. kwam na de wedstrijd nog tot ons alsook de bijbehorende foto (zie pagina 3).

DoskoActa-MA2 – CoVos-MA2: afwachten of dit door gaat !!!

Nou … de nummer 1 tegen de nummer laatst, ……………..

Meisjes-A3

DoskoActa-MA3 – WISKY-MA1: 3-1

Afgelopen donderdagavond was-ie daar: de eerste overwinning dit seizoen!
“MA3 eindelijk winst. De aanhouder wint. Welverdiend na een superspannende

wedstrijd” … nou, dat mag je wel zeggen: alle 3 gewonnen sets eindigden in 25-23 en in de totaal-score werd het 94-94 (!) … en toch 3-1 winst: POEH! GROOTS!

DoskoActa-MA3 – AVC-MA2: uitgesteld

Helaas gooide ook hier Corona roet in het eten!

Wij zijn nog druk bezig om een inhaaldatum/dag overeen te komen met AVC.

Komende week vrij!

Junioren B

Meisjes-B1

Een weekje vrij gehad, hoogste tijd voor:

DoskoActa-MB1 – CoVos-MB1: afwachten of dit door gaat !!!

Dit lijkt, wellicht wat voorbarig van onze kant, op een walk-over uit te draaien.

Het zou ons verbazen als de meisjes uit Wommels e.o. punten weten te pakken …

Meisjes-B2

VC Drachten-MB1 – DoskoActa-MB2: 3-1

Het eventuele verlies wat wij vorige week aanhaalden gebeurde dus helaas maar zoals wij ook zeiden, dit hoeft dus nog helemaal niet rampzalig te zijn, want er zijn nu liefst drie teams die op hetzelfde puntentotaal kunnen uitkomen  … hoe spannend wil je het hebben! “Helaas MB2 heeft hun eerste wedstrijd in de competitie verloren, ook twee geblesseerden waarbij we daarna geen wissels meer hadden. Gelukkig wisten we toch nog een puntje te pakken in de derde set” … en dat is dan dus nog verrekte knap werk!

DoskoActa-MB2 – Hardegarijp-MB1: afwachten of dit door gaat !!! 

Dit is weer zo’n potje waarin je je niet moet vergissen: bij de les blijven, dan lijkt ons een (dikke) overwinning in het verschiet te liggen, maar zoals gezegd: kop-d’r-bij!

Junioren C

Mix-C1

Na een vrije week …

Ook komende week vrij!

 

Junioren CMV

 

Het eerstvolgende geplande toernooi vindt plaats op:

. zaterdag 18 december in Buitenpost: gaat waarschijnlijk niet door

Vwb de 2e seizoenshelft zijn we nog druk bezig (Nevobo en verenigingen) hoe een en ander te organiseren … wordt vervolgd!

Wedstrijdsecretariaat – arbitrage                 

Algemeen

.

Scheidsrechters                                                                                  Tellers

Donderdag:                GAAT NIET DOOR

Gerard Harmelink       Heren-1           vs. RSO-H1                1e kl.    Saapke Woudwijk

Sybout Zeinstra          Heren-2           vs. Veenwouden-H1  3e kl.    Wouter Zeilmaker

Hidde Frankena          Heren-3           vs. Wytgaard-H2        3e kl.

Joost Tiemersma         Dames-3         vs. Wytgaard-D1        3e kl.

Ilse Damstra               Dames-4         vs. Hardegarijp-D1     3e kl.

Zaterdag:                    AFWACHTEN OF DIT DOOR GAAT !!!

Gerard Harmelink /

Marije Bijlsma       Meisjes-A1     vs. vc058-MA1           Hfd.kl.

Mirjam Molenaar /

Puck Wever           Meisjes-A2     vs. CoVos-MA2         1e kl.

Hidde Frankena   /

Jelien Attema        Meisjes-B1      vs. CoVos-MB1         1e kl.

nog niet bekend  /

Fenna Damstra      Meisjes-B2      vs. Hardegarijp-MB1  2e kl.

Wedstrijdsecretariaat – zaalwacht         

Taak                Veld-1             Veld-2            Veld-3

—————     —————-    —————-    —————

donderdag 02 december         Opbouwen      Heren-2           Dames-4         Heren-1

GAAT NIET DOOR             Afbreken        Heren-3           Dames-3         Heren-1

zaterdag    04 december         Opbouwen      Meisjes-B2      Meisjes-A2     nvt

AFWACHTEN !!!                 Afbreken        Meisjes-B1      Meisjes-A1     nvt

Technische Commissie                                               

Wij hebben afgelopen week de teams ingeschreven voor de 2e helft van het seizoen,

dit is nodig voor de teams die een halfjaars-kompetitie spelen, te weten Heren-2 en 3 en  alle ABC-jeugdteams, hierbij is ook promotie en/of degradatie aan de orde maar ook de zgn. ‘vrije inschrijving’.

Afijn … de TC heeft e.e.a. eerst afgestemd met trainers en teams en de resultaten daarvan aldus bij de Nevobo ingediend … afwachten nu wat wel/niet gehonoreerd kan/gaat worden.

Ook de CMV-teams zijn ingediend, daar is zelfs nog een team bij gekomen!

Wij hopen dat de Nevobo er in slaagt om ook voor niveau-6 een poule te vormen.

Zodra (medio december?) de nieuwe indelingen bekend zijn laten we dat weten.

Ledenadministratie                                                           

Nieuw lid:

. Robin Veenje            CMV’s            Hartelijk welkom … en heel veel plezier!

Opgezegd:

. Annet Beekhuizeb    Recreatie

Ziekenboeg                                                                                                        

. Hieke vd Bent                      Recreatie

. Danny van Bronkhorst         Heren-3

. Lisa Molenaar                       Meisjes-A1

. Marion van ’t Hoff               Meisjes-A2

. Esther Anema                       Meisjes-B1

. Else Bijlsma                          Meisjes-B1

. Henk Wienbelt                     trainer

DsokoActa wenst jullie allemaal een spoedig herstel toe: beterschap!

Bijlages                                                                                    

DoskoActa Weekprogramma.xls

                          En dan nog even dit … konne we niet late skiete …

Weekbulletin 15 Jaargang 13/Geplaatst op 21 november 2021

Voor de PDF met kleurtjes en plaatjes : DoskoActa Weekbulletin 13-15[10647]

Beste volley-vriend(inn)en …

’t Is weer de tijd van ‘de lijstjes’ op de diverse radiozenders:

Radio Veronica is al los met de TOP1000 Aller Tijden en Radio.5 begint morgen met hun Evergreen TOP1000 terwijl Radio10 op 4 december start met de TOP4000 waarna op 1e Kerstdag het stokje in deze estafette wordt overgenomen door Radio.2 met de TOP2000 … en dan is 2021 al weer voorbij …

Maar voordat het zover is hopen we nog wel 4 kompetitie-weken (+ inhaal- en beker-wedstrijden) te kunnen spelen (als dat mogelijk is) en daarna ook nog onze Eindejaars-Kerst-mix-toernooien (scrabble!) te kunnen organiseren … maar of dat allemaal lukt …

En we hopen natuurlijk dat we wel een beetje Sinterklaas en/of Kerstmis kunnen / mogen gaan vieren … spannend zat allemaal.

Afijn … het is nog geen december, voorlopig trainen en spelen we nog wel, helaas zonder publiek maar dat moet dan maar ‘even’ zo …better as neat!

Komende week weer Europacup-voetbal waarbij het vreemd blijft dat Nederland er dan wel uitspringt als land zonder publiek op de tribune, maar ja …

En dan vandaag nog het vervolg van de strijd tussen Max en Lewis … altijd leuk!

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen …

… and remember:

stay safe, take care and (try to) …Have Fun                           

DoskoActa    

Agenda          DoskoActa                                         (Sport)kalender            Week 47

====================================  ========================

Voetbal EuropaCups:

Ma.  22 nov.   Trainingen: alle teams                        23/24   Champions League

25       Europa / Conf. League

Di.   23 nov.    .                                                                      

Veldrijden:

Wo. 24 nov.    Trainingen: ABC-jeugd                    27        X2O: Kortrijk             Bel

.                                                           28        WB: Besancon           Fra

Do.  25 nov.    Spelen:                                                             

Franeker          Heren-3, Dames-2,                 Schaatsen:

Meisjes-A3                 27       Marathon (6) – Tilburg

Surh.veen        Heren-2

Koll.zwaag      Dames-1

St. Anna Par.   Dames-4

Fluiten:

Franeker          Hidde F,  Joost T, Gabriella v M

Vr.  26 nov.    Spelen:                                               Black Friday

Makkum          Meisjes-A1

Za.  27 nov.    Spelen:

Franeker          Meisjes-A1, Meisjes-A3

Akkrum           Meisjes-A2

Drachten         Meisjes-B2

Fluiten:

Franeker          Gerard H, Gerrit K

Groningen       Stef M

Zo.  28 nov.    WeekBulletin 13-16

——————————————————————————————————-

19/26 nov.       Radio Veronica TOP1000 Aller Tijden         *********************

22/26 nov        NPO Radio.5     Evergreen TOP1000           *********************

Berichten van DoskoActa

 

 

Corona                                         

 

Bij de senioren dragen de teams van DoskoActa er zelf zorg voor dat de spelers gecontroleerd worden bij binnenkomst van de sporthal op test- of vaccinatie-bewijzen, dit bij de thuiswedstrijden; bij uitwedstrijden schikken wij ons naar hoe de thuisspelende vereniging e.e.a. heeft georganiseerd … dit alles totdat er anders wordt beslist door de overheid.

 

 

Horeca De Trije

Overleg met de familie Bootsma leert ons dat de kantine in principe op dagen dat er gesport wordt tot 20.00 uur open is.

Zie ook het bericht van de Nevobo over dit onderwerp op pagina 6.

 

 

WeekBulletin

Zoals ook al eerder hier vermeld wordt in principe input voor dit bulletin wat op de zaterdag na 20.30 uur bij ons binnen komt niet meer meegenomen in de editie van dat weekend, wij hopen op begrip hiervoor.

Uiteraard houden we rekening met een enkele uitzondering, alvast bedankt voor de medewerking!

 

 

 

Bericht van de Rijksoverheid

Bericht van de NeVoBo

Richtlijnen voor kantinebezoek

Sinds 13 november kent Nederland aangescherpte coronamaatregelen. De regels voor kantinebezoek blijken niet altijd duidelijk. We zetten de richtlijnen op een rij.

Om de contacten en reisbewegingen tussen mensen zoveel mogelijk te beperken, geldt sinds 13 november drie weken lang dat publiek niet is toegestaan op de sportaccommodatie. Als je klaar bent met sporten, is het niet de bedoeling om daarna als publiek bij een wedstrijd of training aanwezig te zijn.

Op vertoon van je coronatoegangsbewijs mag je na de wedstrijd wel in het clubhuis of op het terras met je team én dat van de tegenstander iets nuttigen. Maar wees je bewust van de maatregelen, en nog meer van de intentie ervan. Laat het bezoek aan het clubhuis of het terras niet te lang duren. Verlaat daarna de sportaccommodatie.

Regels sportkantines 
De sportkantines vallen onder de regelgeving voor de horeca. Horecavoorzieningen kunnen open tussen 06.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds. Zowel in de sportkantine als op het terras geldt dat men gebruik maakt van een vaste zitplaats (placering). Om toegang te krijgen tot de kantine en het buitenterras is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig.

Door met elkaar de regels na te leven, dragen we bij aan het terugdringen van de besmettingen. We hopen op die manier dat publiek bij wedstrijden en trainingen zo snel mogelijk weer kan en het gezellige clubleven weer terugkeert.

Wedstrijdsecretariaat – algemeen

Inhaalwedstrijden komende week:

. Meisjes-A3 speelt donderdagavond (!) in Franeker tegen WISKY (Woudsend)

. Meisjes-A1 speelt vrijdagavond (!)       in Makkum tegen vc058    (Leeuwarden)

Vrij komende week:

. Heren-1, Dames-3, Mix-Recr.-1, Meisjes-B1, Mix-C1, N51, N41 en N42

Senioren: .

Een prima week, alle teams wisten punt(en) binnen te halen en 4 van de 6 teams die binnen de lijnen kwamen wisten te winnen … goed bezig!

Junioren: .

Een 50% score: 3 x winst en 3 x verlies, alleszins acceptabel dus!

Cool Moves Volley (CMV):

Helaas moest het toernooi afgelopen zaterdag afgelast worden, dit vanwege de afzegging van meerdere teams.

Wedstrijdsecretariaat – wijzigingen            

Heren-1

Voor de afgelaste uitwedstrijd tegen AVC is nog geen nieuwe datum bekend.

 

Dames-1

Beker 2e ronde: WISKY-D1 – DoskoActa-D1 (BD2B-91) wo. 01-12 20.00 Woudsend

De afgelaste uitwedstrijd in en tegen Grouw gaat naar donderdag 16 december!

Dames-2

De afgelaste uitwedstrijd tegen VoVeSa in St. Anna P. Gaat naar maandag 31 januari!

Mix-Recr.-1

De afgelaste thuiswedstrijd tegen Far Ut gaat naar donderdag 16 december!

Meisjes-A1

De afgelaste uitwedstrijd tegen vc058 gaat naar a.s. vrijdag 26 november en wordt

gespeeld in Makkum!!!!

Wedstrijdsecretariaat – uitslagen

Senioren

H1       DoskoActa-H1             – SCS-H1                     4-0 (29-27,25-16,25-17,25-28)

H2       Wytgaard-H2               – DoskoActa-H2          1-2 (19-25,28-30,25-08)

H3       vrij

D1       DoskoActa-D1             – VC Drachten-D2       4-0 (25-17,25-09,25-13,25-18)

D2       Stasko-D1                   – DoskoActa-D2          2-3 (25-15,22-25,15-25,25-16,11-15)

D3       UDI-D2                       – DoskoActa-D3          3-1 (26-28,25-07,25-11,25-09)

D4       Hardegarijp-D1            – DoskoActa-D4          2-1 (27-25,20-25,25-19)

XR1     vrij

Junioren

MA1    VC Sneek-MA1           – DoskoActa-MA1       4-0 (25-18,25-10,25-12,25-15)

MA2    DoskoActa-MA2         – Roeken/DVC-MA1    4-0 (25-13,25-22,25-11,25-12)

MA3    Vv Makkun-MA1         – DoskoActa-MA3       4-0 (25-14,25-17,25-12,25-15)

MB1    CoVos-MB1                – DoskoActa-MB1       0-4 (11-25,16-25,17-25,16-25)

MB2    DoskoActa-MB2          – vc058-MB2               4-0 (25-14,25-14,25-16,25-12)

XC1     DoskoActa-XC1          – VC Sneek-JC1           0-4 (15-25,17-25,22-25,20-25)

Cool Moves Volley                                                     AFGELAST!

N51     ODS-N51                    – DoskoActa-N51

DoskoActa-N51           – vc058-N51

DoskoActa-N51           – DSVS-N51

Buitenpost-N51            – DoskoActa-N51

N41     Triunphera-N41           – DoskoActa-N41

Havot-N41                  – DoskoActa-N41

DoskoActa-N41           – DoskoActa-N42

DoskoActa-N41           – SVT-N42

N42     vv Tijnje-N41              – DoskoActa-N42

DoskoActa-N41           – DoskoActa-N42

DoskoActa-N42           – vc058-N42

DoskoActa-N42           – Havot-N41

Wedstrijdscretariaat – teams                                                        

 

Senioren Heren

 

Heren-1

DoskoActa-H1 – SCS-H1: 4-0

De vraag ‘of dit 3, 4 of 5 punten worden’ werd dus volmondig door onze heren beant-woord met 5! Gewoon goed werk van de heren … verder niet(s) aan toe te voegen.

Komende week vrij!

Heren-2

Wytgaard-H2 – DoskoActa-H2: 1-2

In Grouw bleek ‘de stevige nummer 2’ inderdaad ‘niet onoverkomelijk’: er werd zelfs gewonnen en dat leverde het volgende commentaar op:

“Het publiek stond op de banken J, de eerste 2 sets liep op rolletjes. Alles lukte. We

hadden de druk er goed op. (Vooraf zeiden we nog 1 setje moet kunnen) De top 2 is

in zicht J”. Prima werk mannen … en belangrijke punten!

VCS-H2 – DoskoActa-H2

En na de nummer 2 nu bij en tegen de nummer 1: er zijn eenvoudigere weken, maar

‘gewoan efen deur die sure appel heenbiete!’ … verras ons maar (weer?)!

