Weekbulletin 1 Jaargang 12/Geplaatst op 9 augustus 2020

Voor de PDF weergave van het bulletin klik hier :: DoskoActa Weekbulletin 12-01

Beste volley-vriend(inn)en … een nieuw seizoen DoskoActa

 

Deze digitale wekelijkse nieuwsbrief van onze volleybalclub begint aan zijn (haar?) 12e seizoen met het gebruikelijke (extra dikke) seizoenopeningsnummer.

Wij waren hier in Noord-Nederland dit jaar vroeg met onze zomervakantie, dus gaan wij ook weer als eersten aan de gang (werk, school, sport etc.), nog een weekje genieten van de vrijheid en dan gaan we weer los … ook met volleyballen!

Aangezien het gezegde ‘regeren is vooruitzien’ luidt, zijn bestuur en kader deze ‘rare’ zomer druk bezig (geweest) met komend seizoen!

Alhoewel het nog maar net geleden lijkt dat ‘wij’ buiten in de buitenlucht onze hobby konden bedrijven (mooie opkomsten telkens!) gaan we nu weer ‘naar binnen’ en dat doen we gewoontegetrouw in dezelfde week dat ook het basis-onderwijs weer begint.

Corona: hoe het er allemaal precies uit gaat zien … (nog) geen vastomlijnd idee van. Uiteraard gaan wij ons aan de regels houden van overheid, RIVM, Nevobo en van Optisport, wellicht volgende week meer daarover.

Tot eventuele latere herroepingen gaan wij er van uit dat alles volgens planning kan verlopen zoals ook de Nevobo voorlopig doet en dat is:

we gaan binnenkort weer los met de trainingen en een paar weken daarna staat ook de kompetitie al weer voor de deur; daaraan voorafgaand dienen onze dames-senioren-teams dan ook al hun (voor-)ronde in de beker gespeeld te hebben, de wedstrijden hiervan staan al in het programma, … wij wachten op de voorstellen hiertoe van de tegenstander want de thuisspelende vereniging heeft het recht (de plicht) om dit te doen … afwachten dus!

Wij hopen dat de trainingen en resultaten, maar vooral het plezier in het spelletje, minimaal op het zelfde niveau gaan liggen als de afgelopen seizoenen.

Wij hebben er alle vertrouwen in!

And hey … take care and (try to)  Have Fun

DoskoActa    

Agenda          DoskoActa                                        (Sport)kalender       Week 33/34

==================================== ========================

Ma.   10 aug.   .                                                                           Formule 1:

Staatsloterij                                         16        Catalunya – Spanje

Di.    11 aug.   .

Moto GP:

Wo.  12 aug.   .                                                          16        Red Bull Ring – Oostenrijk

23        Red Bull Ring – Oostenrijk

Do.   13 aug.   .

Wielrennen:

Vr.    14 aug.   .                                                           12/16   Dauphine Libere-Frankrijk

                                                                       16        London Classic – Engeland

Za.    15 aug.   .                                                          22        Nat. Kamp. – Wijster

23        GP Ouest – Frankrijk

Zo.    16 aug.  Weekbulletin 12-02

————————————————————-                  Kaatsen Heren Hoofdkl.:

Ma.    17 aug.  1e trainingen (zie bijlage) !!!            16        Vrije Formatie – Reduzum

22        D.E.L. – St. Jacobiparochie

Di.     18 aug.  BestuursVergadering                         23        Vrije Form. – Easterlittens

Wo.   19 aug.  Trainingen Jeugd                                           Voetbal:

10/11   Europa League: ¼ finales

Do.    20 aug.                                                             12/15   Champions League: ¼ fin.

16/17   Europa League: ½ finales

Vr.     21 aug.                                                            18/19   Champions League: ½ fin.

21        Europa League: finale

Za.     22 aug.                                                            23        Champions League: finale

Zo.     23 aug. Weekbulletin 12-03

————————————————————-

Weekbulletin

Dit bulletin begint dus aan het 12e seizoen, bijgaand aldus het eerste nummer van deze 12e jaargang dat er iets anders uitziet dan ons gebruikelijke weekbulletin, dit i.v.m. de seizoensopening. DoskoActa is (alweer) aan het 15e seizoen begonnen; DOSKO begon 65 jaar geleden en Acta startte 40 jaar terug … “we wurre oud met sien allen” … J

Vakantie 2020

2e Week augustus … en de vakantie 2020 zit er voor veel mensen hier in het noorden zo langzamerhand al weer op. Hopelijk is er de afgelopen tijd genoten van het vrij zijn, geen of minder verplichtingen, iets anders doen en naar andere oorden toe gaan, genieten van zon, strand, water (niet de regen natuurlijk) en wind (af en toe wat te veel van het goede …) enz., maar … Corona en de bijbehorende ‘anderhalvemeter-maatschappij’ zullen hier vast van invloed op zijn geweest … it is net oars!

