Binnensportlocaties open/Geplaatst op 7 november 2021

Bericht van de NeVoBo                  (14.01.2022)

 

Versoepelingen: wel trainen, geen competitie

Per 15 januari mag er weer getraind worden in groepsverband, binnen en buiten, door jeugd en senioren. Ook mogen er binnen de club wedstrijden worden gespeeld.                                                                                                          

De competitie ligt voorlopig nog stil.

Op vrijdagavond 14 januari maakten premier Mark Rutte en minister van VWS Ernst Kuipers bekend dat er per zaterdag 15 januari weer getraind mag worden in groepsverband, zonder eindtijd. Dit geldt voor zowel de binnen- als buitensport, voor de jeugd en senioren.  Helaas ligt de competitie voorlopig nog stil, maar we hopen dat dit ook op korte termijn weer mogelijk is.    Een nieuw weegmoment volgt op dinsdag 25 januari.

Wel zijn er aan het sporten een aantal regels verbonden:

  • Mondkapjes: draag binnen, tenzij je aan het sporten bent, een mondkapje. Voor buiten geldt het advies om deze te dragen wanneer er geen 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden kan worden.
  • Coronatoegangsbewijs: voor binnensport is een coronatoegangsbewijs voor 18 jaar en ouder verplicht. Het coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor:
  • Vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.
  • Professionele sporters en spelers in de Eredivisie.
  • Afhaal bij sportkantines.
  • Wedstrijden: helaas is het nog niet mogelijk om de competitie ter herstarten. Wel kunnen er onderlinge wedstrijden op de club gespeeld worden, door jeugd en senioren.
  • Publiek: toeschouwers zijn niet toegestaan, niet bij trainingen en niet bij onderlinge wedstrijden op de club.
  • Kleedkamers, toiletten en douchen: hier kun je gewoon gebruik van maken.
  • Kantine: de kantine is geopend voor afhaal. Voor andere doeleinden blijft deze gesloten.
  • Quarantaine: de quarantaineregels zijn ook aangepast. Iedereen met een boosterprik van minimaal een week oud of wie korter dan acht weken geleden corona heeft gehad, hoeft niet in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon.

Competitie, hoe verder? 
Het is op dit moment nog niet duidelijk per wanneer er competitie gespeeld kan worden. Omdat alle teams wel vanaf morgen kunnen trainen, zullen we vanaf maandag de wedstrijden alvast in het schema zetten. We zullen dan ook aangeven via welke scenario’s we de competitie dan opbouwen en tot wanneer deze gepland worden. Welke scenario’s we volgen, zal dan afhankelijk zijn van het moment dat er weer gespeeld kan worden. We hopen op dinsdag 25 januari meer duidelijkheid hierover te krijgen. “Natuurlijk hadden we ook graag gestart met de competitie, maar we zijn blij at we weer aan de slag kunnen binnen de verenigingen. Hierdoor kunnen de teams elkaar weer zien en zich alvast voorbereiden op de (her)start van de competitie. En zodra het mogelijk is, kunnen de teams hierdoor verantwoord hun wedstrijden spelen in competitieverband. Het vraagt wel wederom veel van onze verenigingen en vrijwilligers om er met elkaar voor te zorgen dat iedereen weer op een veilige en verantwoorde manier kan sporten.”

– Algemeen directeur Guido Davio

 

 

 

Bericht van DoskoActa (en Optisport)  (15.01.2022)

Trainingen:

Komende week kunnen we dus weer ‘los’, echter willen bestuur en TC vooraf het volgende graag nogmaals (op de vorige pagina’s ook al grotendeels vermeld) onder jullie aandacht brengen:

. heb je klachten … blijf dan asjeblieft thuis

. mondkapjes zijn verplicht (behalve bij de eigenlijke training uiteraard)

. voor trainingsaanvang controleren de trainers (weer) op CTB!

. kleedkamers zijn incl. toiletten en douches beschikbaar

Na diverse snelle inventarisaties is dan het volgende uit de bus gekomen:

. alle jeugdteams trainen op hun bekende, reguliere tijden

. Dames-2, -3 en -4 trainen gezamenlijk van 19.00 tot 20.30 uur

. Heren-1 traint NIET, ook niet op de maandagen 24 en 31 januari

. Dames-1, Heren-2/3 en Recreatie trainen op de bekende, reguliere tijden

. de jeugdtrainingen op woensdag vinden weer op de bekende tijden en velden plaats

Eventuele aanvullende info zal in geval via de diverse app-groepen verspreid worden!

Kompetities:

De Nevobo (zie vorige pagina) wacht af waar de overheid mee gaat komen bij de

volgende persconferentie die vooralsnog gepland staat op dinsdag 25 januari a.s.

Er zijn al wel diverse wedstrijden, welke in december gespeeld hadden moeten worden, van een nieuwe datum voorzien, deze zullen wellicht al komende week in de kompetitie-programma’s zichtbaar zijn.

Nieuws/ Up-to-date

Archief

Weekbulletin 7 Jaargang 14

PDF : DoskoActa Weekbulletin 14-07[16897]   Beste volley-vriend(inn)en …       op het WK Volleybal wonnen de Oranje-dames ook van Puerto Rico (3-1) waarna de twee belangrijke wedstrijden op…

Weekbulletin 6 Jaargang 14

In PDF : DoskoActa Weekbulletin 14-06[16857] klik er maar eens op! Met plaatjes en kleurtjes.  Beste volley-vriend(inn)en …       het WK Volleybal voor de vrouwen is dus inmiddels…

Foto's/ Dosko/Acta

Archief