Heren-3

Na een weekje vrij staat nu op het menu:

DoskoActa-H3 – Buitenpost-H3

Een gevecht om de rode lantaarn, dus dat kan best spannend worden en het kan alle kanten op vliegen … naar de onze? … verras ons (ook) maar!

Senioren Recreanten

Eerstvolgende wedstrijd: vrijdag 10 december in Heerenveen.

Senioren Dames

 

Dames-1

DoskoActa-D1 – VC Drachten-D2: 4-0

De Drachtster dames wisten, zoals verwacht, geen enkele set indruk te maken op onze dames en dus konden ‘wij’ 5 punten toevoegen aan het totaal. Degelijk werk van onze dames … en daar laten we het deze keer maar bij.

DOS(K)-D1 – DoskoActa-D1

Andere jaargangen een moeilijke tegenstander, dit seizoen lijken er punten te halen uit de NoordOost-hoek van onze provincie … doet u maar J …

Dames-2

Stasko-D1 – DoskoActa-D2: 2-3

Vorige week stelden wij ‘er zit niet veel licht tussen beide teams: laat het kwartje maar onze kant uit rollen!’ en zie daar: ‘wij’ werden een kwartje rijker! Dit moet wel een leuke wedstrijd geweest zijn met een (voor ons) prachtig slot: knap werk jonge-dames … dit smaakt naar meer!

DoskoActa-D2 – AVC-D5

Om een beetje aansluiting te houden met de middenmoot zouden ‘we’ hier eigenlijk moeten gaan scoren en daar gaan we ook wel een beetje van uit … kijken of dat lukt!

Dames-3

UDI-D2 – DoskoActa-D3: 3-1

De gedoodverfde koploper moest inderdaad een punt inleveren tegen ‘ons’ en daar ging men niet van uit, oftewel: verrassend werk van onze meiden … hulde!

Komende week vrij!

Dames-4

Hardegarijp-D1 – DoskoActa-D4: 2-1

Na het kleinste(!) verlies in de 1e set werd in de 2e set karakter getoond middels winst, helaas ging de laatste set daarna verloren, maar ‘we’ zijn wel weer een punt.

Aldus sprokkelen onze ladies verder … en ze zijn daar nog lang niet klaar mee!

Beetgumermolen-D1 – DoskoActa-D4

De thuiswedstrijd wonnen ‘wij’ in-straight-sets, zeer benieuwd of onze ladies met de meeste (alle?) van de 3 punten uit Het Bildt terugkeren …

Junioren A

Meisjes-A1

VC Sneek-MA1 – DoskoActa-MA1: 4-0

Het lukte ‘ons’ jammer genoeg niet om de aanstaande kampioen putn(en) af te pakken, maar da’s geen schande. ‘We’ staan nog mooi tweede en op die plaats zullen we ook wel eindigen … en da’s een verrekte mooi resultaat in de Hoofdklasse!

vc058-MA1 – DoskoActa-MA1

Deze (inhaal-)wedstrijd komt er op vrijdagavond(!) even tussendoor fietsen … maar er is verder in de kompetitie bijna geen ruimte meer, letterlijk en figuurlijk want er wordt voor deze wedstrijd uitgeweken naar Makkum … vandaar! Wordt nog heftig zat  want ook deze tegenstander kan eventueel nog meedoen om promotie … uitschakelen!

En dan een dag later de volgende opgave alweer:

DoskoActa-MA1 – Wesseling DOK-MA1

Eerder werd in Drente van dit team ruim gewonnen, wij denken dat het resultaat deze keer minimaal hetzelfde zal zijn … of nog beter?…

(Hopenlijk zit dan die wedstrijd van de vorige avond niet meer in de benen!)

Meisjes-A2

DoskoActa-MA2 – De Roeken/DVC-MA1: 4-0

Zoals verwacht was dit inderdaad ‘geen obstakel’ voor onze meiden:

“IJzersterk MA2 laat De Roeken alle hoeken van het veld zien en zet weer flinke stap

richting kampioenschap” …  luidde het jubelende commentaar … en ook nog:

“MA2 op pole position voor kampioenschap volgend weekend” …  JAZEKER!

En dan is het des te sneuer dat dit zonder publiek dient plaats te vinden, hoewel …

mensen die de jeugd rijden mogen wel op de tribune (Corona-check!) J J…

AVC-MA1 – DoskoActa-MA2

Ook deze tegenstander zou geen sta-in-de-weg mogen/moeten zijn, maar er zijn gekkere dingen gebeurd in sport-land, dus … de focus d’r op en dan … KAMPIOEN!

Meisjes-A3

Vv Makkum-MA1 – DoskoActa-MA3: 4-0

Helaas zat het er vrijdagavond aan de IJsselmeerkust niet in tegen deze promotie-kandidaat:

“4-0 verloren tegen Makkum MA1.Het zat even niet mee allemaal en Makkum was te

sterk. MA3 vecht wel altijd voor elk punt #respect” … was het bericht dat wij binnen kregen … en ook van deze kant: met alle respect!

DoskoActa-MA3 – WISKY-MA1

A.s. donderdagavond (!) wordt deze inhaalwedstrijd gespeeld en wij denken dat onze meiden tegen die uit Wousdend deze doordeweekse dag niet puntloos blijven … doen!

DoskoActa-MA3 – AVC-MA2

En dan 2 dagen later al weer aan de bak en ook hier denken wij dat ‘we’ punten binnen gaan halen, deze keer dus tegen de meiden uit Akkrum … toch?

Junioren B

Meisjes-B1

CoVos-MB1 – DoskoActa-MB1: 0-4

En ja hoor … de punten werden in Oosterend gepakt, zo te zien vrij eenvoudig zelfs:

“MB1 wint met 0-4 van CoVos. Prima wedstrijd gespeeld” … was wel een erg korte analyse van dit potje, maar ja … meer hoeft er ook niet over gezegd te worden: okay! Komende week vrij!

Meisjes-B2

DoskoActa-MB2 – vc058-MB2: 4-0

De Leeuwarder’ meisjes haalden inderdaad geen punt(en) in onze sporthal en dat lijkt ons, gezien de set-standen, een zeer terecht resultaat: prima overwinning!

VC Drachten-MB1 – DoskoActa-MB2

Dit wordt me d’r ene: de Drachtster meisjes staan dan wel bovenaan, ‘wij’ kunnen d’r nog overheen (zoals dat zo mooi heet) want ‘wij’ hebben minder verliespunten, oftewel … de srijd om de titel (en promotie)!

Eerder wonnen’wij’ in Franeker in 5 sets, een nieuwe overwinning zou een enorme stap richting titel zijn en een eventueel verlies hoeft dus nog helemaal niet rampzalig te zijn … mooi man!

Junioren C

Mix-C1

DoskoActa-XC1 – VC Sneek-JC1: 0-4

Het jongensteam van/uit Sneek staat op de tweede plaats en was gewoon een bruggetje te ver voor onze jeugd, hoewel … set 3 en 4 … met een beetje geluk …

Komende week vrij!

Junioren CMV

 

Afgelopen zaterdag werd het CMV-toernooi in Franeker(!) helaas afgelast!

Er hadden zich om de bekende redenen al diverse teams afgemeld waarna na overleg tussen Nevobo en DoskoActa werd besloten om dit dan maar niet door te laten gaan …

alle begrip daarvoor!

Het eerstvolgende geplande toernooi vindt plaats op:

. zaterdag 12 december in Buitenpost.

Of en wanneer het afgelaste toernooi van/in Franeker ingehaald gaat worden … hierover valt op dit moment nog niet(s) te zeggen, zodra we meer weten zullen we dit uiteraard communiceren.

Wedstrijdsecretariaat – arbitrage                 

Algemeen

.

Scheidsrechters

Hidde Frankena          donderdag      Heren-3           vs. Buitenpost-H3      3e kl.

Joost Tiemersma         donderdag      Dames-2         vs. AVC-D5               2e kl.

Gabriella van Marrumdonderdag      Meisjes-A3     vs. WISKY-MA1       2e kl.

Gerard Harmelink       zaterdag          Meisjes-A1     vs. Wess.DOK-MA1 Hfd.kl.

Gerrit Krol                  zaterdag          Meisjes-A3     vs. AVC-MA2            2e kl.

Tellers

.

Wedstrijdsecretariaat – zaalwacht         

Taak                Veld-1             Veld-2            Veld-3

—————     —————-    —————-    —————

donderdag 25 november         Opbouwen      Heren-3           Dames-2         Meisjes-A3

Afbreken        Heren-3           Dames-2         Meisjes-A3

zaterdag    27 november         Opbouwen      Meisjes-A1      Meisjes-A3     nvt

Afbreken        Meisjes-A1      Meisjes-A3     nvt

Technische Commissie                                               

.

Ledenadministratie                                                

.

Bijlages                                                                                    

DoskoActa Weekprogramma.xls

                          En dan nog even dit … weet je nog wel oudje?

  

                                                                      Sponsoren Samen DA

 

TankQyou Nederland BV                          

TST Transport Service – Terschelling

Jan-Harm en Liesbeth Dijkstra                

NieuwNieuw.com  Herenmode

Nijdam & Sinnema  Schilderwerken

Autoland van den Brug BV

D.A. Bijlsma

 

******   EN DENK EEN BEETJE OM JEZELF … EN OM ANDEREN  ******

 

******                         HOUD (AFSTAND) VAN ELKAAR                         ******

 

****** DENK AAN ONZE PARTNERS-IN-BUSINESS (SPONSOREN) ******

Weekbulletin 14 Jaargang 13/Geplaatst op 14 november 2021

Voor de PDF : DoskoActa Weekbulletin 13-14[10603]

Beste volley-vriend(inn)en …

het zal jullie niet verbazen dat we (wederom) beginnen met … Corona!

Afgelopen week moesten wij 5 wedstrijden uit het programma halen, merendeels door het virus en inmiddels is ook bekend dat we toch door kunnen gaan met trainingen en kompetitie (gelukkig) maar dit alles zonder publiek.

Verderop in dit bulletin weer de bijdrages van de diverse instanties hierover!

Vandaag genoeg sport om van te genieten met Max in Brazilie en het schaatsen in Polen en het WK-kwalificatie-voetbal op vele velden.

En dan a.s. dinsdag de apotheose voor het Nederlands elftal: wordt mooi spannend, want mochten ‘wij’ verliezen (van Noorwegen) dan is hoogstwaarschijnlijk ook ‘het achterdeurtje’ van een play-off weg wanneer Turkije hun wedstrijd tegen (ook) Montenegro wel weet te winnen … spanning en sensatie!

Let op:

nog een mooi bericht over (de opbrengst van) de Rabo Clubsupport actie (pag. 4)!

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen …

… and remember:

stay safe, take care and (try to) …Have Fun                                  

DoskoActa    

Agenda          DoskoActa                                         (Sport)kalender            Week 46

====================================  ========================

Voetbal WK-kwalificatie:

Ma.  15 nov.   Trainingen: alle teams                        16        Nederland – Noorwegen

Di.   16 nov.    .                                                                     Veldrijden:

20        SP: Merksplas            Bel

Wo. 17 nov.    Trainingen: ABC-jeugd                    21        WB: Koksijde            Bel

Opleiding:  VT2

Do.  18 nov.    Spelen:                                                           Formule 1:

Franeker          Heren-1, Dames-1,     21        GP Qatar

Grouw             Heren-2, Dames-3

Stiens              Dames-2                                 Schaatsen:

Hardegarijp     Dames-4                     19/21   W.Cup(2): Stavanger Noo

Fluiten:                                               20        Marathon (5)  – Hoorn

Franeker          Hidde F,  Gerard H

Tellen:

Franeker          Saapke W, Sjoukje U

Vr.  19 nov.    Spelen:

Makkum          Meisjes-A3

Za.  20 nov.    Spelen:

Franeker          N5.1, N4.1 en N4.2 (’s morgens)

Meisjes-A2, Meisjes-B2 en Mix-C1

Sneek              Meisjes-A1

Oosterend       Meisjes-B1

Fluiten:

Franeker          Sybout Z,

Gerard H/Nina dJ,

Annarens vdH/Jelien A

Zo.  21 nov.    WeekBulletin 13-15

Berichten van DoskoActa

                    

Afgelopen week mochten wij het verheugende bericht ontvangen via onze coordinator van de financiele acties (Sybout Zeinstra):

Opbrengst Rabo clubsupport € 431,02.

Een fantastische opbrengst! Dank aan Rabo Bank en natuurlijk alle mensen

die op ons stemdem!

Even doorgeklikt leverde dat het volgende op:

 

Volleybalvereniging Dosko/Acta

We willen graag de ballen, ballenkarren en ballentassen gaan vervangen en aanvullen voor het komende seizoen. Deze zijn wel aan vervanging toe en onmisbaar voor de trainingen en wedstrijden. De ballenkarren worden wekelijks bij de trainingen gebruikt. Verder heeft elk team een eigen ballentas, die ook naar elke wedstrijd meegenomen wordt (voor het inspelen). Per team zijn er minimaal 5 ballen beschikbaar. Voor de (prestatie)teams is het van belang om met goed materiaal te trainen en spelen.

 48 stemmen   € 431,02

Wie zijn wij

Wij zijn een actieve volleybalvereniging in Franeker, waarbij er zowel in competitieverband als recreatief wordt gespeeld. Ook de jeugd is goed vertegenwoordigd binnen onze vereniging.

.

 

 

 

Corona                                         

 

Afgelopen dagen (donderdag, vrijdag en zaterdag) werden alle bezoekers van De Trije geconfronteerd met een “BOA”, in dit geval iemand van het beveiligingsbedrijf Ferwerda. Ons bestuur heeft dit ism. Bootsma (horeca De Trije), Optisport (beheer De Trije) en de gemeente Waadhoeke aldus in de stokken gestoken en komende week volgt dan de evaluatie van deze opzet, tenminste als dat dan nog nodig mocht zijn. De controle op CTB (plus antecedentenvraag en/of ID) verliep overigens soepeltjes, bleek uit ervaring.

 

Sporten gevaarlijk?

Wij wensen onze trainer Henk Wienbelt een spoedig herstel toe!

Henk ging een andere sport beoefenen en dat ging niet helemaal goed; altijd al gedacht dat badminton een linke sport was J !

Beterschap toegewenst!

  

 

 Bericht van de Rijksoverheid

Nieuwe regels op een rij (geldig miv. gisteravond tot 4 december)

-Houd anderhalve meter afstand op plekken zonder coronapas
-Ontvang thuis nog maximaal 4 gasten per dag
-Horeca en essentiële winkels (als supermarkt/drogist) sluiten uiterlijk om 20:00 uur
-In cafés en restaurants zijn de coronapas – en vaste zitplek – verplicht
-Niet-essentiële winkels en dienstverleners (kledingwinkel, kapper, casino) moeten  om 18:00 uur sluiten
-Bioscopen, theaters en concertzalen zijn niet gebonden aan de vroege avondsluiting
-Publiek bij alle sportevenementen – profs en amateurs – is niet toegestaan. Alle sportactiviteiten kunnen doorgaan
-Evenementen -waaronder bruiloften- mogen met coronapas en maximaal 1250 gasten per zaal – met vaste zitplek. Uiterlijke eindtijd 18:00 uur.
-Werk zoveel mogelijk thuis
-Na deze ‘korte klap’ met een rem op avondactiviteiten wil het kabinet ondernemers de optie bieden om te werken met een 2G-protocol: alleen genezen of gevaccineerde personen zijn dan nog welkom. 2G blijft dan een keuze, de Tweede Kamer moet hier nog wel in meegaan
-Draag een mondkapje binnen waar geen coronapp verplicht is
-Als een huisgenoot besmet is dan geldt de quarantaine ook voor alle andere (gevaccineerde en ongevaccineerde) huisgenoten
-Voor het MBO, HBO en WO geldt een maximale groepsgrootte per ruimte van 75 personen. Dit geldt niet voor lokalen en zalen voor tentamens en examens
-Het kabinet komt met wetgeving zodat de coronapas ook bij bedrijven verplicht kan worden waar bezoekers al een QR-code moeten tonen (zoals in de horeca)

Berichten van de NeVoBo

Coronatoegangsbewijs raakt kernwaarden clubs

Eerder werd definitief bekendgemaakt dat een coronatoegangsbewijs verplicht wordt gesteld voor deelname aan georganiseerde binnensport per 6 november. Dit raakt de kernwaarden van onze clubs.

Vanzelfsprekend is er begrip voor de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus de kop in te drukken. Echter, de gekozen maatregel om een coronatoegangsbewijs verplicht te stellen om deel te kunnen nemen aan georganiseerde binnensport is ontzettend lastig uitvoerbaar en raakt de kernwaarden van de verenigingssport. Daarom zullen wij, samen met de andere bonden en NOC*NSF, alles in het werk stellen om tot beter haalbare alternatieven te komen voor de binnensport. Hiervoor blijven wij gezamenlijk het gesprek voeren met het ministerie van VWS.