Maar helaas voor veel leden, de vakantie 2020, in ieder geval de zomervakantie, zit er zo langzamerhand helemaal op en dus tijd om weer op een andere wijze actief te zijn, aan de gezondheid (en het gewicht) te denken, de sociale contacten weer te leggen

(keep the distance!) en naast school en werk te zorgen voor de noodzakelijke andere in- en ontspanning.

Aanvang trainingen

Zo … de trainingen beginnen weer. We beginnen dezelfde week dat de scholen weer beginnen en dat betekent voor onze regio dat de trainingen beginnen op

maandag 17 augustus 2020

 

Waar en hoe laat

V.w.b. de trainingen … waar anders dan op de voor ons bekende locatie: sportcomplex “De Trije”.

Bijgevoegd is een schema waarop aangegeven staat welk team/welke groep op welk tijdstip op welk veld traint. Ook zijn de namen van de trainers/sters aangegeven.

Kijk dus even goed waar en hoe laat je trainen kunt!

Welk team

Senioren:

we gaan de kompetitie in met de teams Dames-1, Dames-2, Dames-3, Dames-4 (nw!), Recreatie-Mix (nw!) en  Heren-1, Heren-2 en Heren-3. Dames-1 en Heren-1 spelen 1e klasse, de andere teams 3e klasse, wellicht dat Dames-2 nog naar de 2e klasse gaat?

Nieuw is, behalve een 4e damesteam dus, dat we ook mee gaan draaien in de recreanten-kompetitie en wel met een mix-team, dit heet dan DoskoActa-XR1.

Ook nieuw is dat Heren-2 en Heren-3 (beide in de 3e klasse) gaan spelen in een zgn.

Najaarskompetitie; begin 2021 wordt a.d.h.v. de ranglijst dan bepaald wie er dan in de Voorjaarskompetitie verder gaat in de 3e dan wel 4e klasse.

Mocht Dames-2 in de 3e klasse blijven ingedeeld worden dan spelen zij in een poule waar 4 sets standaard is … ook een nieuwtje! Ook voor de rekreantenkompetitie heeft DoskoActa dit voorgesteld en dit is aangenomen: dus ook daar is gelijkspel mogelijk!

Door deze groei gaan we bij de thuiswedstrijden weer terug naar verschillende speel-dagen op de donderdagavond want we kunnen niet allemaal tegelijk thuis spelen,

niet vanwege de zaal en zeker niet vanwege de Nevobo-programma’s.

Nb: horeca De Trije vindt dit geen probleem … integendeel J !

We hebben getracht de boel zo in te delen dat coaches en scheidsrechters bij de teams aanwezig kunnen zijn … en da’s aardig gelukt!

Wij kunnen bij de teams hier en daar best nog wel wat aanvulling gebruiken, dus kijk eens in je omgeving rond of  je (kandidaat-)volleyballers/sters weet te ontdekken!

Bij de heren is de teamindeling wel bekend, bij de dames heeft de TC inmiddels de  indelingen bekend gemaakt, dit was nog een aardige puzzel gezien de overkomst van de A-meisjes naar de senioren, maar … men kwam er uit.

De dames en heren van onze recreatiegroep worden ook komend seizoen weer getraind/ begeleid door de heer Albert Boll, iets waar we erg blij mee zijn en …. 9 van onze recreanten gaan dus de rekreantenkompetitie in (zie boven) … mooi hoor!

Veel succes en (vooral) plezier toegewenst allemaal!

Junioren:

Hoofdklasse (!!): Meisjes-A1

1e klasse            : Meisjes-B1, Meisjes-B2 en Meisjes-C1

2e klasse            : Meisjes-B3, Meisjes-B4, Mix-B1 en Mix-C1

Wederom met 8 jeugdteams de wei/zaal in … mooi man!

Wederom wordt er eerst een halve (Najaars-)kompetitie gespeeld want in december wordt er opnieuw ingedeeld (net als vorig seizoen) en daarbij is sprake van een Promotie-/Degradatie-regeling!

