Weekbulletin 1 Jaargang 11/Geplaatst op 18 augustus 2019

In mooie keurige PDF hier klikken : DoskoActa Weekbulletin 11-01

Beste volley-vriend(inn)en … een nieuw seizoen DoskoActa

 

Deze digitale wekelijkse nieuwsbrief van onze volleybalclub begint aan zijn (haar?) 11e seizoen met het gebruikelijke seizoenopeningsnummer. Terwijl een deel van Nederland alweer naar school en/of werk gaat kunnen wij nog even van onze zomervakantie genieten maar ‘regeren is vooruitzien’ … zo sprak eens een wijs man en dus zijn bestuur en kader al weer druk bezig met komend seizoen!

Alhoewel het nog maar net geleden lijkt dat ‘wij’ buiten (bij Bloemketerp) in de buitenlucht onze hobby konden bedrijven (mooie opkomsten telkens!) gaan we nu binnen weer los en dat doen we gewoontegetrouw in dezelfde week dat ook het basis-onderwijs weer begint. Maar voordat we daar verder op in gaan nog even dit: het beachvolleybal dat op zaterdag 29 juni door De Doelen en DoskoActa werd georganiseerd in hartje Franeker, de firma Westra had de hele Breedeplaats weer volgestort met zand, was een enom succes waarbij de weergoden ons ook nog es gunstig gezind waren: dank aan allen die dit mogelijk maakten … volgend jaar weer?!!

We gaan dus binnenkort weer los met de trainingen en een paar weken daarna staat ook de competitie al weer voor de deur (week 38). Daaraan voorafgaand dienen onze senioren-teams dan ook al hun 1e bekerronde gespeeld te hebben, de thuiswedstrijden hiervan staan al in het programma, v.w.b. de teams die deze 1e bekerronde uit spelen … wij wachten op de voorstellen hiertoe van de tegenstander want de thuisspelende vereniging heeft het recht (de plicht) om dit te doen … afwachten dus! Wellicht ten overvloede: bij de jeugd worden geen bekerwedstrijden gespeeld.

Wij hopen dat de trainingen en resultaten, maar vooral het plezier in het spelletje, minimaal op het zelfde niveau gaan liggen als de afgelopen seizoenen.

Wij hebben er alle vertrouwen in!

 

Enne have fun ook in de laatste (school-)vakantieweek!

DoskoActa    

Agenda          DoskoActa                                        (Sport)kalender        Week 34/35

==================================== ========================

Ma. 19 aug.     Nog géén trainingen deze week!                      Wielrennen:

Di.  20 aug.     .                                                          21/25      Ronde van Denemarken

Wo.21 aug.                 .                                                          24/15      Ronde van Spanje

Do. 22 aug.     .                                                          25           Cyclassics Hamburg

Vr.  23 aug.     .                                                          29/01      Ronde van Duitsland

Za.  24 aug.     .                                                          01           GP Ouest – Frankrijk

Zo.  25 aug.    Weekbulletin 11-02

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Ma. 26 aug.     1e trainingen 2019/2020!

Di.  27 aug.     .                                                                         Formule 1:

Wo. 28 aug.    Trainingen BC-jeugd                         01-09     Francorchamps – Belgie

Do.  29 aug.    .                                                                         MotoGP:

Vr.   30 aug.    .                                                          25           Silverstone – Engeland

Za.   31 aug.                .                                                                         Kaatsen Hoofdkl. Heren:

Zo.    1 sept.    Weekbulletin 11-03                           24-08      DEL – Beetgum

25-08      VF    – Beetgum

01-09      VF    – Pingjum

Weekbulletin

Dit bulletin begint dus aan het 11e seizoen, bijgaand aldus het eerste nummer van deze 11e jaargang dat er iets anders uitziet dan ons gebruikelijke weekbulletin, dit i.v.m. de seizoensopening.

DoskoActa is (alweer) aan het 14e seizoen begonnen; DOSKO begon 64 jaar geleden en Acta startte 39 jaar terug … “we wurre oud met sien allen” … J

Vakantie 2019

Eind augustus … en de vakantie 2019 zit er voor veel mensen hier in het noorden zo langzamerhand al weer op. Hopelijk is er de afgelopen tijd genoten van het vrij zijn, geen of minder verplichtingen, iets anders doen en naar andere oorden toe gaan, genieten van zon, strand, water (niet de regen natuurlijk) en wind (af en toe wat te veel van het goede …) enz.