Uitvoerbaarheid maatregel groot probleem
Vanzelfsprekend voorzien we grote problemen bij de uitvoerbaarheid van deze maatregel voor en door verenigingen. Waar veel verenigingen nu al moeite hebben om voldoende vrijwilligers op de been te krijgen voor de reguliere taken binnen een vereniging, komt deze lastige taak erbij. Een taak die zeer veelomvattend is, complex om te organiseren en bovendien binnen een vereniging tot niet voorspelbare situaties kan leiden. En dit terwijl sport juist laagdrempelig moet zijn, moet verbinden en moet zorgen voor een gezonde en vitale samenleving.

Ruimte voor elkaar
Inmiddels ontvangen wij diverse reacties van bezorgde verenigingen, teams en sporters, zowel voor- als tegenstanders van de beoogde maatregel. Waar er gewoon gespeeld kan worden, zijn we daar natuurlijk zeer blij mee. Mochten er lastige situaties ontstaan waardoor het spelen van wedstrijden echt niet mogelijk blijkt, dan zullen wij daar flexibel mee omgaan. Ook voor verenigingen en teams die de competities en wedstrijden wel door laten gaan, maar vragen hebben, staan wij klaar. Houd bij de afwegingen ook rekening met de coaches, trainers bij de jeugd en de scheidsrechters bij wedstrijden.

De komende periode monitoren we nauwlettend de situatie bij de verenigingen en de gevolgen voor de competitie. We komen altijd samen met elkaar tot een oplossing. Blijf constructief het gesprek voeren met je leden, respecteer elkaar en geef elkaar de ruimte. We gaan hier met elkaar uitkomen.

Komende 3 weken geen publiek toegestaan

Zojuist werd aangekondigd dat per morgenavond, zaterdag 13 november, 18.00 uur voor 3 weken geen publiek is toegestaan bij trainingen en wedstrijden. Dit geldt zowel voor de amateur- als topsport.

Tijdens de persconferentie van vanavond werd bekendgemaakt dat er aanvullende maatregelen nodig zijn om de besmettingscijfers een halt toe te roepen. Deze aanvullende maatregelen zijn 3 weken van kracht.

Geen publiek bij amateur- en topsport
Per morgenavond 18.00 uur is 3 wekenlang geen publiek toegestaan voor de amateur- en topsport, binnen en buiten. Deze maatregel geldt zowel voor wedstrijden als trainingen. Een coronatoegangsbewijs (CTB) blijft verplicht om deel te kunnen nemen aan georganiseerde sport. Er geldt geen eindtijd om te kunnen sporten.

Geen coronatoegangsbewijsplicht voor betaalde krachten en vrijwilligers
Betaalde krachten en vrijwilligers hoeven geen CTB te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak of functie meer vervullen, verlaten zij de sportlocatie.

Sportkantine sluit om 20.00 uur
In de kantine zijn vaste zitplaatsen verplicht, tenzij er sprake is van afhaal. Wanneer je plaatsneemt in de kantine is het tonen van een CTB verplicht. De kantine sluit om 20.00 uur. Dit geldt voor iedereen.

Hoe zit het met noodzakelijke rij-ouders van uitspelende teams?
De noodzakelijke rij-ouders zijn welkom in de sporthal of op de tribune. Op die plekken zijn zij niet CTB-plichtig, maar worden gevraagd 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Wanneer zij in de kantine plaats willen nemen, moeten zij wel een CTB laten zien.

Huidige maatregelen in de sport
Om te voldoen aan alle richtlijnen en maatregelen vanuit de overheid heeft de NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden het protocol verantwoord sporten opgesteld. Deze wordt naar aanleiding van de persconferentie zo snel mogelijk geüpdatet, naar verwachting morgenochtend.

Ga naar het protocol verantwoord sporten

Wedstrijdsecretariaat – algemeen

(Vooral) door Corona gingen er deze week 5 wedstrijden niet door en dit zal nog wel meer (kunnen) worden de komende weken.

Senioren: alleen Heren-2 wist te scoren, de rest behaalde helaas geen punten (4 teams wonnen geen enkele set) of de wedstrijd ging niet door (3 teams): magere oogst!

Junioren: vier maal winst (waarvan 2 x MA2), slechts 1 (nipt) verlies en van twee teams ging de wedstrijd niet door: prima resultaat!

 

Wedstrijdsecretariaat – wijzigingen            

Heren-1

Voor de afgelaste uitwedstrijd tegen AVC is nog geen nieuwe datum bekend.

 

Dames-1

Beker 2e ronde: WISKY-D1 – DoskoActa-D1 (BD2B-91) wo. 01-12 20.00 Woudsend

Vwb. de afgelaste uitwedstrijd tegen Grouw: we zijn nog bezig een datum te vinden

Dames-2

De eerder afgelaste uitwedstrijd tegen VoVeSa zal, zoals inmiddels bekend, ergens in jamuari/februari op een trainings(maandag)avond gespeeld worden

Mix-Recr.-1

Voor de afgelaste thuiswedstrijd tegen Far Ut lijkt overeenstemming nabij, zodra eea. definitief is komt-ie op de groeps-app van de recreanten

 

Meisjes-A3

De (uitgestelde) thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen WISKY wordt nu gepseeld op DONDERDAG 25-11 om 19.15 uur

Meisjes-A1

Het is nog te kort dag om hier iets zinnigs over te zeggen aangezien deze uitwedstrijd tegen vc058 pas vrijdagavond werd afgelast

Wedstrijdsecretariaat – uitslagen

Senioren

H1       AVC-H3                      – DoskoActa-H1          uitgesteld

H2       DoskoActa-H2             – DoskoActa-H3          3-0 (25-15,25-22,25-21)

H3       DoskoActa-H2             – DoskoActa-H3          3-0 (25-15,25-22,25-21)

D1       Grouw-D1                   – DoskoActa-D1          uitgesteld

D2       DoskoActa-D2             – Leevoc-D3                0-4 (19-25,13-25,20-25,19-25)

D3       Havot-D1                    – DoskoActa-D3          4-0 (25-22,25-15,28-26,25-15)

D4       Grouw-D5                   – DoskoActa-D4          3-0 (25-19,25-15,25-12)

XR1     DoskoActa-XR1          – Far Ut-DR1               uitgesteld

Junioren

MA1    vc 058-MA1                – DoskoActa-MA1       uitgesteld

MA2    De Roeken/DVC-MA1 – DoskoActa-MA2       0-4 (20-25,17-25,13-25,25-27)

vc058-MA2                 – DoskoActa-MA2       1-3 (25-18,16-25,23-25,13-25)

MA3    DoskoActa-MA3         – WISKY-MA1            uitgesteld

MB1    Swette Switters-MB1   – DoskoActa-MB1       3-2 (22-25,25-19,25-23,19-25,15-06)

MB2    DoskoActa-MB2          – DSVS-MB1               3-1 (25-21,11-25,25-22,25-19)

XC1     SNVV-XC1                 – DoskoActa-XC1        1-3 (20-25,16-25,22-25,25-23)

Cool Moves Volley

N51     vrij

N41     vrij

N42     vrij

Wedstrijdscretariaat – teams                                                        

 

Senioren Heren

 

Heren-1

AVC-H3 – DoskoActa-H1: uitgesteld

DoskoActa-H1 – SCS-H1

Van deze Drachtsters hoeven wij niet te verliezen, sterker: dit gaan we winnen,

maar … of dit 3, 4 of 5 punten worden …

Heren-2

DoskoActa-H2 – DoskoActa-H3: 3-0

Tot halverwege een set kon ‘het derde’ de heren van ‘het tweede’ bijbenen, daarna werd het contact, veelal door eigen fouten, steeds verloren … en dat verklaart de toch wel eenvoudige zege van ‘de oudere kant aan het net’: al-met-al verdiend!

Overigins opmerkelijk dat dit de enige (3) punten zijn die onze senioren deze week binnen haalden …

Wytgaard-H2 – DoskoActa-H2

In Grouw tegen de stevige nummer 2 … da’s pittig, maar niet onoverkomelijk!

Zo stiekemweg een puntje meesnoepen … nooit weg: doen!

De 3e plaats vasthouden de komende weken … da’s de opdracht!

Heren-3

DoskoActa-H2 – DoskoActa-H3: 3-0

Voor de karakteristiek: zie hierboven bij Heren-2.

Wat op de (gezamenlijk met Heren-2) trainingen vaak wel lukt, gaat in de wedstijden tegen Heren-2 vaak (net) niet goed, wellicht iets meer vrijuit spelen?

Komende week vrij!

Senioren Dames

 

Dames-1

Grouw-D1 – DoskoActa-D1: uitgesteld

DoskoActa-D1 – VC Drachten-D2

De Drachtster dames wisten op moment van schrijven slechts twee keer een set binnen te halen, sneu voor hun maar laat dat maar zo blijven …

Dames-2

DoskoActa-D2 – Leevoc-D3: 0-4

Het werd dus geen ‘spannende aangelegenheid’ zoals wij verwacht hadden … helaas! Maar vriend en vijand waren het er over eens dat de Leeuwarder’ dames verdiend gewonnen hadden, “zij waren net iets verder dan ons” … hoorden wij, kan gebeuren.

Stasko-D1 – DoskoActa-D2

’t Kan vriezen, ’t kan dooien … er gaat een team winnen, maar er zit niet veel licht tussen beide teams: laat het kwartje maar onze kant uit rollen!

Dames-3

Havot-D1 – DoskoActa-D3: 4-0

Helaas … er werd niet ‘gescoord deze keer!’, maar de 1e en zeker die 3e set (!) konden onze meiden het deze topper (meer dan) knap lastig maken, dat gaf een goed gevoel!

UDI-D2 – DoskoActa-D3

De gedoodverfde koploper heeft de laatste tijd toch aardig wat ingeleverd, nou …

laten ‘wij’ ze dan nog maar meer laten inleveren!

Dames-4

Grouw-D5 – DoskoActa-D4: 3-0

Ondanks onze genoemde ‘cliche’s: de bal is rond, ’t is 6 tegen zes etc.’ was de thuis-ploeg (en koploper!) duidelijk te sterk voor onze ladies … ‘nothing-on-the-hand!’

Hardegarijp-D1 – DoskoActa-D4

Een duel om een stevige middenmoot-positie en waarom zouden onze ladies  hier niet wat punt(en) weten binnen te slepen!

Senioren Recreanten

 

DoskoActa-XR1 – Far Ut DR1: uitgesteld

Volgende wedstrijd: vrijdag 10 december in Heerenveen.

Junioren A

Meisjes-A1

vc058-MA1 – DoskoActa-MA1: uitgesteld

Pas vrijdagavond werd (ook) deze wedstrijd alsnog uit het programma gehaald.

Er valt dus nog niks te zeggen over wanneer dit in te halen, maar het zal meer dan waarschijnlijk een doordeweekse dag worden.

VC Sneek-MA1 – DoskoActa-MA1

De nummer 1 ontvangt de nummer 2: weten ‘wij’ wederom punt(en) te pakken van deze nog ongeslagen koploper: “Su sumar kanne!”

Meisjes-A2

De Roeken/DVC-MA1 – DoskoActa-MA2: 0-4

En jawel, onze meiden deden het vrijdagavond … ‘bij de les blijven … en heel blijven’ en dat zijn welkome 5 punten:

“Dreeche pot in Dokkum, maar toch uitstekende 4-0 overwinning. In set 4 knap

teruggekomen van 10-20” … zo kregen wij door … en toen maar snel naar huis want nog geen 24 uur later wachtte alweer het volgende uit-duel:

vc058-MA2 – DoskoActa-MA2: 1-3

Zaterdagavond werd in deze (inhaal-)topper tussen de nummers 1 en 2 in Leeuwarden voor het eerst een set verloren, maar er werd wel ‘even’ met 1-3 gewonnen:

“MA2 doet geweldige zaken voor kampioenschap door te winnen bij directe concur-

rent vc058 met 3-1” … en da’s inderdaad de opstap naar de titel: GROOTs!

DoskoActa-MA2 – De Roeken/DVC-MA1

Dit zal geen obstakel vormen voor onze meiden … scorebordjournalistiek geeft een prognose van ‘de volle winst’ … maar da’s (te?) gemakkelijk … uitkijken!

Meisjes-A3

DoskoActa-MA3 – WISKY-MA1: uitgesteld

.

Vv Makkum-MA1 – DoskoActa-MA3

En weer op vrijdagavond op pad, nu naar de IJsselmeerkust en tegen een kandidaat voor promotie … daar zouden ‘wij’ natuurlijk heel stiekem een stokje voor kunnen steken, gaan ‘we’ gewoon proberen!

Junioren B

Meisjes-B1

Swette Switters-MB1 – DoskoActa-MB1: 3-2

Dit werd helaas een nipt verlies in een 5-setter:

“Helaas was Swette Switters net iets te sterk voor de meiden van MB1. We hebben met 3-2 verloren …”  was het korte maar bondige commentaar, maar nog steeds houden onze meisjes hun plaats in de top-3 stevig in handen en blijven alle kansen op promotie aanwezig: prima!

CoVos-MB1 – DoskoActa-MB1

Je moet er even voor naar Oosterend maar daar pakken ‘we’ dan wel de punten, want die zijn ‘wij’ meer nodig dan ‘zij’, dus … doen!

Meisjes-B2

DoskoActa-MB2 – DSVS-MB1: 3-1

Tot een verwachte spannende 5-setter kwam het dus niet, want de onzen voegden liefst 4 punten aan hun totaal toe:

“Geweldig gespeeld, waren erg aan elkaar gewaagd, was erg veel enthousiast publiek waar-

door beide teams af en toe daar wat afgeleid door waren, maar MB2 was gelukkig net wat

sterker dan DSVS waardoor we drie van de vier sets wonnen”

… en ‘we’ nog steeds in de race zijn voor de 1e plaats: klasse!

DoskoActa-MB2 – vc058-MB2

Het zou ons lichtelijk verbazen wanneer de Leeuwarder’ meisjes met punt(en) onze sporthal zouden verlaten, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt (men zegt dat-ie dan het geluid van een boerenkool nadoet, maar …?), pakken die punten!

Junioren C

Mix-C1

SNVV-XC1 – DoskoActa-XC1: 1-3

Het gebeurde inderdaad: op vrijdagavond in Sint Nicolaasga … winnen van de thuisploeg … en dan ga je heel ‘lekker’ terug naar Franeker:

“XC1 heeft heel goed gespeeld vanavond! Drie sets ruim gewonnen! De laatste lukte net niet!

Ze lieten zich niet kisten toen 1 van hen geblesseerd was en ze met vijf verder moesten.

Knap gedaan! Het ijsje bij McDonalds was dik verdiend!” …   need we say more?

DoskoActa-XC1 – VC Sneek-JC1

Dit jongensteam uit Sneek staat tweede en het zal een hele kluif worden om hier punt(en) van te pakken, maar ‘ons zijn niet van die bange’ … toch?

Gaan met die banaan!

Junioren CMV

 

Komende zaterdag weer een CMV-toernooi, deze keer in Franeker!

 

N51

Speelt tegen ODS-N51, vc058-N51, DSVS-N51 en Buitenpost-N51.

N41

Speelt tegen Triumphera-N41, Havot-N41, DoskoActa-N42 en SVT-N42.

N42

Speelt tegen Tijnje-N41, DoskoActa-N41, vc058-N42 en Havot-N41.

het eerstvolgende toernooi vindt plaats op:

. zaterdag 12 december in Buitenpost

Wedstrijdsecretariaat – arbitrage                         

Algemeen

.

Scheidsrechters

Hidde Frankena          donderdag      Dames-1         vs. Drachten-D2         1e kl.

Sybout Zeinstra          zaterdag          Meisjes-A2     vs. R/DVC-MA1        1e kl.

Gerard Harmelink       donderdag      Heren-1           vs. SCS-H1                 1e kl.

Gerard Harmelink /

Nina de Jong           zaterdag          Meisjes-B2      vs. vc058-MB2           2e kl.

Annarens van der Hem /

Jelien Attema         zaterdag          Mix-C1           vs. VC Sneek-JC1      2e kl.

Tellers

Saapke Woudwijk      donderdag      Heren-1           vs. SCS-H1                 1e kl.

Sjoukje Uijthof           donderdag      Dames-1         vs. Drachten-D2         1e kl.