Er is ook nog geen Topklasse de eerste seizoenshelft … de promovendi van de Hoofdklasse worden daar dan voor de 2e seizoenshelft in geplaatst.

Dus … je kunt promoveren en/of degraderen (degraderen uit de 2e klasse kan uiteraard niet)  en dat 2 keer binnen het seizoen … wordt weer spannend … naar wij dachten …

Ons Meisjes-B3 is ingedeeld in een 2e klasse-poule waar wedstrijden van 4 of 5 sets gespeeld gaan worden … weer een mooi initiatief waar we graag aan mee doen … toch?

Pupillen:

Wij brengen ook komend seizoen weer 4 CV-teams op de been, zij gaan weer in toernooivorm spelen.

Aan het einde van vorig seizoen zijn de beoogde teamindelingen al bekend gemaakt,

dus de meesten weten al waar(in) ze spelen.

Verderop in deze editie staan de speeldata!

Nieuwe leden

Nieuwe leden (bijv. uit de kennissenkring, of via school of werk) zijn uiteraard altijd welkom. Dat betreft dan personen die enkel recreatief willen volleyballen of ook willen meedoen bij wedstrijden. Men kan beginner zijn maar ook al eerder hebben gespeeld of geoefend zijn. Het verdient wel aanbeveling dat ook even van te voren te melden, dan kunnen we aangeven wat de beste mogelijkheden zijn in dat geval.

Trainers

Voor bijna alle teams/groepen welke een trainer nodig hebben zijn wij er weer in geslaagd ook inderdaad iemand te vinden, dit geldt zowel voor de Senioren als voor de Junioren (A/B/C-jeugd en CV-jeugd)!

Wij zijn nog druk bezig om een trainer/ster te vinden voor jeugd op woensdag … wordt vervolgd!

Er is bij deze seizoensopening nog een enkele trainer/ster op vakantie (mut kenne!) maar we zijn inventief bij ons cluppie, dus … wordt opgelost!.

Dat wij met de invulling van onze trainersstaf tot zover zeer verguld zijn moge duidelijk zijn, dank aan al degenen die hier hun medewerking aan verleenden! Wij wensen al onze trainers en trainsters veel succes en (vooral) veel plezier toe!

Arbitrage

Ook voor komend seizoen zijn wij er weer in geslaagd kader te vinden om de wedstrijden te gaan leiden, niet in de laatste plaats dank zij deze vrijwilligers zelf!

Helaas zijn wij enkele scheidsrechters kwijt geraakt (gestopt en/of overgestapt naar een andere vereniging) maar verheugend is te vermelden dat er afgelopen seizoen diverse nieuwe scheidsrechters bij zijn gekomen (allen uit onze jeugd!) door het behalen van de spelregel-toets (zij mogen onze jeugd en de 3e klasse teams fluiten), zij gaan eerst ervaring opdoen als 2e scheidsrechters bij de jeugdwedstrijden op de zaterdagen.

Blij zijn we ook met de toezegging van de vaste tellers voor Heren-1/-2 en Dames-1!

De toewijzing van onze scheidsrechters en (vaste) tellers/sters gebeurt zeer binnenkort en zal weer via de mail toegezonden worden.

Wij wensen onze scheidsrechters en tellers veel sportief plezier toe en uiteraard geldt dit ook voor onze kader- en bestuursleden en -last but not least- … voor al onze leden!!!

Sponsoren

Ook komend seizoen worden we weer ondersteund door diverse bedrijven, financieel en/of op andere wijze. Zo spelen diverse teams in gesponsorde tenues en de thuis-wedstrijden worden opgeluisterd met verschillende reclameborden en -vlaggen.

Al onze sponsoren staan op onze website vermeld (met een link naar de site van hun bedrijf) alsook op het voorloopblad van dit weekbulletin.

Neem eens een kijkje op www.doskoacta.nl, ook voor de nieuwtjes, teamfoto’s etc.!

Het is de bedoeling dat van alle teams en de recreatiegroep een foto wordt gemaakt aan het begin van een seizoen om deze op onze site te kunnen plaatsen! Ook is ons gebleken dat de sponsoren het zeer op prijs stellen wanneer wij hun zo’n (ingelijste) teamfoto aanbieden … harstikke goed!

Uiteraard DANK aan alle sponsoren, of het hier nu hard- of soft-sponsoring betreft!

Acties

Afgelopen seizoen was onze deelname aan de diverse acties een enorm succes, niet in de laatste plaats dankzij hen die dit organiseerde(n) en uitvoerden!