Maar helaas voor veel leden, de vakantie 2019, in ieder geval de zomervakantie, zit er zo langzamerhand helemaal op en dus tijd om weer op een andere wijze actief te zijn, aan de gezondheid (en het gewicht) te denken, de sociale contacten weer te leggen en naast school en werk te zorgen voor de noodzakelijke andere in- en ontspanning.

Aanvang trainingen

Zo … de trainingen beginnen weer. We beginnen dezelfde week dat de scholen weer beginnen en dat betekent voor onze regio dat de trainingen beginnen op

maandag 26 augustus 2019

 

Waar en hoe laat

V.w.b. de trainingen … waar anders dan op de voor ons bekende locatie: sportcomplex “De Trije”.

Bijgevoegd is een schema waarop aangegeven staat welk team/welke groep op welk tijdstip op welk veld traint. Ook zijn de namen van de trainers/sters aangegeven. Dosko_Acta Trainingsschema 2019_2020

Kijk dus even goed waar en hoe laat je trainen kunt!

Welk team

Senioren:

we gaan de kompetitie in met de teams Dames 1, Dames 2, Dames 3 en  Heren 1, Heren 2 en Heren 3. Dames-1 en Heren-1 spelen 1e klasse, de andere teams 3e klasse.

Vanaf nu geen nieuws meer over ‘zustervereniging’ Thrium … zij zijn opgeheven. Mede hierdoor gaan bij de thuiswedstrijden weer alle 6 teams op dezelfde donderdag spelen, hiermee hopen wij 3 ‘probleempjes’ te hebben getackled:

. een eventueel tekort aan spelers/sters kan gemakkelijk(er) opgelost worden

. de coaches van de teams zijn (meer) aanwezig)

. de scheidsrechters zijn (meer) aanwezig

Wij kunnen bij de teams hier en daar best nog wel wat aanvulling gebruiken, dus kijk eens in je omgeving rond of  je (kandidaat-)volleyballers/sters weet te ontdekken!

Bij de heren is de teamindeling wel bekend, bij de dames is dit nog niet voor 100% het geval, de definitieve indelingen worden na de eerste trainingen bekend gemaakt.

De dames en heren van onze recreatiegroep worden ook komend seizoen weer getraind/ begeleid door de heer Albert Boll, iets waar we erg blij mee zijn.

Veel succes en (vooral) plezier toegewenst allemaal!

Junioren:

Hoofdklasse (!!): Meisjes-B1 en Meisjes-C1

1e klasse            : Meisjes-A1 en Meisjes-C2

2e klasse            : Meisjes-B2, Meisjes-C3, Mix-B1 en Mix-C1

Wederom met 8 jeugdteams de wei/zaal in, maar de niveau’s zijn wat opgeschroefd dus … mooi man!

Nieuw is dat er slechts een halve kompetitie staat gepland want … in december wordt er opnieuw ingedeeld en daarbij is sprake van een Promotie-/Degradatie-regeling!

Er is ook nog geen Topklasse de eerste seizoenshelft … de promovendi van de Hoofdklasse worden daar dan voor de 2e seizoenshelft in geplaatst.

Dus … je kunt promoveren en/of degraderen (degraderen uit de 2e klasse kan uiteraard niet)  en dat 2 keer binnen het seizoen … wordt wel spannender … naar wij dachten …

Ook brengen wij nog 4 CV-teams op de been, zij gaan weer in toernooivorm spelen.

Aan het einde van vorig seizoen zijn de beoogde teamindelingen al bekend gemaakt,

dus de meesten weten al waar(in) ze spelen!

Nieuwe leden

Nieuwe leden (bijv. uit de kennissenkring, of via school of werk) zijn uiteraard altijd welkom. Dat betreft dan personen die enkel recreatief willen volleyballen of ook willen meedoen bij wedstrijden. Men kan beginner zijn maar ook al eerder hebben gespeeld of geoefend zijn. Het verdient wel aanbeveling dat ook even van te voren te melden, dan kunnen we aangeven wat de beste mogelijkheden zijn in dat geval.