Wedstrijdsecretariaat – zaalwacht         

Taak                Veld-1             Veld-2            Veld-3

—————     —————-    —————-    —————

donderdag 18 november         Opbouwen      nvt                   Dames-1         nvt

Afbreken        nvt                   Heren-1           nvt

zaterdag    20 november         Opbouwen      Mix-C1           Meisjes-B2      nvt

Afbreken        Mix-C1           Meisjes-A2     nvt

Technische Commissie                                               

.

Ledenadministratie                                                

Nieuw:

. Myrna Haga                         CMV

, Vera Haga                            CMV

. Sophie van der Laan            CMV

. Femke de Ruiter                   CMV   allemaal: WELKOM … en heel veel plezier!

Opgezegd:

. Rimmert Pietersma               Recreatie

Bijlages                                                                                    

DoskoActa Weekprogramma.xls

                          En dan nog even dit … as je je niet an de regeltjes houdt …

                

                                                                      Sponsoren Samen DA

 

TankQyou Nederland BV                          

TST Transport Service – Terschelling

Jan-Harm en Liesbeth Dijkstra                

NieuwNieuw.com  Herenmode

Nijdam & Sinnema  Schilderwerken

Autoland van den Brug BV

D.A. Bijlsma

 

******   EN DENK EEN BEETJE OM JEZELF … EN OM ANDEREN  ******

 

******                         HOUD (AFSTAND) VAN ELKAAR                         ******

 

****** DENK AAN ONZE PARTNERS-IN-BUSINESS (SPONSOREN) ******

Nieuwe maatregelen: geen amateursport na 17.00 uur/Geplaatst op 7 november 2021

Vanaf aanstaande zondag (28 november) mag er van 17.00 uur tot 05.00 uur niet gevolleybald worden in de Topdivisie en lager.

Dit is vanavond bekendgemaakt op de persconferentie van het demissionaire kabinet. De maatregel duurt voorlopig drie weken en geldt voor de hele Nederlandse amateursport. De Eredivisie mag wel doorgaan, hetzij zonder publiek.

Het demissionaire kabinet voert de sluiting van 17.00 uur tot 05.00 uur niet alleen in voor de amateursport, maar ook voor andere sectoren zoals restaurants en cafés, ‘niet-essentiële’ winkels, bioscopen en theaters, musea, pretparken en sportscholen. De scholen kunnen openblijven.

Doel van de maatregelen is om de snelle toename van de aantallen coronabesmettingen en ziekenhuisopnames af te remmen.

Gevolgen kabinetsbesluit in kaart brengen en verenigingen zo goed mogelijk informeren.

“We begrijpen dat er iets moet gebeuren om de cijfers naar beneden te krijgen”, reageert algemeen directeur Guido Davio van de Nevobo. “De breuklijn van 17.00 uur is voor onze verenigingen echter erg lastig omdat het door onze jeugd- en seniorencompetities heen loopt.

We gaan nu in kaart brengen wat hiervan de consequenties zijn en begin volgende week onze verenigingen hier zo goed mogelijk over informeren.”

Wat de gevolgen zijn voor de amateurcompetities wordt dus begin volgende week bekendgemaakt.

Berichten van DoskoActa

Trainingen:

door de berichten op de voorgaande pagina’s moge het duidelijk zijn dat er voorlopig niet getraind kan/zal worden, dit tot nadere berichtgeving hierover.

Kompetities:

dat er op donderdag- en vrijdag-avonden geen wedstrijden gespeeld kunnen worden, ook dat lijkt duidelijk (bij DoskoActa betreft dit de senioren); hoe er omgegaan gaat worden met de wedstrijden op zaterdag (bij DoskoActa op dit moment alleen de jeugd) is nog niet bekend; op de vorige pagina stelt de Nevobo dat zij dit komende dagen bekend gaat maken (men vergadert elke week ’s maandags centraal in Utrecht over deze zaken) en dit kan alle kanten uit en dat spectrum is breed: van ‘centraal alle kompetities er uit’ tot ‘de verenigingen mogen zelf de wedstrijden verzetten’ …. afwachten dus, maar volg het nieuws (www.nevobo.nl) en wellicht komt DoskoActa nog met een ‘tussendoor-editie’ van dit bulletin, ook de diverse app-groepen zullen dan aangesproken gaan worden.

Kerst-mix-toernooien:

of dit allemaal door kan/mag gaan (maandag 20 december) is nog maar de grote vraag

waarop wij later op terug gaan komen!

Afrondend kunnen we stellen dat dit alles natuurlijk niet leuk is … ‘mar it is net oars!’

Alvast vanaf deze plaats een Fijne Sinterklaas toegewenst!

Hopelijk kunnen we binnen niet al te lange tijd weer ‘los’!

Bij de senioren dragen de teams van DoskoActa er zelf zorg voor dat de spelers gecontroleerd worden bij binnenkomst van de sporthal op test- of vaccinatie-bewijzen, dit bij de thuiswedstrijden; bij uitwedstrijden schikken wij ons naar hoe de thuisspelende vereniging e.e.a. heeft georganiseerd … dit alles totdat er anders wordt beslist door de overheid.

 Horeca De Trije

Overleg met de familie Bootsma leert ons dat de kantine in principe op dagen dat er gesport wordt tot 17.00 uur open is.

 Bericht van de Rijksoverheid

Nieuwe regels op een rij (geldig  tot 4 december)

-Houd anderhalve meter afstand op plekken zonder coronapas
-Ontvang thuis nog maximaal 4 gasten per dag
-Horeca en essentiële winkels (als supermarkt/drogist) sluiten uiterlijk om 17:00 uur
-In cafés en restaurants zijn de coronapas – en vaste zitplek – verplicht
-Niet-essentiële winkels en dienstverleners (kledingwinkel, kapper, casino) moeten  om 17:00 uur sluiten
-Bioscopen, theaters en concertzalen zijn niet gebonden aan de vroege avondsluiting
-Publiek bij alle sportevenementen – profs en amateurs – is niet toegestaan. Alle sportactiviteiten kunnen doorgaan
-Evenementen -waaronder bruiloften- mogen met coronapas en maximaal 1250 gasten per zaal – met vaste zitplaats. Uiterlijke eindtijd 18:00 uur.
-Werk zoveel mogelijk thuis
-Na deze ‘korte klap’ met een rem op avondactiviteiten wil het kabinet ondernemers de optie bieden om te werken met een 2G-protocol: alleen genezen of gevaccineerde personen zijn dan nog welkom. 2G blijft dan een keuze, de Tweede Kamer moet hier nog wel in meegaan
-Draag een mondkapje binnen waar geen coronapp verplicht is
-Als een huisgenoot besmet is dan geldt de quarantaine ook voor alle andere (gevaccineerde en ongevaccineerde) huisgenoten
-Voor het MBO, HBO en WO geldt een maximale groepsgrootte per ruimte van 75 personen. Dit geldt niet voor lokalen en zalen voor tentamens en examens
-Het kabinet komt met wetgeving zodat de coronapas ook bij bedrijven verplicht kan worden waar bezoekers al een QR-code moeten tonen (zoals in de horeca)

Berichten van de NeVoBo

Coronatoegangsbewijs raakt kernwaarden clubs

Eerder werd definitief bekendgemaakt dat een coronatoegangsbewijs verplicht wordt gesteld voor deelname aan georganiseerde binnensport per 6 november. Dit raakt de kernwaarden van onze clubs.

Vanzelfsprekend is er begrip voor de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus de kop in te drukken. Echter, de gekozen maatregel om een coronatoegangsbewijs verplicht te stellen om deel te kunnen nemen aan georganiseerde binnensport is ontzettend lastig uitvoerbaar en raakt de kernwaarden van de verenigingssport. Daarom zullen wij, samen met de andere bonden en NOC*NSF, alles in het werk stellen om tot beter haalbare alternatieven te komen voor de binnensport. Hiervoor blijven wij gezamenlijk het gesprek voeren met het ministerie van VWS.

Uitvoerbaarheid maatregel groot probleem
Vanzelfsprekend voorzien we grote problemen bij de uitvoerbaarheid van deze maatregel voor en door verenigingen. Waar veel verenigingen nu al moeite hebben om voldoende vrijwilligers op de been te krijgen voor de reguliere taken binnen een vereniging, komt deze lastige taak erbij. Een taak die zeer veelomvattend is, complex om te organiseren en bovendien binnen een vereniging tot niet voorspelbare situaties kan leiden. En dit terwijl sport juist laagdrempelig moet zijn, moet verbinden en moet zorgen voor een gezonde en vitale samenleving.

Ruimte voor elkaar
Inmiddels ontvangen wij diverse reacties van bezorgde verenigingen, teams en sporters, zowel voor- als tegenstanders van de beoogde maatregel. Waar er gewoon gespeeld kan worden, zijn we daar natuurlijk zeer blij mee. Mochten er lastige situaties ontstaan waardoor het spelen van wedstrijden echt niet mogelijk blijkt, dan zullen wij daar flexibel mee omgaan. Ook voor verenigingen en teams die de competities en wedstrijden wel door laten gaan, maar vragen hebben, staan wij klaar. Houd bij de afwegingen ook rekening met de coaches, trainers bij de jeugd en de scheidsrechters bij wedstrijden.

De komende periode monitoren we nauwlettend de situatie bij de verenigingen en de gevolgen voor de competitie. We komen altijd samen met elkaar tot een oplossing. Blijf constructief het gesprek voeren met je leden, respecteer elkaar en geef elkaar de ruimte. We gaan hier met elkaar uitkomen.

Komende 3 weken geen publiek toegestaan

Zojuist werd aangekondigd dat per morgenavond, zaterdag 13 november, 18.00 uur voor 3 weken geen publiek is toegestaan bij trainingen en wedstrijden. Dit geldt zowel voor de amateur- als topsport.

Tijdens de persconferentie van vanavond werd bekendgemaakt dat er aanvullende maatregelen nodig zijn om de besmettingscijfers een halt toe te roepen. Deze aanvullende maatregelen zijn 3 weken van kracht.

Geen publiek bij amateur- en topsport
Per morgenavond 18.00 uur is 3 wekenlang geen publiek toegestaan voor de amateur- en topsport, binnen en buiten. Deze maatregel geldt zowel voor wedstrijden als trainingen. Een coronatoegangsbewijs (CTB) blijft verplicht om deel te kunnen nemen aan georganiseerde sport. Er geldt geen eindtijd om te kunnen sporten.

Geen coronatoegangsbewijsplicht voor betaalde krachten en vrijwilligers
Betaalde krachten en vrijwilligers hoeven geen CTB te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak of functie meer vervullen, verlaten zij de sportlocatie.

Sportkantine sluit om 20.00 uur
In de kantine zijn vaste zitplaatsen verplicht, tenzij er sprake is van afhaal. Wanneer je plaatsneemt in de kantine is het tonen van een CTB verplicht. De kantine sluit om 20.00 uur. Dit geldt voor iedereen.

Hoe zit het met noodzakelijke rij-ouders van uitspelende teams?
De noodzakelijke rij-ouders zijn welkom in de sporthal of op de tribune. Op die plekken zijn zij niet CTB-plichtig, maar worden gevraagd 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Wanneer zij in de kantine plaats willen nemen, moeten zij wel een CTB laten zien.

Huidige maatregelen in de sport
Om te voldoen aan alle richtlijnen en maatregelen vanuit de overheid heeft de NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden het protocol verantwoord sporten opgesteld. Deze wordt naar aanleiding van de persconferentie zo snel mogelijk geüpdatet, naar verwachting morgenochtend.

Ga naar het protocol verantwoord sporten

Weekbulletin 13 Jaargang 13/Geplaatst op 7 november 2021

Voor de PDF met plaatjes en kleurtjes klik hier : DoskoActa Weekbulletin 13-13[10511]

Beste volley-vriend(inn)en …

het hing al als een zwaard van Damocles boven ons hoofd, maar daar zijn ze dan …de aangepaste maatregelen van de overheid voor wat betreft Corona … zie verderop!

Wat dit betekent voor onze trainingen en wedstrijden, daarover gaat/is is de Nevobo, samen met andere sportbonden en onder leiding van NOC*NSF, zwaar in overleg met de overheid; de buitensporten zijn inmiddels al weer vrij van deze maatregelen, de binnensporten moeten dus wel aan deze regels voldoen … zie ook verderop!

Wat Optisport en DoskoActa hiermee gaan doen … je raadt het al … zie verderop!

Al deze maatregelen zijn maar tijdelijk, a.s. vrijdag is er weer een ‘presco’ … en dan kan/zal er wel weer van alles veranderen … afwachten dus!

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen …… and remember:

stay safe, take care and (try to) …Have Fun                       

DoskoActa    

Agenda          DoskoActa                                         (Sport)kalender            Week 45

====================================  ========================

Voetbal WK-kwalificatie:

Ma.  08 nov.   Trainingen: alle teams                        13        Montenegro – Nederland

Di.   09 nov.    .                                                                     Veldrijden:

11        SP: Niel                      Bel

Wo. 10 nov.    Trainingen: ABC-jeugd                    13        Leuven                       Bel

Opleiding:  VT2                                 14        WB: Tabor                  Tsj

Do.  11 nov.    Spelen:

Franeker          Heren-2,  Heren-3,                 Formule 1:

Dames-2, XRecr.-1    14        GP Brazilie                 Bra

St. Anna Par.   Dames-3

Grouw             Dames-1, Dames-4

Fluiten:

Franeker          Hidde F,  Joost T, Sybout Z

Tellen:

Franeker          Wouter Z                                MotoGP:

Sint Maarten                                     14        GP Valencia               Spa

Vr.  12 nov.    Spelen:

Akkrum           Heren-1

Dokkum          Meisjes-A2

Za.  13 nov.    Spelen:

Franeker          Meisjes-A3, Meisjes-B2

Leeuwarden    Meisjes-A1, Neisjes-A2

Sch’goutum    Meisjes-B1                             Schaatsen:                                         St. Nic’ga Mix-C1                       12/14   WC (1): Mazowiecki  Pol

Fluiten:                                               13        Marathon (4):    Haarlem

Franeker          Gerrit K/Nina dJ,       13        Residentie Cup: Den Haag

Marije B/Sybrich A

Zo.  14 nov.    WeekBulletin 13-14

Berichten van DoskoActa

BestuursVergadering

Na de ledenvergadering van 22 oktober jl. hadden we afgelopen dinsdag de eerste bestuursvergadering alweer.

Sybout was hierbij voor de laatste keer aanwezig en heeft de voorzittershamer overgedragen. We hebben afgesproken dat we de voorzittersrol de komende periode laten rouleren.

Roelof neemt het penningmeesterschap waar.

En daarnaast gaan we dringend opzoek naar twee bestuursleden, met drie bestuursleden zijn we te kwetsbaar.

We hebben de actiepunten vanuit de ledenvergadering doorgenomen.

Verder zullen we de gevolgen van de persconferentie inz. Corona uitwerken.

Op 14 december komt het bestuur weer bij elkaar.

Corona

Uiteraard conformeren wij ons aan de voorschriften van resp. Overheid, Nevobo

en Optisport.

Daarom op de volgende pagina’s hun ‘regeltjes’ in deze, waarbij vooral die van Optisport van belang zijn aangezien wij in nauwe samenwerking met hun dienen te functioneren:

. Overheid     pagina 5

. Nevobo       pagina 6

. Optisport     pagina 7

Het is trouwens nooit verkeerd wanneer je zelf de sites van bovengenoemde instanties regelmatig even raadpleegt.

Grote Club Actie

Maandagavond (morgen dus!) kunnen de boekjes van de Grote Club Actie nog worden ingeleverd, bij de trainer!

Bericht van de Rijksoverheid

Nb: buitensporten inmiddels gevrijwaard van CTB

Bericht van de NeVoBo

Nevobo bezorgd over Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs wordt per zaterdag 6 november verplicht gesteld voor iedereen van 18 jaar en ouder die wil sporten in georganiseerd verband, binnen en buiten. Dit geldt ook voor publiek.

Tijdens de persconferentie van vanavond werd bekendgemaakt dat de teugels weer strakker aangetrokken moeten worden om de stijgende coronacijfers de kop in te drukken. Dit heeft helaas ook weer gevolgen voor de sport, dus ook voor het volleybal.

Coronatoegangsbewijs verplicht voor sport 
Naast de al geldende regels voor het tonen van een coronatoegangsbewijs om toegang te krijgen tot het sportcafé of professionele sportwedstrijden, wordt sportend Nederland nu ook verplicht om het bewijs te tonen voor deelname aan georganiseerde sporten. Dit geldt zowel voor de binnen- als buitensport, trainingen en wedstrijden, maar ook voor publiek, zowel binnen als buiten.