Mede hierdoor, en uiteraard onze sponsoren, kunnen wij onze contributies in de hand houden en dat is een groot goed!

Op moment van schrijven is bij de redactie nog niet bekend of en welke acties er voor komend seizoen op de rol staan: Poiesz Jeugd Sponsor Actie, Rabo Club Actie, Grote Club Actie of ……

De (doorlopende) actie SponsorKliks loopt nog steeds niet echt super, heel langzaam komt er druppelsgewijs af en toe een bedragje binnen.

Onderzoek heeft ons geleerd dat dit toch echt ligt aan het feit dan er via onze site heel af en toe (online) aankopen worden gepleegd: beste mensen … dit kan beter … toch? Dus … online winkelen? Ga even via onze site naar SponsorKliks en dan naar de betreffende webwinkel!

Helaas dienden wij, ‘dankzij’ dat kl*** virus, afscheid te nemen van onze sponsor  Reisburo Franeker: dank en sterkte voor de toekomst aan Jeanet c.s. is hier op zijn plaats, wellicht kan men in die toekomst toch nog bij haar terecht ….?

MIX-toernooi

Op zaterdag 12 september a.s. willen we het volleybalseizoen weer openen met een Mix-toernooi. Het is de bedoeling dat seniorenleden, recreatie en A-jeugd van DoskoActa zich aanmelden met een introducé (bijvoorbeeld een vriend(in), familielid, buurman, buurvrouw, collega, etc.) zodat we een mooie mix krijgen van leden en niet-leden. Je speelt uiteraard in een team samen met je introducé, verder worden de teams door de commissie ingedeeld.

Het toernooi begint om 16.00 uur en duurt ca. 2 uur, deelname hieraan is gratis! Hoe de zaken na afloop geregeld gaan worden (in de kantine boven) is op dit moment nog niet duidelijk evenals het wanneer en bij wie aan te melden … later meer!

Bestuur, kader en de redacties (website, weekbulletin, FB) wensen jullie een fantastisch en sportief seizoen 2020/2021 toe:

wij hopen dat Corona niet al te veel roet in het eten gaat/blijft gooien, in ieder geval … we maken d’r wat van met z’n allen … toch?

 Wedstrijdsecretariaat – algemeen

Kompetities: zie onder ‘teams’ (volgende pagina’s), programma op Nevobo-site/app!

Beker (= herhaalde mededeling van het laatste nummer van afgelopen seizoen)

Heren-2:          is vrijgesteld van de voorrondes, pas in de 2e ronde ingeloot:

DoskoActa.H2 – SNVV.H4 (uiterlijk 13 december)

Dames-1:        BD0B-06        DWS.D1 – DoskoActa.D1

DWS.D1 zit in de 2e klasse I en speelt in Wijnjewoude

Dames-2:        BD0C-02        HVC-WH.D3 – DoskoActa.D2

HVC.D3 zit in de 3e klasse L in speelt in Harkema

Deze voorrondes dienen uiterlijk 20 september gespeeld te zijn, de thuisspelende vereniging stelt wedstrijddata/tijden voor en regelt de scheidsrechter en teller.

Er wordt gespeeld volgens het principe ‘Best-of five’!

Trainingen:

Voor aanvangstijden en velden: zie het traingsschema in de bijlage!!!

Wedstrijdsecretariaat – wijzigingen                       

Het ‘regent’ werkelijk dagelijks wijzigingen, welke door de (thuisspelende) verenigingen tot 1 september kunnen/mogen worden aangebracht.

Houd daarom Nevobo-site en/of -app in de gaten vwb. jouw team!

 

Wedstrijdscretariaat – teams (alleen i.g.v. nieuws)                     

Senioren Recreanten

Voor het eerst gaan ‘we’ aan een dergelijke kompetitie deelnemen en wel met een

mix-team. Er zitten 8 teams in de poule met zowel dames- als mix-teams en er wordt een enkele kompetitie gespeeld, DoskoActa XR1 speelt van de 7 wedstrijden 4 keer thuis, scheidsrechter en DWF zijn verplicht (komen we tijdig op terug!).

Er wordt nog gewerkt aan het organiseren van een coach en een wedstrijd-tenue!

Pupillen

Helaas … nog steeds niet(s) bekend v.w.b. indeling en programma.