Trainers

Voor bijna alle teams/groepen welke een trainer nodig hebben zijn wij er weer in geslaagd ook inderdaad iemand te vinden, zowel van binnen als van buiten de vereniging; dit geldt zowel voor de Senioren als voor de Junioren (A/B/C-jeugd en CV/Mini’s)!

Wij zijn nog druk bezig om een trainer/ster te vinden voor de B-jeud op woensdag

… wordt vervolgd!

Er is bij deze seizoensopening nog een enkele trainer/ster op vakantie (mut kenne!)

maar we zijn inventief bij ons cluppie, dus … Volgende week meer.

Dat wij met de invulling van onze trainersstaf tot zover zeer verguld zijn moge duidelijk zijn, dank aan al degenen die hier hun medewerking aan verleenden!

Wij wensen al onze trainers en trainsters veel succes en (vooral) veel plezier toe!

Arbitrage

Ook voor komend seizoen zijn wij er weer in geslaagd kader te vinden om de wedstrijden te gaan leiden, niet in de laatste plaats dank zij deze vrijwilligers zelf!

Helaas zijn wij enkele scheidsrechters kwijt geraakt (gestopt en/of overgestapt naar een andere vereniging) maar verheugend is te vermelden dat er afgelopen seizoen diverse nieuwe scheidsrechters bij zijn gekomen door het behalen van de spelregel-toets (zij mogen onze jeugd en de 3e klasse teams fluiten) en diverse scheidsrechters zijn gepromoveerd afgelopen voorjaar (zij mogen ook Heren-1 en Dames-1 fluiten).

Blij zijn we ook met de toezegging van de vaste tellers voor Heren-1/-2 en Dames-1!

Een speciaal welkom aan Remko Haitsma (ex-Thrium), hij gaat voor DA fluiten!

De toewijzing van onze scheidsrechters en (vaste) tellers/sters gebeurt zeer binnenkort en zal weer via de mail toegezonden worden.

Wij wensen onze scheidsrechters en tellers veel sportief plezier toe en uiteraard geldt dit ook voor onze kader- en bestuursleden en -last but not least- … voor al onze leden!!!

Sponsoren

Ook komend seizoen worden we weer ondersteund door diverse bedrijven, financieel en/of op andere wijze. Zo spelen diverse teams in gesponsorde tenues en de thuiswedstrijden worden opgeluisterd met verschillende reclameborden en -vlaggen.

Al onze sponsoren staan op onze website vermeld (met een link naar de site van hun bedrijf) alsook op het voorloopblad van dit weekbulletin.

Op dit moment wordt er nog druk gewerkt op dit sponsorfront, hier en daar zal het een en ander veranderen, maar het ziet er goed uit allemaal … later meer!

Neem eens een kijkje op www.doskoacta.nl, ook voor de nieuwtjes, teamfoto’s etc.!

Het is de bedoeling dat van alle teams en de recreatiegroep een foto wordt gemaakt aan het begin van een seizoen om deze op onze site te kunnen plaatsen! Ook is ons gebleken dat de sponsoren het zeer op prijs stellen wanneer wij hun zo’n (ingelijste) teamfoto aanbieden … harstikke goed!

Uiteraard DANK aan alle sponsoren, of het hier nu hard- of soft-sponsoring betreft!

Acties

Afgelopen seizoen was onze deelname aan de diverse acties een enorm succes, niet in de laatste plaats dankzij hen die dit organiseerde(n) en uitvoerden!

Mede hierdoor, en uiteraard onze sponsoren, kunnen wij onze contributies in de hand houden en dat is een groot goed!

Op moment van schrijven is bij de redactie nog niet bekend of en welke acties er voor komend seizoen op de rol staan: Poiesz Jeugd Sponsor Actie, Rabo Club Actie, Grote Club Actie of ……

De (doorlopende) actie SponsorKliks loopt nog steeds niet echt super, heel langzaam komt er druppelsgewijs af en toe een bedragje binnen.

Onderzoek heeft ons geleerd dat dit toch echt ligt aan het feit dan er via onze site heel af en toe (online) aankopen worden gepleegd: beste mensen … dit kan beter … toch? Dus … online winkelen? Ga even via onze site naar SponsorKliks en dan naar de betreffende webwinkel!