Zorgwekkend 
“Uiteraard staat de volksgezondheid voorop, maar sport draagt juist zoveel bij aan de gezondheid van Nederland. De sportsector heeft laten zien dat verantwoord en veilig te kunnen organiseren. De impact van de nieuwe maatregelen zijn zorgwekkend voor onze verenigingen, vrijwilligers en teams, die juist door te sporten gezond en fit willen blijven. We komen langzaam maar zeker ook op de grens van wat we van onze vrijwilligers kunnen en mogen vragen om de maatregelen te organiseren en te handhaven, al helemaal op deze zeer korte termijn richting komend weekend”, aldus Guido Davio, algemeen directeur Nevobo.

In gesprek met sportbonden en NOC*NSF 
We gaan samen met andere bonden en NOC*NSF aan de slag om de gevolgen van deze maatregelen te bespreken, waaronder de mogelijke invloed op de competities, en hopen daarover zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Het protocol verantwoord sporten en de FAQ van NOC*NSF worden hier binnenkort op aangepast.

Bericht van de Optisport

Beste sporter,

Naar aanleiding van de landelijke persconferentie omtrent het coronavirus, zullen de komende periode wederom extra maatregelen van kracht zijn. Eén van deze maatregelen zal ook invloed hebben op onze accommodatie. Doormiddel van dit bericht informeren wij jullie graag over de huidige stand van zaken en de geldende maatregelen.

Nieuwe maatregel

–        Vanaf 6 november is het coronatoegangsbewijs verplicht bij georganiseerde sportbeoefening vanaf 18 jaar. Dit geldt voor sporters in alle binnenruimtes, inclusief sportkantines.

Effect op onze accommodatie

Hoewel wij de keuze voor een vaccinatie van een ieder respecteren, zullen wij ons als sportaanbieder aan deze regels moeten houden. Dat betekent dat met ingang van zaterdag 6 november aanstaande, een coronatoegangsbewijs vereist is om gebruik te maken van onze faciliteiten. Jeugd t/m 17 jaar is hierbij uitgezonderd.

Het dragen van een mondkapje is in binnenruimtes waar een coronatoegangsbewijs wordt vereist niet verplicht. Dit betekent dat in onze accommodatie geen mondkapjesplicht geldt.

Samen blijven we in beweging

Wij hopen jullie zo voldoende te hebben geïnformeerd. Wij zijn ondanks deze extra maatregel in ieder geval blij dat we jullie kunnen blijven ontvangen. Om dit zo te houden vragen wij iedereen de maatregelen te respecteren. Hiervoor bij voorbaat dank!

Met sportieve groet,

Optisport/De Trije

(Red.) Wat niet goed uit de verf komt:

. bovenstaande geldt niet alleen voor sporters maar ook voor publiek uiteraard!

. CTB is niet nodig voor ‘functionarissen’ waar we niet zonder kunnen

(scheidsrechters, vaste tellers, coaches, trainers etc.)

Wedstrijdsecretariaat – algemeen

Meisjes-A2: speelt zowel vrijdag- als zaterdagavond een uitwedstrijd, vrijdagavond in Dokkum en zaterdagavond een inhaalwedstrijd in Leeuwarden … POEH!

Tweede kompetitie-helft: alle jeugd-teams en Heren-2 en Heren-3 dienen wij opnieuw (tijdig) in te schrijven; hierbij wordt eerst gekeken naar de kompetitie-standen aan het eind van de eerste kompetite-helft (dus: promoveert of degradeert men of niet) maar daar naast kan de vereniging zelf ook nog weer een bepaalde klasse/poule aanvragen, daar wordt dan in tweede instantie naar gekeken.

Wedstrijdsecretariaat – wijzigingen            

Dames-1:

We zijn nog bezig om de beker(uit-)wedstrijd tegen WISKY in Woudsend

definitief vast te stellen, zal wel woensdag 1 december worden.

Dames-2:

De donderdag afgelaste wedstrijd tegen VoVeSa in Sint Anna Parochie wordt ergens

eind januari/begin februari op een maandagavond ingehaald

Meisjes-A3:

Op moment van schrijven is nog niet bekend of de wedstijd van a.s. zaterdag in

Franeker tegen WISKY door gaat of niet … houd de team-app dus in de gaten!

 

Wedstrijdsecretariaat – uitslagen

Senioren

H1       DoskoActa-H1             – vc Buitenpost-H1       1-3 (14-25,11-25,17-25,25-14)

H2       vrij

H3       vrij

D1       DoskoActa-D1             – vc Buitenpost-D1       4-0 (25-14,25-11,25-10,25-19)

D2       VoVeSa-D3                 – DoskoActa-D2          uitgesteld (jan./febr. 2022)

D3       DoskoActa-D3             – Grouw-D3                 4-0 (25-18,25-14,26-24,25-16)

D4       DoskoActa-D4             – Beetgumermolen-D1  3-0 (25-19,25-21,25-17)

XR1     vrij

Junioren

MA1    DoskoActa-MA1         – Sudosa.Desto-MA2   4-0 (25-19,25-14,25-12,25-16)

MA2    DoskoActa-MA2         – AVC-MA1                4-0 (25-13,25-13,25-19,25-11)

MA3    AVC-MA2                  – DoskoActa-MA3       3-1 (23-25,25-14,25-20,25-18)

MB1    DoskoActa-MB1          – Reva-MB1                3-2 (23-25,25-22,25-08,21-25,15-08)

MB2    vrij

XC1     VLO-XC1                   -DoskoActa-XC1        4-0 (25-19,27-25,25-17,25-21)

Cool Moves Volley

N51     vrij

N41     vrij

N42     vrij

Wedstrijdscretariaat – teams                                                        

 

Senioren Heren

 

Heren-1

DoskoActa-H1 – vv Buitenpost-H1: 1-3

Die ene set was pas het tweede punt wat de koploper laat liggen tot nu toe, maar dat zal de pret niet drukken voor ze … de afgetekende uitslag lijkt ons (niet meer dan) terecht.

AVC-H3 – DoskoActa-H1

Wederom op een vrijdagavond, deze keer wat dichterbij (Akkrum), lijkt het ons toe dat er (meerdere) punten mee naar huis gaan komen oftewel: vol vertrouwen!

Heren-2 en Heren-3

Nadat beide teams een week vrijaf hadden staat nu de return van de club-derby voor:

DoskoActa-H2 – DoskoActa-H3

Het verschil tussen beide teams is nog overbrugbaar voor Heren-3, maar het gat kan nu ook dermate groot gemaakt worden door Heren-2 dat dit een utopie wordt/is !?

Bij de ‘heenwedstrijd’ was het verschil groter dan verwacht in H2’s voordeel, kijken

of de mannen van ‘it tredde’ nu beter voor de dag komen … benieuwd!

Heren-3 en Heren-2

Zie hiervoor!

Senioren Dames

 

Dames-1

DoskoActa-D1 – vv Buitenpost-D1: 4-0

Nou, dat werd dus niet de voorspelde 5-setter … verre van dat: “Five points for the Frjentsjersters!” … mooi man! Prima!

Grouw-D1 – DoskoActa-D1

Volgens de ranglijst zouden ‘wij’ dit moeten winnen, in de praktijk moet dit eerst nog maar es gebeuren, welnu: laat het maar gebeuren!

Dames-2

VoVeSa-D3 – DoskoActa-D2: uitgesteld

Deze wedstrijd hebben we moeten uitstellen vanwege Corona-perikelen aan onze zijde, eind januari/begin februari wordt deze ingehaald.

DoskoActa-D2 – Leevoc-D3

Lijkt op voorhand een spannende aangelegenheid te gaan worden, 5 setjes of zo?

Mag best, maar dan graag de meeste puntjes in Franeker houden!

Dames-3

DoskoActa-D3 – Grouw-D3: 4-0

In eerste instantie zou deze wedstrijd niet doorgaan vanwege Corona-symptomen aan Grouwster zijde, maar men wist toch een team te formeren … goed werk!

Gelukkig … de ultieme revanche was daar! Was ook onze prognose maar dit zijn mooie punten hoor, ‘daar kenne we wat met!’ … vasthouden dit!

Havot-D1 – DoskoActa-D3

Op bezoek bij een van de 3 toppers in deze poule, zal niet eenvoudig worden, maar wij zien duidelijk progressie in Gerrit’s Girls, dus … er wordt gescoord deze keer!

Dames-4

DoskoActa-D4 – Beetgumermolen-D1: 3-0

En inderdaad werd deze thuiswedstrijd in winst omgezet en ‘daor bint wie harstikkene bliid met!’ … niet dan … ja toch?  Langzaam maar zeker komen onze ladies op gang!

Grouw-D5 – DoskoActa-D4

De thuisploeg draait volop mee bovenin, dus is dit voor onze ladies (zoals dat zo mooi heet) een uitdaging! Zou zo maar kunnen dat ‘wij’ ze wat punt(en) afhandig weten te maken! (cliche’s: de bal is rond, ’t is 6 tegen zes etc. etc.)

Senioren Recreanten

 

Na 3 vrije weken is het weer de hoogste tijd!

DoskoActa-XR1 – Far Ut DR1

De eerste thuiswedstrijd dit seizoen tegen de dames van Far Ut (Hommerts/Jutryp)   lijkt ons een pittige toe. Zij wisten hun eerste potje tegen hun tweede team met 4-0 te winnen, dat moesten ‘wij’ maar niet toestaan en dus gaan we punten pakken!

Junioren A

Meisjes-A1

DoskoActa-MA1 – Sudosa Desto-MA2: 4-0

En zo ging het, net als destijds in Assen: dik gewonnen en bovenin mee blijven doen! En dit alles met dikke set-standen … prima werk dames!

vc058-MA1 – DoskoActa-MA1

Van deze directe concurrent voor promotie dient niet verloren te worden, dus dit wordt een stevig potje voor de jongedames, maar ons positivisme overheerst in dit geval, dus worden er punten uit Leeuwarden weggesleept!

Meisjes-A2

DoskoActa-MA2 – AVC-MA1: 4-0

Van onderschatting bleek gelukkig geen sprake getuige de forse set-standen, dus

blijven ‘we’ mede-favoriet voor de bovenste plaats … mooi werk dames!

Nog nagekomen: “En een uitstekend debuut van een nieuwe speelster!”

De Roeken/DVC-MA1 – DoskoActa-MA2

Vrijdagavond in/naar Dokkum verwachten wij niet al te grote problemen voor onze meiden, tenminste … als ‘we’ bij de les blijven … en heel blijven, want nog geen 24 uur later (moet je om komen bij de betaalde voetballers!) is daar al het inhaal-duel:

vc058-MA2 – DoskoActa-MA2

Zaterdagavond dus deze (inhaal-)topper tussen de nummers 1 en 2 in Leeuwarden!

Wanneer onze meiden ook dit weten te klaren dan zien wij eigenlijk geen tegen-standers van betekenis meer in deze poule, behalve … zichzelf … oppassen dus!

Meisjes-A3

AVC-MA2 – DoskoActa-MA3: 3-1

Afgelopen vrijdagavond werd er inderdaad een punt gepeurd uit deze wedstrijd:

“MA3 tegen AVC met 3-1 verloren. Goed en enthousiast gespeeld. Tactisch bij

vlagen, maar af en toe wat rommelig. Deze ploeg is zeker te verslaan” … was de conclusie … en da’s een mooie opmaat naar:

DoskoActa-MA3 – WISKY-MA1

Deze tegenstander uit Woudsend is een onbekende voor ons, maar ze staan in de stand dicht in de buurt, alle ingredienten voor een spannend potje dus!

Junioren B

Meisjes-B1

DoskoActa-MB1 – Reva-MB1: 3-2

Zoals gezegd: de promotiestrijd is nu echt los gebroken te beginnen met/tegen deze  meiden uit Gorredijk en … ‘we’ wonnen:

“Gewonnen! 3 Punten gepakt, vorige keer met 4-0 (van) verloren. De wedstrijd was

wisselend. Momenten dat het goed ging, maar ook momenten dat de druk door de

tegenstander werd opgevoerd en ons spel hierdoor iets afnam! Maar al met al een

leuke wedstrijd en 3 punten winst te pakken!” … wat een enthousiasme, mooi toch?

Swette Switters-MB1 – DoskoActa-MB1

Alweer een duel in het teken van een eventuele promotie, deze keer in Scharnegoutum

waarbij wij onze meiden de meeste winstkansen toedichten, ja toch zeker!?

Meisjes-B2

Na een ingelast weekje vrij staat nu op het programma:

DoskoActa-MB2 – DSVS-MB1

De winnaar van deze tweestrijd doet een reuzenstap richting promotie, want dit zijn de 2 teams waar het om draait en wij denken dat een en ander wel eens tot een spannende 5-setter kan leiden!

Junioren C

Mix-C1

VLO-XC1 – DoskoActa-XC1: 4-0

In de return kwam de revanche van VLO, maar ‘vette’ set-standen en wat jammer van die tweede set! Beslist niet weggespeeld … en dat geeft ons hoop voor de toekomst!

Leuk nagekomen opmerking nog: “PS: het lage plafond hielp ook niet mee..”

SNVV-XC1 – DoskoActa-XC1

Op een vrijdagavond is er niks mooier dan in Sint Nicolaasga winnen van de thuis-ploeg … en dat gaat volgens ons nog gebeuren ook!

Junioren CMV

 

De volgende toernooien vinden plaats op:

. zaterdag 20 november in Franeker

. zaterdag 12 december in Buitenpost

Wedstrijdsecretariaat – arbitrage                         

Algemeen

.

Scheidsrechters

Hidde Frankena          donderdag      Dames-2         vs. Leevoc-D3             2e kl.

Joost Tiemersma         donderdag      Heren-2           vs. Heren-3                 3e kl.

Sybout Zeinstra          donderdag      Mix-Recr.-1    vs. Far Ut-DR1          1e kl.

Gerrit Krol /

Nina de Jong           zaterdag          Meisjes-A3     vs. WISKY-MA1       2e kl.

Marije Bijlsma /

Sybrich Attema      zaterdag          Meisjes-B2      vs. DSVS-MB1          2e kl.

Tellers

Wouter Zeilmaker       donderdag      Heren-2           vs. Heren-3                 3e kl.

 

Wedstrijdsecretariaat – zaalwacht         

Taak                Veld-1             Veld-2            Veld-3

—————     —————-    —————-    —————

donderdag 11 november         Opbouwen      Mix-Recr.-1    Dames-2         nvt

Afbreken        Heren-2           Dames-2         nvt

zaterdag    13 november         Opbouwen      Meisjes-B2      Meisjes-A3     nvt

Afbreken        Meisjes-B2      Meisjes-A3     nvt

            Sponsoren Samen DA

 

TankQyou Nederland BV                          

TST Transport Service – Terschelling

Jan-Harm en Liesbeth Dijkstra                

NieuwNieuw.com  Herenmode

Nijdam & Sinnema  Schilderwerken

Autoland van den Brug BV

D.A. Bijlsma

 

******   EN DENK EEN BEETJE OM JEZELF … EN OM ANDEREN  ******

 

******                         HOUD (AFSTAND) VAN ELKAAR                         ******

 

****** DENK AAN ONZE PARTNERS-IN-BUSINESS (SPONSOREN) ******

Weekbulletin 12 Jaargang 13/Geplaatst op 31 oktober 2021

Voor de PDF hier :DoskoActa Weekbulletin 13-12[10483]

Beste volley-vriend(inn)en …

en toen zaten we al weer in de wintertijd, tenminste … als je je klokjes terug gezet hebt … en anders doe je dat vandaag alsnog … toch?

A.s. dinsdag krijgen we dus meer te weten inzake de eventuele extra maatregelen voor wat beterft Corona: er is dan weer een persconferentie van het kabiner met aansluitend een BestuursVergadering van DoskoActa … hoe mooi wil je het hebben.

Wij wachten berichtgevingen van beide fronten maar geduldig af en hopen maar dat de maatregelen niet al te draconisch worden … ’t Is weer even wennen maar inmiddels zitten we alweer naar een vol Thialf in Heerenveen te kijken waar de dames en heren op de gladde ijzers hele snelle tijden op de klokken brengen … zeker zo vroeg in het (Olympisch) seizoen: mooi hoor!

Afgelopen week kwamen alle teams in actie (bijna een unicum!), waarbij vooral de uitslagen bij de jeugd er prima uitzagen.

In het programma van komende week zijn er diverse teams vrij … kan ook.

Verder valt er deze keer weinig te melden behalve uiteraard onze vaste rubrieken.