Wat al WEL bekend is: de toernooi-data (zaterdagen):

26 sept. 2020  Leeuwarden – Rengershal

24 okt.            Menaldum – Roelengahal

21 nov.            Franeker – De Trije (09.00-12.00)

12 dec.                        Leeuwarden – Rengershal

09 jan. 2021    Leeuwarden – Rengershal

30 jan.             St. Annaparochie – Bildtseslag

06 mrt.                        Leeuwarden – Rengershal

27 mrt.                        Harlingen – Waddenhal

17 apr.             Franeker – De Trije (09.00-12.00)

Wedstrijdsecretariaat – arbitrage                                        

Scheidsrechters

 

Helaas hebben wij t.o.v. afgelopen seizoen 2 scheidsrechters ‘op niveau’ minder, waardoor er behoorlijk gepuzzeld dient te worden om de eerste seizoenshelft te bemannen/bevrouwen met scheidsrechters, dit mede omdat we er teams bij gekregen hebben om te fluiten, zowel bij de senioren als de junioren.

De eerste seizoenshelft delen wij daarom onze aspirant-scheidsrechters tenminste twee keer in bij een jeugdwedstrijd o.l.v. een ervaren scheidsrechter (dit mislukte helaas jammerlijk aan het einde van vorig seizoen vanwege Corona) en aldus hopen we de tweede seizoenshelft hiervan de vruchten te kunnen/gaan plukken …

tenminste op de zaterdagen. Alle scheidsrechters (ook die op de ‘invallerslijst’ staan)

en (vaste) tellers ontvangen tijdig, zoals gebruikelijk, het arbitrage-overzicht voor de eerste seizoenshelft!

Tellers

De vaste tellers van Heren-1 en -2 en van Dames-1 gaan door … Dank!

Wedstrijdsecretariaat – zaalwacht (uiteraard nog n.v.t.)

Taak                Veld-1            Veld-2            Veld-3

—————     —————-    —————-    —————

donderdag …………..               Opbouwen      nvt.                 nvt.                 nvt.

zaterdag    …………..               Opbouwen      nvt.                 nvt.                 nvt.

Technische Commissie – Algemeen                                 

BELANGRIJK!

de eventueel komend seizoen ingaande spelregelwijzigingen kun je als volgt bekijken:

. ga naar www.nevobo.nl

. klik rechtsboven op de button  … et voila!  DOEN !

Op dit moment worden de TC-werkzaamheden nog steeds waargenomen vanuit het bestuur en dat reeds vele jaren lang; al meerdere jaren zoeken (en vragen) wij mensen hiervoor: mensen die de technische zaken gaat behartigen, dit veelal i.s.m. de trainers.   Daarom (wederom) een oproep hiervoor!

Ledenadministratie                                                                        

Op dit moment hebben wij de volgende aspirant-leden, zij trainen al mee of gaan dus meetrainen en kunnen zich na 3 trainingen al dan niet aanmelden als lid:

Jessica Ponstra                       B-jeugd

Anne Fleur Feenstra               B-jeugd

Lisanne Zeilmaker                  CV-jeugd

Erben Fennema                      CV-jeugd

Gerard de Leeuw                   Heren-senioren

“Hartelijk welkom en … veel plezier!!”

Bijlage(s)

Trainingsschema: Dosko_Acta Schema  2020_2021 v.1.xls Dosko_Acta Schema 2020_2021 v.1

 

En dan nog even dit … ’t is op het kantje, maar ‘ken nog krekt’ …

                  

Sponsoren Samen DA

 

TankQyou Nederland BV                         

TST Transport Service – Terschelling

Jan-Harm en Liesbeth Dijkstra                

NieuwNieuw.com  Herenmode

Nijdam & Sinnema  Schilderwerken

Autoland van den Brug BV

D.A. Bijlsma (nieuw)

   

******   EN DENK EEN BEETJE OM JEZELF … EN OM ANDEREN  ******

******                         HOUD (AFSTAND) VAN ELKAAR                         ******

****** DENK AAN ONZE PARTNERS-IN-BUSINESS

Nieuws/ Up-to-date

Archief

Weekbulletin 6 Jaargang 14

In PDF : DoskoActa Weekbulletin 14-06[16857] klik er maar eens op! Met plaatjes en kleurtjes.  Beste volley-vriend(inn)en …       het WK Volleybal voor de vrouwen is dus inmiddels…

Weekbulletin 5 Jaargang 14

Voor de PDF hier klikken : DoskoActa Weekbulletin 14-05[16818]   Beste volley-vriend(inn)en …     Europees kampioen Italië werd dus ook wereldkampioen bij de lange mannen: mooie wedstrijd in een…

Foto's/ Dosko/Acta

Archief