Denk ook even bij het boeken van een reis bij Reisburo Franeker er om te melden dat je lid bent van DoskoActa, want ook hier hebben wij een (doorlopende) actie en elke aldus geboekte reis levert ons weer wat op … doen hoor (zowel het op reis gaan als het melden J)!

TC

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om het conceptcompetitieprogramma

te analyseren en de nodige wijzigingen aan te brengen, hetzij door fouten in dat pro-gramma, hetzij door terugtrekkingen van teams, etc. etc.), maar we kunnen nu stellen dat het programma, zoals dat nu op de Nevobo-site staat vermeld, er goed uit ziet.

Wanneer je dat gaat bekijken houd dan wel in je achterhoofd dat dit nog vele malen kan veranderen: er worden altijd op het laatste moment nog teams teruggetrokken, zalen blijken op bepaalde data (toch) niet beschikbaar, etc. etc.

Het programma voor de jeugdteams welke in toernooivorm op zaterdag spelen, de CV-teams, is op dit moment nog niet bekend, maar … start 21 september (L’wden)!

BELANGRIJK!

de komend seizoen ingaande spelregelwijzigingen kun je als volgt bekijken:

. ga naar www.nevobo.nl

. klik rechtsboven op de button  … et voila!  DOEN !

Op dit moment worden de TC-werkzaamheden nog steeds waargenomen vanuit het bestuur en dat reeds vele jaren lang; al meerdere jaren zoeken (en vragen) wij mensen hiervoor: mensen die de technische zaken gaat behartigen, dit veelal i.s.m. de trainers.   Daarom (wederom) een oproep hiervoor!

Ledenadministratie

Het wordt nogal eens vergeten:

Wanneer je NAW/telefoonnummer/mailadres wijzigt (bijv. bij een verhuizing) dan dit graag tijdig doorgeven aan de Ledenadministratrice Akkelien de Jong: doen hoor!

MIX-toernooi

Op zaterdag 14 september a.s. (één week voor de Agrarische Dagen) willen we het volleybalseizoen weer openen met een Mix-toernooi. Het is de bedoeling dat seniorenleden, recreatie en A-jeugd van DoskoActa zich aanmelden met een introducé (bijvoorbeeld een vriend(in), familielid, buurman, buurvrouw, collega, etc.) zodat we een mooie mix krijgen van leden en niet-leden. Je speelt uiteraard in een team samen met je introducé, verder worden de teams door de commissie ingedeeld.

Het toernooi begint om 16.00 uur en duurt ca. 2 uur.

Na afloop is er voor de deelnemers een buffet in de kantine van de sporthal!

De deelname aan het toernooi en het buffet is geheel gratis!

Je consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelden voor 10 september bij Angelique Groeneveld: raargroeneveld@hotmail.com.

 

 

Bijlages

. trainingsschema  Dosko_Acta Trainingsschema 2019_2020

 

Bestuur, kader en de redacties (website, weekbulletin, FB) wensen jullie een fantastisch en sportief seizoen 2019/2020 toe!

 

 

 

 

 

En dan nog even dit … mijlpaal:

 

Afgelopen donderdag, 15 augustus, was het 50 jaar geleden dat onze (gouden!) scheidsrechter Gerard Harmelink in het huwelijk trad met Tini Esselink en …

ze zijn nog altijd een paar!

Moeilijke tijden zijn ook niet aan hun voorbij gegaan maar mooi dat ze nog steeds bij ons mogen zijn.

Namens DoskoActa: dank voor alle jaren inzet (nog steeds!) voor onze vereniging en Nevobo en natuurlijk VAN HARTE GEFELICITEERD met dit jubileum en … we hopen jullie nog lang in ons midden te mogen begroeten!

Nieuws/ Up-to-date

Archief

Weekbulletin 15 Jaargang 14

DoskoActa Weekbulletin 14-15[21225]     Beste volley-vriend(inn)en …     deze week beginnen we met het enthousiaste bericht van een onzer verslaggevers: “Waar vind je dit nog: 19 keer achtermekaar…

Weekbulletin 14 Jaargang 14

Voor de PDF versie: DoskoActa Weekbulletin 14-14[21122]   Beste volley-vriend(inn)en …     het is weer ‘de tijd van de lijstjes’ en dus staan diverse radiozenders in het teken van…

Foto's/ Dosko/Acta

Archief