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen … … and remember:

stay safe, take care and (try to) … Have Fun             

DoskoActa    

Agenda          DoskoActa                                         (Sport)kalender            Week 44

====================================  ========================

Voetbal:

Ma.  01 nov.   Trainingen: alle teams                        02/03   Champions League

04        Europa + Conf. League

Di.   02 nov.    Bestuursvergadering

Veldrijden:

01        X2O: Koppenberg      Bel

Wo. 03 nov.    Trainingen: ABC-jeugd                    06/07   EK      Wijster                        Ned

Do.  04 nov.    Spelen:            Franeker          Heren-1,  Dames-1,

Dames-3, Dames-4

St. Anna Par.  Dames-2

Fluiten:            Franeker          Hidde F,  Joep deJ,

Ronald F, Joost T

Tellen:             Franeker          Saapke W, Sjoukje U

Vr.  05 nov.    Spelen:            Akkrum          Meisjes-A3

Za.  06 nov.    Spelen:            Franeker          Meisjes-A1, Meisjes-A2, Meisjes-B1

Oudega           Mix-C1

Fluiten:            Franeker          Gerard H, Hidde F,

Luc vdK/Baudien Draaisma

Zo.  07 nov.    Week Bulletin 13-13                                       Schaatsen:

06        Marathon Cup – H’veen

06        Sprint League  – Enschede

Formule 1:

07        GP Mexico

MotoGP:

07        GP Portugal

Berichten van DoskoActa

Even de Bestuursvergadering van a.s. dinsdag afwachten!

Bericht van de Rijksoverheid

Even de persconferentie van komende dinsdag afwachten!

       

Wedstrijdsecretariaat – algemeen

Houd asjeblieft altijd de site en/of de app van de Nevobo in de gaten, want wij propageren beslist niet dat we altijd 100% actueel (kunnen) zijn.                                Zo kwam er bijvoorbeeld vrijdagavond nog een bericht door dat de wedstrijd van Meisjes-B2 de dag daarop op een andere locatie gespeeld ging worden, oftewel … last-minute-work! En dat kan/zal niet altijd (tijdig) opgemerkt worden, vandaar dit advies om voor alle zekerheid nog even de check te doen!

Wedstrijdsecretariaat – wijzigingen             

.

Wedstrijdsecretariaat – uitslagen

Senioren

H1       De Griffioen-H1          – DoskoActa-H1          3-2 (28-26,25-16,19-25,21-25,15-08)

H2       DoskoActa-H2             – Wytgaard-H2            1-2 (25-20,13-25,16-25)

H3       DoskoActa-H3             – VCS-H2                    0-3 (06-25,13-25,21-25)

D1       vv Oerterp-D1             – DoskoActa-D1          3-1 (25-15,25-16,18-25,25-18)

D2       DoskoActa-D2             – vc Bolsward-D5        3-2 (19-25,25-16,26-24,22-25,15-11)

D3       vc058-D8                    – DoskoActa-D3          1-3 (15-25,25-22,21-25,20-25)

D4       VoVeSa-D4                 – DoskoActa-D4          2-1 (25-10,25-17,16-25)

XR1     BEO-DR1                    – DoskoActa-XR1        4-0 (25-06,25-09,25-12,25-17)

Junioren

MA1    DoskoActa-MA1         – vc Bolsward-MA1     3-1 (28-26,23-25,25-11,25-23)

MA2    vc058-MA2                 – DoskoActa-MA2       verplaatst naar 13 november

MA3    DoskoActa-MA3         – DSVS-MA1              2-3 (19-25,25-20,16-25,26-24,07-15)

MB1    vc058-MB1                 – DoskoActa-MB1       0-4 (

MB2    VoVeSa-MB2              – DoskoActa-MB2       0-4 (14-25,15-25,23-25,18-25)

XC1     DoskoActa-XC1          – VLO-XC1                 3-1 (24-26,25-19,25,16,25-16)

Cool Moves Volley

N51     VoVeSa-N51               – DoskoActa-N51        0-2       15-31

DoskoActa-N51           – DOS(K)-N51             2-0       38-25

DoskoActa-N51           – vc058-N52                0-2       19-28

vv Oerterp-N51             – DoskoActa-N51        0-2       15-36   Tot.: 4-6

N41     DoskoActa-N41           – vc058-N41                2-0       40-11

vc058-N42                  – DoskoActa-N41        0-2       11-25

JMC-N41                    – DoskoActa-N41        0-2       16-27

DoskoActa-N41           – DOS(K)-N41             1-1       23-23   Tot.: 4-7

N42     DoskoActa-N42           – DOS(K)-N41             0-2       18-32

Thriumphera-N41        – DoskoActa-N42        2-0       28-25

vc058-N41                  – DoskoActa-N42        2-0       27-26

DoskoActa-N42           – SVT-N42                  2-0       26-21   Tot.: 4-2

Wedstrijdsecretariaat – teams                                                        

 

Senioren Heren

 

Heren-1

De Griffioen-H1 – DoskoActa-H1: 3-2

Na verlies van de eerste 2 sets (1e set 28-26) volgde knap herstel, waarna helaas de 5e set verloren werd, maar weer 2 punten rijker … daar mutte wu ut mar met doen.

DoskoActa-H1 – vv Buitenpost-H1

Tot nu toe verloor de koploper nog maar 1 set (!) … daar mutte we wat an doen!

Heren-2

DoskoActa-H2 – Wytgaard-H2: 1-2

Van de nummer 2 een puntje afgesnoept door de 1e set binnen te halen, daarna was kennelijk de koek wat op, maar toch … niet slecht mannen! En aansluitend moest nog een gedeelte van het team aan de slag bij Heren-3 … mut kenne!

Komende week vrij!

Heren-3

DoskoActa-H3 – VCS-H2: 0-3

Van de koploper kon ons ‘gemengde’ team (3 spelers + scheidsrechter van Heren-2) helaas geen punt(en) pakken ondanks de stijgende lijn qua set-standen … it ken de master misse!

Komende week vrij!

Senioren Dames

 

Dames-1

vv Oerterp-D1 – DoskoActa-D1: 3-1

De gastdames lieten zien waarom zij zo souverein op kop staan, maar onze dames pakten wel mooi een puntje mee en dat was pas de 3e set die de Ureterpsters verloren dit seizoen … laat dat wel even gezegd zijn!

DoskoActa-D1 – vv Buitenpost-D1

Nummers 5 en 6 … wij houden het op een 5-setter … die onze kant op valt!

Dames-2

DoskoActa-D2 – vc Bolsward-D5: 3-2

Zo … dat lijkt d’r op: de hoger ingeschatte (en staande) tegenstander in een spannende 5-setter naar huis sturen: fijn bezig dames … meer van suks!

VoVeSa-D3 – DoskoActa-D2

Volgens de ranglijst zou dit wel moeten kunnen, maar dat is dan de overbekende

scorebordjournalistiek en daar koop je geen pepernoot voor, dus aanpakken die hap!

Dames-3

vc058-D8 – DoskoActa-D3: 1-3

Kijk … hier hebben we wat aan: nummer 4 in eigen huis pakken laat zien dat er uit begint te komen wat er in zit: goed werk dames … deze vorm maar even vasthouden!

DoskoActa-D3 – Grouw-D3

De ultieme kans op revanche, 3 weken terug werd dit nog 2-2 met de nodige frustaties

aan onze kant, maar nu is onze prognose … winst!

Dames-4

VoVeSa-D4 – DoskoActa-D4: 2-1

Jawel … de voorspelde ‘opstap naar meer’ en ‘punt(en) mee terug’ kwam uit want ‘wij’ pikten mooi de laatste set in … uitstekend ladies!

DoskoActa-D4 – Beetgumermolen-D1

Een grote kans op (nog) meer door deze thuiswedstrijd tegen de nummer-laatst in winst om te zetten en wij denken dat dit gaat lukken!

Senioren Recreanten

 

BEO Dames-R1 – DoskoActa Mix-R1: 4-0

Deze eerste wedstrijd van dit seizoen (inhaalwedstrijd van 1 oktober j.l.) kwamen de onzen vrijdag in Bakhuizen maar wat moeilijk op gang, maar … elke set werden er meer punten binnen gehaald: wij als positovo’s constateren dus een opgaande lijn!

Daarom … niet getreurd, hier worden verder geen kamervragen over gesteld, de kop is eraf en nu op naar de thuiswedstrijd tegen de dames van Far Ut … harstikkene mooi!

Die eerstvolgende wedstrijd is donderdag 11 november in Franeker!

Junioren A

Meisjes-A1

DoskoActa-MA1 – vc Bolsward-MA1: 3-1

Aan spanning geen gebrek: 3 sets met 2 puntjes verschil, maar wel mooi 4 punten voor ‘ons’ en dat is wel nodig ook want het wordt dringen voor de promotie-plaatsen!

DoskoActa-MA1 – Sudosa Desto-MA2

Dit potje dient, net als destijds in Assen, dik gewonnen te worden om bovenin volop mee te blijven doen, wij denken dat dit gaat lukken!

Meisjes-A2

vc058-MA2 – DoskoActa-MA2: uitgesteld

Zoals al verwacht is deze wedstrijd inderdaad verplaatst en wel naar 13 november!

DoskoActa-MA2 – AVC-MA1

Dit lijkt ons een niet al te grote opgave, maar daar schuilt wellicht ook gelijk het grootste gevaar, dus … niet onderschatten, dan komt dit helemaal goed!

Meisjes-A3

DoskoActa-MA3 – DSVS-MA1: 2-3

Onze prognose ‘deze keer komen er wel punt(en)’ kwam dus uit, mooi man:

“Spannende wedstrijd waarbij veel tegenstand werd geboden. Daar had DSVS niet op

gerekend. 2-3 Verloren, maar met een positief gevoel” … mochten wij ontvangen van onze verslaggeefster … en dat kunnen wij alleen maar onderschrijven: prima!

AVC-MA2 – DoskoActa-MA3

Het zou ons niet(s) verbazen als hier vrijdagavond punt(en) uit gepeurd gaan worden!

Junioren B

Meisjes-B1

vc058-MB1 – DoskoActa-MB1: 0-4

Dit leverde inderdaad niet al te veel problemen op en dat zijn welkome 5 punten in de strijd naar promotie, want daar strijden toch nog 4 teams om!

“MB1 0-4 gewonnen van vc058! Dit na de wedstrijd gevierd met een heerlijke

brownie gebakken door misspellingen Esther Anema!!” … was de boodschap vanuit het Kalverdijkje (op het laatst ipv sporthal Wiarda) … en die brownie tonen we op de volgende pagina … enne: degelijk en mooi werk meiden!

MB1

DoskoActa-MB1 – Reva-MB1

We zijn halverwege en nu brandt de promotiestrijd echt los te beginnen met/tegen de meiden van Reva waarvan in Gorredijk werd verloren … pittig, maar niet onmogelijk?

Meisjes-B2

VoVeSa-MB2 – DoskoActa-MB2: 0-4

In tegenstelling tot de thuiswedstrijd werd vrijdagavond aan VoVeSa geen enkel punt gegund (en aldus de 2e plaats geconsolideerd!): “Alle sets gewonnen en waar de eerste twee sets heel goed gingen was het de derde

set even spannend, maar met 23-25 gelukkig ook gewonnen (applaus)” … zo kwam het verslag tot ons … en bij dat applaus sluiten wij ons graag aan: klasse!

MB2

Komende week vrij! (wedstrijd tegen Hardegarijp verplaatst naar 4 december)

Junioren C

Mix-C1

DoskoActa-XC1 – VLO-XC1: 3-1

Zoals wij vorige week al hoopten ‘er alles aan doen om dit potje naar zich toe te trekken’ … nou, dat gebeurde ook, op 2 puntjes na (1e set) zelfs een clean sheet!

“XC1 heeft 3 sets gewonnen!! Het ging harstikke goed vandaag! Het zelfvertrouwen  is er weer!! Goed werk dames (red.: en heren)!!” … kwam jubelend bij ons binnen en wie zijn wij om dit tegen te spreken: gewoon harstikke goed! Foto!

XC1

VLO-XC1 – DoskoActa-XC1

En dan gelijk de return van deze wedstrijd … gaan we weer ‘los’? Doen!

Junioren CMV

 

Afgelopen zaterdag (gisteren dus) werd in Bergum het 2e toernooi van de eerste seizoenshelft gespeeld.

Alle uitslagen staan vermeld op pagina 5, op de volgende pagina staan de ‘karakteristieken’, althans voorzover wij deze binnen kregen.

De volgende toernooien vinden plaats op:

. zaterdag 20 november in Franeker

. zaterdag 12 december in Buitenpost

N51

Drie keer winst is een hele mooie vooruitgang vergeleken met de vorige keer!

Nu 4e in de totaalstand … prima!

N41

Ongeslagen dankzij 3 x winst en 1 x gelijk … beter kan haast niet!

Resultaat is de 2e plaats op sw ranglijst … geweldig!

N42

Helaas maar 1 x winst en 3 x verlies (oa. met 27-26!) levert de 7e plaats op …

en da’s toch nog steeds een mooie middenmootplaats … keurig!

“N4.2 heeft 1 van de 4 wedstrijden gewonnen, ze moesten nog wat wennen aan

elkaar!” … luidde het commentaar van onze verslaggever … komt helemaal goed!

N4.2

Wedstrijdsecretariaat – arbitrage                         

Algemeen

Zaterdag:     Hidde Frankena  neemt wedstrijd Joost Tiemersma over (MA2).

Donderdag: Joost Tiemersma neemt wedstrijd Gerrit Krol          over (D4).

Scheidsrechters

Hidde Frankena          donderdag      Heren-1           vs. Buitenpost-H1      1e kl.

zaterdag          Meisjes-MA2  vs. AVC-MA1            1e kl.

Joep de Jager              donderdag      Dames-1         vs. Buitenpost-D1      1e kl.

Gerard Harmelink       zaterdag          Meisjes-A1     vs. Sud./Desto-MA2  Hfdkl.

Ronald Fennema         donderdag      Dames-3         vs. Grouw-D3             3e kl.

Joost Tiemersma         donderdag      Dames-4         vs. B’molen-D1          3e kl.

Luc van der Kolk /

Baudien Draaisma  zaterdag          Meisjes-B1      vs. Reva-MB1            1e kl.

Tellers

Saapke Woudwijk      donderdag      Heren-1           vs. Buitenpost-H1      1e kl.

Sjoukje Uijthof           donderdag      Dames-1         vs. Buitenpost-D1      1e kl.

Wedstrijdsecretariaat – zaalwacht         

Taak                Veld-1             Veld-2            Veld-3

—————     —————-    —————-    —————

donderdag 04 november         Opbouwen      Dames-4          Dames-1         Dames-3

Afbreken        Dames-4          Heren-1           Dames-3

zaterdag    06 november         Opbouwen      Meisjes-B1      Meisjes-A2     nvt

Afbreken        Meisjes-A1      Meisjes-A2     nvt

Technische Commissie                                               

.

Ledenadministratie                                                

Nieuw lid:

. Nina Haga                            CMV               Welkom! … en veel plezier!

Bijlages                                                                                    

DoskoActa Weekprogramma.xls

 

 

 

                               En dan nog even dit … alert blijven!

                          

  

                                               Sponsoren Samen DA

 

TankQyou Nederland BV                          

TST Transport Service – Terschelling

Jan-Harm en Liesbeth Dijkstra                

NieuwNieuw.com  Herenmode

Nijdam & Sinnema  Schilderwerken

Autoland van den Brug BV

D.A. Bijlsma

 

******   EN DENK EEN BEETJE OM JEZELF … EN OM ANDEREN  ******

 

******                         HOUD (AFSTAND) VAN ELKAAR                         ******

 

****** DENK AAN ONZE PARTNERS-IN-BUSINESS (SPONSOREN) ******

Weekbulletin 11 Jaargang 13/Geplaatst op 24 oktober 2021

Voor de PDF hier klikken : DoskoActa Weekbulletin 13-11

Beste volley-vriend(inn)en …

Het eerste van 4 blokken waarin we de kompetitie kunnen verdelen ligt nu achter ons en we kunnen/mogen stellen dat de resultaten tot nu toe ‘gemiddeld’ zijn:

‘t kon minder, maar het kan zeker beter, wie weet in het 2e blok (tot de kerstvakantie)?

Afgelopen donderdag was onze LedenVergadering, een samenvatting op pagina 4!

Deze week verder weinig nieuws … ’t is echt even vakantie-week geweest … al zou je dat wat het weer bertreft niet zeggen: it is net oars!

Nog even: vanavond het vervolg van de tweestrijd ‘Max * Lewis’ … spektakel?

Oh ja, de klok gaat aanstaand weekend weer ‘op wintertijd’:

terugzetten dus … die klok!

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen …

… and remember:

stay safe, take care and (try to) …             

DoskoActa    

Agenda          DoskoActa                                         (Sport)kalender            Week 43

====================================  ========================

Voetbal:

Ma.  25 okt.    Trainingen: alle teams                        26/28   KNVB-beker: 1e ronde

Di.   26 okt.    .                                                                      Veldrijden:

30        ZilvermeerCross         Bel

31        WB: Overijse              Bel

Wo. 27 okt.     Trainingen: ABC-jeugd

Opleiding: VT2

Do.  28 okt.    Spelen:            Franeker          Dames-2, Heren-2, Heren-3

Ureterp           Dames-1

Leeuwarden    Dames-3

St. Anna Par.  Dames-4

Fluiten:            Franeker          Gerard H, Sybout Z, Gerrit K.

Tellen:             Franeker          Wouter Z.

Vr.  29 okt.     Spelen:            Wolvega         Heren-1

Bakhuizen       Mix-Recr.-1

St. Anna Par.  Meisjes-B2

Za.  30 okt.     Spelen:            Franeker          Meisjes-A1, Meisjes-A3, Mix-C1

Bergum           CMV-N51, CMV-N41, CMV-N42

Leeuwarden    Meisjes-A2, Meisjes-B1

Fluiten:            Franeker          Gerard H, Luc vdK,

Puck Wever/Fenna Damstra

Zo.  31 okt.     Start Wintertijd (03.00 uur -> 02.00 uur)     Schaatsen:

WeekBulletin 13-11                           29/31   NK: Afstanden-Herenveen

30        Marathon Cup -Enschede

Berichten van DoskoActa

Algemene LedenVergadering (ALV), een kort verslag:

Afgelopen donderdag waren er ruim 20 (bestuurs- +) leden aanwezig en 4 personen die via Teams meevergaderden; hier de ‘high-lights’, waarbij opgemerkt zij dat alle jaarverslagen werden aangenomen (soms met een enkele bemerking en/of vraag) en (al)dus vastgesteld:

. opening: vorige ALV was digitaal (Corona!), een korte terugblik op dit Corona-   seizoen   waarin helaas het overlijden van Peter Kooistra en Henk Oldeman

. financien: door kascommissie en vergadering akkoord verklaard

. contributie: geen aanpassingen

. arbitrage: er wordt een nieuwe scheidsrechters-opleiding geinitieerd

. wedstrijsecr/arbitrage en TC: jaarverslagen worden voortaan samengevoegd

. ledenadministratie: de peildatum wordt voortaan 1 juli (= nieuw boekjaar)

. sponsoring: het logo van Muta-sport ontbreekt nog op site en in weekbulletin

. WBTR: in werking miv 01.07.2021, is vastlegging verantwoordelijkheden, is om

“wanbestuur tegen te gaan” en belangenverstrengeling te voorkomen, tzt. aanpassing van de statuten hierop, elke vereniging dient hieraan te voldoen binnen 5 jaar, is/wordt on-line vastgelegd, op aanvraag ter inzage (transparantie!)

. Veilig Sportklimaat: VOG (voor leden) en VOT (voor niet-leden) is in gang gezet!

. Beleidsplan: met enkele kleine bemerkingen aangenomen

. erelid: Pe Westerhof wordt, tot zijn eigen grote verrassing, tot erelid benoemd, hij dankt de vereniging hier van harte voor … POEH!

. bestuur: Sybout Zeinstra (voorz.) en Dina Zijlstra (pennmr.) treden af, tot nu toe

helaas nog geen bestuurs-kandidaten; Roelof van Marrum is tijdelijk pennmr.; voor-   zitterschap wordt tijdelijk binnen bestuur opgevangen, Sybout gaat nog wel door  met zijn andere functies (sponsoring, PR, KC) en neemt ook de fin. acties voor zijn  rekening in opvolging van de inmiddels gestopte Jelly Hoekstra; er wordt onder applaus afscheid genomen van Dina en Sybout

. rondvraag: website: graag updaten met actuele (team-)foto’s

recreatie: er wordt gezocht naar een definitieve trainersoplossing

scheidsrechterstekort?: we redden het momenteel wel

trainers: graag de aspirant-leden doorgeven, incl. mailadres

. sluiting: scheidend voorzitter blikt terug op 5-jarig voorzitterschap, waarin nieuwe initiatieven als OpeningsToernooi en KleidingCommissie (-lijn), hij vindt het een eer deze functie te hebben mogen vervullen en sluit af met de woorden:

“De vereniging zijn we met z’n allen”

Redactie: DoskoActa brengt haar grote dank uit aan (erelid) Dina en aan Sybout voor wat zij voor onze vereniging gedaan hebben … CHAPEAU!

De als voorzitter afscheid nemende Sybout Zeinstra overhandigt het nieuwe erelid de bijbehorende ‘versierselen’ (oorkonde, attentie en bloemen)

Bericht van de Rijksoverheid

 

Zoals het er nu op lijkt brengt het OMT komend weekend weer advies uit aan het kabinet, de week daarop (we spreken dan inmiddels over 4 of 5 november) is er dan weer de bekende persconferentie.

Indien er niet eerder iets gebeurt gelden dus minimaal tot die datum de huidige Corona-regels (of restricties, zo u wilt) en da’s knap … nou ja, laat maar!

       

Meisjes-A2

Op moment van schrijven is nog niet duidelijk of de uit-wedstrijd van a.s. zaterdag in Leeuwarden tegen vc058-MA2 door gaat of niet … we zijn hier nog mee bezig.

Mocht deze wedstrijd verplaatst worden dan zal de teamleiding dit doorgeven!

Wedstrijdsecretariaat – uitslagen

Geen.

Wedstrijdscretariaat – teams                                                        

 

Senioren Heren

 

Heren-1

De Griffioen-H1 – DoskoActa-H1

Door het verschil in aantal gespeelde wedstrijden valt hier verrekte weinig over te prognotiseren, wij gaan er (vrijdag!) maar van uit dat onze ‘Trije Tornados’ de ranglijst blijven bestormen … toch?

Heren-2

DoskoActa-H2 – Wytgaard-H2

Tegen de nummer 2 … altijd lastig, maar … onze ‘Westra Wizzards’ hebben 2 weken kunnen nadenken hoe dit varkentje te wassen … of niet dan?

Heren-3

DoskoActa-H3 – VCS-H2

Tegen de koploper … ook altijd lastig, maar dat zal geen beletsel (mogen) zijn voor onze ‘Roosma Rockets’ om de Surhuisterveners op hun apenrots te doen wankelen?

Senioren Dames

 

Dames-1

Oerterp-D1 – DoskoActa-D1

Als nummer 4 naar de nummer 1 … lijkt op voorhand een stevige, echter … het zal niet de eerste keer wezen dat onze ‘Molenaar Meisjes’ ons verrassen … nu weer?

Dames-2

DoskoActa-D2 – vc Bolsward-D5

Deze nummer 5 is nog een onbekende voor ons, dat wordt dus eerst wat aftasten voor onze ‘Doelen Dames’ … (en wij denken/hopen) om daarna toe te slaan?

Dames-3

vc058-D8 – DoskoActa-D3

Op bezoek bij de nummer 4 … da’s geen eenvoudige, maar dat zal onze ‘M/C Meiden’ niet deren en worden er punten mee naar het westen genomen … of?

Dames-4

VoVeSa-D4 – DoskoActa-D4

De eerder genoemde ‘opstap naar meer’ zou best wel eens nu al een vervolg kunnen krijgen/hebben voor onze ‘Meconaf Misses’ … oftewel: punt(en) mee terug?

Senioren Recreanten

 

BEO Dames-R1 – DoskoActa Mix-R1

Voor beide teams de eerste wedstrijd dit seizoen, wij wagen ons dus nog niet aan een prognose, maar we zijn rete-benieuwd naar de prestaties, dit seizoen voor het eerst olv. trainer Gerrit Krol (als opvolger van de zeer gewaardeerde Albert Boll), te beginnen in Bakhuizen vrijdagavond aanstaande: GO FOR IT!

Junioren A

Meisjes-A1

DoskoActa-MA1 – vc Bolsward-MA1

Om bovenin mee te blijven draaien zal ook dit potje gewonnen dienen te worden door onze ‘Shipdock Supers’ en dat gaan ze doen ook … zo verwachten wij … maar hoeveel punten we hieraan over gaan houden?

Meisjes-A2

vc058-MA2 – DoskoActa-MA2

De return van de uitgestelde heenwedstrijd/topper tussen de nummers 2 en 1 wordt een echte voor onze ‘Shipdock Selectiones’ en de uitslag komt in de buurt van een

5-setter te liggen of … krijgen we nog steeds geen set tegen?

Wellicht wordt deze wedstijd nog verplaatst … opletten dus!

Meisjes-A3

DoskoActa-MA3 – DSVS-MA1

Nu al de return van de laatst gespeelde wedstrijd voor onze ‘Giardino Girls’ en dat zal geen eenvoudige opgave worden, maar … deze keer komen er wel punt(en) … ja/nee?

 

Junioren B

Meisjes-B1

vc058-MB1 – DoskoActa-MB1

Volgens ons zou dit niet al te veel problemen moeten opleveren voor onze “Buwalda Babes’ of het moet zo’n dag zijn … maar dat zal toch niet?

Meisjes-B2

VoVeSa-MB2 – DoskoActa-MB2

Ook hier alweer de return van de laatst gespeelde wedstrijd waarin helaas een (1) punt werd gegund aan de tegenstander door onze ‘(van) Marrum Miracles’ en dat kunnen we vrijdagavond beter (zien te) vermijden … of niet soms?

Junioren C

Mix-C1

DoskoActa-XC1 – VLO-XC1

Doordat de teams qua aantal gespeelde wedstrijden nogal uit elkaar liggen wagen we er hier geen voorspelling aan, maar onze ‘Punt.nl Players’ zullen er alles aan doen om dit potje naar zich toe te trekken … toch?

Junioren CMV

 

Komende zaterdag (30 oktober) wordt er in Bergum gespeeld!

In de bijlage <DoskoActa Weekprogramma> staan alle tijden en velden, ook op de Nevobo-site en in de app staan inmiddels alle wedstrijden van de eerste helft van de kompetitie!

Graag attentie voor het volgende (bericht van de Nevobo):

. het eerstgenoemde team levert een goede wedstrijdbal plus de fluitist, het andere   team zorgt voor een teller … it’s that simple!

. spelerskaarten worden door de Nevobo achteraf nog gecontroleerd per team!

. volgende toernooien: 20-11 Franeker en 18-12 Buitenpost

.

N51

Staat op de 7e plaats (maar 3e op de geschoonde lijst) en speelt tegen resp.

VoVeSa-N51, DOS(K)-N51, vc058-N52 en Oerterp-N51.

N42

Staat op de 5e plaats (is zelf een van de 4 teams die ‘buiten mededinging’ meedoen, dit is het gevolg van (te veel) dispensatiespelers) en speelt tegen resp. vc058-N41, vc048-N42, JMC-N41 en DOS(K)-N41.

N42

Staat op de 7e plaats (maar 4e op de geschoonde lijst) en speelt tegen resp.

DOS(K)-N41, Triumphera-N41, vc058-N41 en SVT-N42.

Wedstrijdsecretariaat – arbitrage                         

Algemeen

.

Scheidsrechters

Gerard Harmelink       donderdag      Dames-2         vs. Bolsward-D5        2e kl.

zaterdag          Meisjes-MA1  vs. Bolsward-MA1     Hfdkl.

Sybout Zeinstra          donderdag      Heren-2           vs. Wytgaard-H2        3e kl.

Gerrit Krol                  donderdag      Heren-3           vs. VCS-H2                3e kl.

Luc van der Kolk       zaterdag          Meisjes-MA3  vs. DSVS-MA1          2e kl.

Puck Wever /

Fenna Damstra      zaterdag          Mix-C1           vs. VLO-XC1             2e kl.

Tellers

Wouter Zeilmaker       donderdag      Heren-2           vs. Wytgaard-H2        3e kl.

Wedstrijdsecretariaat – zaalwacht         

Taak                Veld-1             Veld-2            Veld-3

—————     —————-    —————-    —————

donderdag 28 oktober             Opbouwen      Heren-2           Dames-2         nvt

Afbreken        Heren-3           Dames-2         nvt

zaterdag    30 oktober             Opbouwen      Mix-C1           Meisjes-A3     nvt

Afbreken        Meisjes-A1      Meisjes-A3     nvt

Technische Commissie                                               

Ledenadministratie                                                

Opgezegd:

. Jantine Tilstra                       Recreatie

. Lisa Weetink                        MA3

Nieuw lid:

. Foke Jil Bakker                    Meisjes-A       Welkom! … en veel plezier!

 

En dan nog even dit … niet vergeten komend weekend!

            

  

                                              

Sponsoren Samen DA

 

TankQyou Nederland BV                          

TST Transport Service – Terschelling

Jan-Harm en Liesbeth Dijkstra                

NieuwNieuw.com  Herenmode

Nijdam & Sinnema  Schilderwerken

Autoland van den Brug BV

D.A. Bijlsma

 

******   EN DENK EEN BEETJE OM JEZELF … EN OM ANDEREN  ******

 

******                         HOUD (AFSTAND) VAN ELKAAR                         ******

 

****** DENK AAN ONZE PARTNERS-IN-BUSINESS (SPONSOREN) ******

Weekbulletin 10 Jaargang 13/Geplaatst op 17 oktober 2021

Voor de PDF hier kijken: DoskoActa Weekbulletin 13-10[10398]

Beste volley-vriend(inn)en …

zo … we zijn al verder dan vorig seizoen, toen moesten we al na wedstrijddag 4 de hele boel stilleggen vanwege Corona, tja … het glas is half vol of half leeg. ’t is maar net hoe je ’t bekijkt.

Meer nieuws over onze LedenVergadering van aanstaande donderdag op pagina 4!

Vanwege de HerfstVakantie is er komende week geen kompetitieprogramma en zijn de teams en de arbitrage dus vrij.

De trainingen gaan (bijna in zijn geheel) door, alleen de bij dergelijke korte vakanties gebruikelijke wijzigingen gelden weer:

. maandag: geen CMV-trainingen

. woensdag: geen jeugd-trainingen

.

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen …  … and remember:

stay safe, take care and (try to) …Have Fun             

DoskoActa    

Agenda          DoskoActa      HerfstVakantie        (Sport)kalender            Week 41

====================================  ========================

Voetbal:

Ma.  18 okt.    Trainingen: alle teams, behalve         19/20   Champions League

CMV: GEEN training !!                  19/21   Europa League

.                                                          21        Conference League

Di.   19 okt.    .

.                                                                       Formule 1:

.                                                          24        GP Amerika

Wo. 20 okt.     GEEN trainingen ABC-jeugd !!

Mix-C1: vriend(inn)en-training !!.

.

Do.  21 okt.    LedenVergadering (in de achterkantine van De Trije)

GEEN kompetitie !!

.                                                                      MotoGP:

Vr.  22 okt.     .                                                         24        GP Misano

.

.                                                                      Veldrijden:

Za.  23 okt.     GEEN kompetitie !!                           21       Ardorie                       Bel

.                                                          23       SP: Ruddervoorde     Bel

.                                                          24       WB: Zonhoven           Bel

Zo.  24 okt.     WeekBulletin 13-11

Berichten van DoskoActa

Algemene Ledenvergadering (ALV)

De stukken voor onze ALV zijn afgelopen week toegezonden aan de reguliere leden, aan (de ouders van) de jeugdleden en aan het relevante kader.

Zoals jullie hebben kunnen lezen is er de nodige aanvulling in ons bestuur nodig en zijn we dus naarstig op zoek naar kandidaten hiervoor.

Het bestuur komt graag met diegene(n) in contact!

Niet iedereen bleek in staat om op zijn computer de zip (met daarin alle stukken) te ‘unzippen’, daarom is ‘de achterdeur’ toch maar open gezet en kan men desgevraagd de stukken in bijlages toegemaild krijgen … 18 stuks!

Zoals eerder vermeld: in de kantine wordt strikt gewerkt met de QR-code-registratie,

dus heeft men zonder QR-code geen fysieke toegang tot deze ALV.

Maar … in de kantine is wifi aanwezig en wil men toch de ALV volgen dan kan men zich aanmelden   via swz@hetnet.nl   voor een uitnodiging via teams.

Omdat op dezelfde avond ook de opening plaatsvindt van het EK Kaatsen Junioren in de kaatshal (en een buffet nadien in de voorkantine) kunnen we geen gebruik maken van het parkeerterrein van De Trije (is gereserveerd).

Even uitwijken dus naar de Hertog van Saxen-laan!

Actie(s)

Graag nogmaals attentie voor de acties welke ieder jaar weer de nodige pecunia opleveren voor onze vereniging!!

Leden van RaboBank Leeuwarden-Noordwest Friesland kunnen via de Rabo App of via Rabo Online Bankieren nog tot 25 oktober hun stem uitbrengen.

Geef je stem aan DoskoActa!

De Grote Clubactie is nu een aantal weken van start en de verkoop van de loten gaat de goede kant op.

Mandy Kusters (zie foto!) verkocht er zelfs al meer dan 20, hiervoor kreeg ze een oorkonde en toegang tot verschillende leuke voordeeltjes!

Wil jij dat ook? Verkoop dan ook minimaal 20 loten.

Dit kan nu ook heel eenvoudig door je persoonlijke QR-code die op het boekje staat te delen via Whatsapp, Facebook etc.

Mocht je nog geen loten van de GCA gekocht/besteld hebben bij een van de kinderen:

je kunt ze ook interactief bestellen … kijk op FaceBook van DoskoActa!

En ook de Poiesz Jeugd Sponsor Actie werpt zijn licht alweer vooruit!

We kunnen al weer inschrijven voor de komende actie … gaan we vast doen!

Bericht van de Rijksoverheid

 

Wedstrijdsecretariaat – algemeen

Bij de senioren waren de resultaten behoorlijk, er werden aardig wat punten binnen gehaald … niet slecht voor een donderdagavond …

Bij de junioren eigenlijk het zelfde beeld: ’t kan vriezen, ’t kan dooien … laten we hopen dat de vorst nog even uitblijft … kunnen wij de komende weken nog meer punten binnenhalen … toch?

Bij de heren-3e klasse en bij de ABC-jeugd gaat het de komende weken duidelijk(er) worden welke teams en voor promotie en/of degradatie in aanmerking gaan komen. Dat maakt het alleen maar leuker allemaal … allemaal succes toegewenst!

Wedstrijdsecretariaat – wijzigingen            

Dames-1:

Doordat onze dames in de eerste beker-ronde wist te winnen van HeVoc-2 staat er nu in ronde 2 een uitwedstrijd gepland en wel tegen 1e klasser WISKY uit Woudsend.

Wanneer deze (BD2B-91) gespeeld wordt is nog niet bekend, wel dat deze wedstrijd  voor 20 december gespeeld dient te zijn … wordt vervolgd!

Meisjes-A2:

Vanwege personeelstekort (Herfstvakantie) ging gisteren de wedstrijd van ons DoskoActa-MA2 tegen vc058-MA2 niet door, na onderling overleg is deze verplaatst naar zaterdag 11 december om 10.15 uur!

Wedstrijdsecretariaat – uitslagen

Heren

H1:      DoskoActa-H1             – VoVeSa-H1               : 4-0 (25-13,25-20,25-11,25-19)

H2:      vrij

H3:      Wytgaard-H2               – DoskoActa-H3          : 3-0 (25-20,26-24,25-19)

Dames

D1:      DoskoActa-D1             – HeVoc-D2                : 3-1 (25-09,21-25,25-21,25-12) beker

DoskoActa-D1             – SVT-D1                    : 3-1 (17-25,25-15,25-18,25-16)

D2:      DSVS-D1                    – DoskoActa-D2          : 3-1 (25-15,25-23,23-25,25-10)

D3:      DoskoActa-D3             – Grouw-D3                 : 2-2 (25-22,15-25,25-20,13-25)

D4:      DoskoActa-D4             – Stasko-D2                 : 1-2 (25-20,18-25,15-25)

Recreanten

XR1:    vrij

A-junioren

MA1:   Wesseling DOK-MA1  – DoskoActa-MA1       : 1-3 (19-25,23-25,23-25,25-16)

MA2:   DoskoActa-MA2         – vc058-MA2               : uitgesteld naar 11 december

MA3:   DSVS-MA1                 – DoskoActa-MA3       : 4-0 (25-10,25-16,25-19,25-16)

B-junioren

MB1:   DoskoActa-MB1          – Stanfries-MB1           : 2-3 (12-25,25-22,21-25,25-21,7-15)

MB2:   DoskoActa-MB2          – VoVeSa-MB2            : 3-1 (25-09,25-23,20-25,25-19)

C-junioren

XC1:    VVH-XC1                   – DoskoActa-XC1        : 4-0 (25-19,25-17,25-09,25-12)

CMV’s

N51:    vrij

N41:    vrij

N42:    vrij

Wedstrijdsecretariaat – teams                                                        

 

Senioren Heren

Heren-1

DoskoActa-H1 – VoVeSa-H1: 4-0

Wat wij vorige week al dachten kwam dus uit: een relatief eenvoudige overwinning waarbij ‘wij’ meer voor hun punten zorgden dan zij-zelf … prima punten heren!

Heren-2

Kon van een weekje vrij-af genieten.

Heren-3

Wytgaard-H2 – DoskoActa-H3: 3-0

De uitslag tegen een van de favorieten in deze poule ‘klinkt’ harder dan-ie is:

vette set-standen en de 2e set … dat scheelde maar een haartje op een olifantenstaartje! Biedt perspectief mannen!

Senioren Dames

 

Dames-1

DoskoActa-D1 – HeVoc-D2: 3-1 (beker)

Dit viel alleszins mee dus (maar achteraf = de koe in de k… kijken), maar onze dames zijn wel mooi een ronde verder … prima resultaat, goed bezig dames!

WISKY (Woudsend) is de volgende (om aan de zegekar te binden?) tegenstander.

DoskoActa-D1 – SVT-D1: 3-1

Het 5-settertje kwam er dus niet, de dames uit Ternaard e.o wonnen dan wel de 1e set maar daarna was het aan ‘ons’! “Moesten er hard voor werken!” … zo vingen wij op maar ja … voor niks gaat de zon op! Al-met-al een knap resultaat ladies!

Dames-2

DSVS-D1 – DoskoActa-D2: 3-1

Het Menaldumer team staat mee bovenin maar ons jonge team bood fel verweer getuige de standen van de 2e en 3e set en aldoende werd er keurig met een punt huis-

waarts gekeerd: dit komt goed jongedames!

Dames-3

DoskoActa-D3 – Grouw-D3: 2-2

Dit riepen wij vorige week: “Teams lijken aan elkaar gewaagd, laat dan die weegschaal maar naar ‘onze’ kant doorslaan dames (kan ook in evenwicht blijven in deze poule)!” … en dat laatste gebeurde dus ook: een gelijk spel! Van diverse kanten klonken complimenten voor het vertoonde maar onze meiden waren zelf niet (geheel) tevreden … dus kunnen we binnenkort meer verwachten dames!?

Dames-4

DoskoActa-D4 – Stasko-D2: 1-2

Hoewel de dames uit Stiens bovenin de ranglijst staan pakten onze dames mooi de 1e set waarmee de hatelijke nul van de borden verdween.

Volgens ons een opstap naar meer … of niet ladies!?

Senioren Recreanten

 

Rekreanten-Mix1

Eerstkomende wedstrijd is op vrijdag 29 oktober in Bakhuizen.

Junioren A

Meisjes-A1

Wesseling DOK-MA1 – DoskoActa-MA1: 1-3

Opdracht was: scoren! En dat deden onze meiden dus door liefst vier punten uit het Drentse mee te nemen: prima werk! Het wordt een beetje dringen bovenin om de plaatsen in de TOP-klasse in januari … wij zien dit met vertrouwen tegemoet!

Meisjes-A2

DoskoActa-MA2 – vc058-MA2: uitgesteld

Jammer genoeg kon deze wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 geen doorgang vinden, nou ja … het is tenslotte vakantie dus maar even van een weekje vrij genieten en we houden deze prestigestrijd nog tegoed!

Meisjes-A3

DSVS-MA1 – DoskoActa-MA3: 4-0

Deze klus tegen de nummer 2 bleek een te zware voor onze jongedames:

“MA3 voor het eerst met zes eigen speelsters. De sfeer was goed, de punten konden   beter. 4-0 verloren tegen DSVS-MA1” … was de korte conclusie … waarvan acte!

Junioren B

Meisjes-B1

DoskoActa-MB1 – Stanfries-MB1: 2-3

De TOPPER van deze zaterdag: tegen de meiden uit IJlst, die tot nu toe slechts een (1) set in hoefden te leveren, werd het een regelrechte thriller:

“Prachtige wedstrijd. Een trage start, maar de 2e, 3e en 4e set gestreden!! Prachtige   rally’s!! We hadden niet verwacht 2 punten van de koploper af te pakken. De meiden    hebben fantastisch gespeeld!!” … ‘jubelde’ onze verslaggeefster … en terecht!

Het wordt nog een stevig gevecht om de promotieplaatsen (naar de HOOFD-klasse) want er zijn meer kapers op de kust … spanning en sensatie!?

Meisjes-B2

DoskoActa-MB2 – VoVeSa-MB2: 3-1

Weer vier punten toegevoegd aan het totaal, maar of het straks genoeg is voor een  promotie (naar de 1e klasse) ?

”MB2 heeft 3-1 gewonnen van VoVeSa, helaas net niet de 3e set gewonnen, maar

trots op het team!” …  zo meldt onze correspondente/coach; ook hier wordt het dringen aan de top … hebben ‘we’ iets om voor te spelen! Do it!

Junioren C

Mix-C1

VVH-XC1 – DoskoActa-XC1: 4-0

Deze burenruzie was duidelijk voor ‘de (jonge) seunen’:

“XC1 moest vandaag tegen Harlingen. Een team van bijna alleen maar jongens. En   grote jongens! De opslag was zo hard dat die moeilijk op te vangen was. De eerste  sets gingen best goed, maar daarna lieten ze helaas de kop wat hangen … De  tegenstander was dit keer te sterk! Volgende keer beter!” … luidde het commentaar dat via de media tot ons kwam en daar sluiten wij ons graag bij aan: better next time!

Junioren CMV

 

Het eerstvolgende toernooi is op zaterdag 30 oktober in Bergum.

Afgelopen maandag werd weer de zgn. “vriend(inn)en-training” door DoskoActa georganiseerd … en dat hebben we geweten!

De opkomst was (ietsje te?) groot: 40 kinderen in totaal … geweldig!

Wellicht levert dit weer nieuwe CMV-leden op … effies afwachte!

Wedstrijdsecretariaat – arbitrage                         

Algemeen

Omdat er komende week geen kompetitie gespeeld wordt is uiteraard ook de arbitrage een weekje vrij.

Scheidsrechters

Tellers

Wedstrijdsecretariaat – zaalwacht         

Taak                Veld-1             Veld-2            Veld-3

—————     —————-    —————-    —————

donderdag 21 oktober             Opbouwen      nvt                   nvt                  nvt

Afbreken        nvt                   nvt                  nvt

zaterdag    23 oktober             Opbouwen      nvt                   nvt                  nvt

Afbreken        nvt                   nvt                  nvt

Technische Commissie                                               

Trainingen jeugd

Zoals bij iedere (korte) schoolvakantie.is er (dus) ook in deze Herfstvakantie maandag geen training voor de jongste jeugd (CMV) en woensdag zijn er geen trainingen voor de ABC-junioren!

Cursus volleybal trainer VT2 gestart bij DoskoActa.

Het opleiden van trainers is van veel belang voor een sportvereniging.

Door het geven van goede trainingen hebben spelers plezier in het spel en draagt het bij aan goede sportieve resultaten.

Met behulp van financiering uit het “Lokaal sportakkoord” kon de cursus ‘volleybal trainer niveau 2’ naar Franeker worden gehaald.

Naast cursisten van andere verenigingen nemen zeven trainers van DoskoActa deel aan de cursus.

Tijdens de opleiding worden naast het aanleren van de verschillende volleybaltech-nieken ook het omgaan met de doelgroep (oa jeugd) en de opbouw van een training behandeld.

De cursus wordt gegeven door Allard Jongsma van Volleybalopleidingen.nl en wordt afgesloten met een officieel diploma.

Bijgaand een impressie (ook op FaceBook van DoskoActa).

Ledenadministratie                                                

Nieuw lid:

. Sybrich van Abbema            CMV

. Lyanne Salverda                  CMV   Beide: Welkom! … en heel veel plezier!

Bijlages                                                                                    

Geen

Niet vergeten:

Donderdag 21 oktober: Algemene Leden Vergadering (ALV)

 

Verslag ledenvergadering 21 oktober/Geplaatst op 10 oktober 2021

Algemene LedenVergadering (ALV)

Algemene LedenVergadering (ALV), een kort verslag:

Afgelopen donderdag waren er ruim 20 (bestuurs- +) leden aanwezig en 4 personen die via Teams meevergaderden; hier de ‘high-lights’, waarbij opgemerkt zij dat alle

jaarverslagen werden aangenomen (soms met een enkele bemerking en/of vraag) en (al)dus vastgesteld:

. opening: vorige ALV was digitaal (Corona!), een korte terugblik op dit Corona-

  seizoen   waarin helaas het overlijden van Peter Kooistra en Henk Oldeman

. financien: door kascommissie en vergadering akkoord verklaard

. contributie: geen aanpassingen

. arbitrage: er wordt een nieuwe scheidsrechters-opleiding geinitieerd

. wedstrijdsecr/arbitrage en TC: jaarverslagen worden voortaan samengevoegd

. ledenadministratie: de peildatum wordt voortaan 1 juli (= nieuw boekjaar)

. sponsoring: het logo van Muta-sport ontbreekt nog op site en in weekbulletin

. WBTR: in werking miv 01.07.2021, is vastlegging verantwoordelijkheden, is om  “wanbestuur tegen te gaan” en belangenverstrengeling te voorkomen, tzt. aanpassing  van de statuten hierop, elke vereniging dient hieraan te voldoen binnen 5 jaar,  is/wordt on-line vastgelegd, op aanvraag ter inzage (transparantie!)

. Veilig Sportklimaat: VOG (voor leden) en VOT (voor niet-leden) is in gang gezet!

. Beleidsplan: met enkele kleine bemerkingen aangenomen

. erelid: Pe Westerhof wordt, tot zijn eigen grote verrassing, tot erelid benoemd, hij  dankt de vereniging hier van harte voor … POEH! (foto op de volgende pagina)

. bestuur: Sybout Zeinstra (voorz.) en Dina Zijlstra (pennmr.) treden af, tot nu toe  helaas nog geen bestuurs-kandidaten; Roelof van Marrum is tijdelijk pennmr.; voor-  zitterschap wordt tijdelijk binnen bestuur opgevangen, Sybout gaat nog wel door  met zijn andere functies (sponsoring, PR, KC) en neemt ook de fin. acties voor zijn  rekening in opvolging van de inmiddels gestopte Jelly Hoekstra; er wordt onder  applaus afscheid genomen van Dina en Sybout

. rondvraag: website: graag updaten met actuele (team-)foto’s

                     recreatie: er wordt gezocht naar een definitieve trainersoplossing

                     scheidsrechterstekort?: we redden het momenteel wel

                     trainers: graag de aspirant-leden doorgeven, incl. mailadres

. sluiting: scheidend voorzitter blikt terug op 5-jarig voorzitterschap, waarin nieuwe initiatieven als OpeningsToernooi en KleidingCommissie (-lijn), hij vindt het een  eer deze functie te hebben mogen vervullen en sluit af met de woorden:

  “De vereniging zijn we met z’n allen”

Redactie: DoskoActa brengt haar grote dank uit aan (erelid) Dina en aan Sybout voor

wat zij voor onze vereniging gedaan hebben … CHAPEAU!

 

                       

            De als voorzitter afscheid nemende Sybout Zeinstra overhandigt het nieuwe erelid

de bijbehorende ‘versierselen’ (oorkonde, attentie en bloemen)

Het bestuur is naarstig op zoek naar kandidaten die het bestuur komen versterken.

We komen graag met jullie in contact!

Nieuws/ Up-to-date

Archief

Weekbulletin 17 Jaargang 13

De PDF ::: DoskoActa Weekbulletin 13-17[10796]   Beste volley-vriend(inn)en … CORONA! En toen was het trainen en kompetitie-spelen ineens over … ook dat kan dus gebeuren vandaag-de-dag. Daar waar de…

Weekbulletin 16 Jaargang 13

Voor de PDF : DoskoActa Weekbulletin 13-16[10728] Beste volley-vriend(inn)en … dear volley-friends, A week (or a long time Corona?) without my favorite game? Life will never be the same: Missing…

Foto's/ Dosko/Acta

Archief