Weekbulletin 1 Jaargang 13/Geplaatst op 15 augustus 2021

Voor de PDF klik hier : DoskoActa Weekbulletin 13-01[8506]

Beste volley-vriend(inn)en … bij een nieuw seizoen DoskoActa

 Deze digitale wekelijkse nieuwsbrief van onze volleybalclub begint aan zijn (haar?) 13e seizoen met het gebruikelijke (extra dikke) seizoenopeningsnummer.

Wij waren hier in Noord-Nederland dit jaar vroeg met onze zomervakantie, dus gaan wij ook weer als eersten aan de gang (werk, school, sport etc.), nog een weekje genieten van de vrijheid en dan gaan we weer los … ook met volleyballen!

Aangezien het gezegde ‘regeren is vooruitzien’ luidt, zijn bestuur en kader deze ‘rare’ zomer druk bezig (geweest) met komend seizoen!

Alhoewel het nog maar net geleden lijkt dat ‘wij’ buiten in de buitenlucht onze hobby konden bedrijven (mooie opkomsten telkens!) gaan we nu weer ‘naar binnen’ en dat doen we gewoontegetrouw in dezelfde week dat ook het basis-onderwijs weer begint.

Corona: hoe het er allemaal precies uit gaat zien … (nog) geen vastomlijnd idee van.

Uiteraard gaan wij ons aan de regels houden van overheid, RIVM, Nevobo en van Optisport, wellicht volgende week meer daarover.

Tot eventuele latere herroepingen gaan wij er van uit dat alles volgens planning kan verlopen zoals ook de Nevobo voorlopig doet en dat is:

we gaan binnenkort weer los met de trainingen en een paar weken daarna staat ook de kompetitie al weer voor de deur en ook de bekerwedstrijden zijn inmiddels bekend, deze moeten nog wel gepland worden qua datum … binnenkort meer daarover.

Wij hopen dat de trainingen en resultaten, maar vooral het plezier in het spelletje, minimaal op het zelfde niveau gaan liggen als de afgelopen seizoenen.

Wij hebben er alle vertrouwen in!

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen … … and remember:

stay safe, take care and (try to) … Have Fun 

DoskoActa    

Agenda          DoskoActa     Zomer-vakantie(6)    (Sport)kalender            Week 33

====================================  ========================

Wielrennen:

Ma. 16 aug.     .                                              14/05   Ronde van Spanje

22        Classic. Hamburg – Dui

Di.  17 aug.     BestuursVergadering

.                                                          Voetbal:

Wo.18 aug.     .                                              17/18   Champ. League – playoffs                                                     19        Europa  League – playoffs

Do. 19 aug.     .                                              19        Conference League

.

Vr.  20 aug.     .                                                          Kaatsen (Hoofdklasse):

.                                              21        Heren  D.E.L. – Beetgum

Za.  21 aug.     .                                              21        Dames D.E.L. – Beetgum

.                                              22        Heren  V.F.     – Beetgum

Zo.  22 aug.    WeekBulletin 13-02               22        Dames V.F.     – Oosterend

Fierljeppen (1e klasse):

18        It Heidenskip

21        Bergum

——————————————————————————————————-

Ma. 23 aug.                1e trainingen seizoen 2021/2022  !!!

Bericht van DoskoActa

Weekbulletin

Dit bulletin begint aan het 13e seizoen, bijgaand aldus het eerste nummer van deze 13e jaargang dat er iets anders uitziet dan ons gebruikelijke weekbulletin, dit i.v.m. de seizoensopening.

DoskoActa is (alweer) aan het 16e seizoen begonnen; DOSKO begon 66 jaar geleden

en Acta startte 41 jaar terug … en we draaien nog volop … mooi man!

Vakantie 2021

Medio augustus … en de vakantie 2021 zit er voor veel mensen hier in het noorden zo langzamerhand al weer op. Hopelijk is er de afgelopen tijd genoten van het vrij zijn, geen of minder verplichtingen, iets anders doen en naar andere oorden toe gaan, genieten van zon, strand, water (niet de regen natuurlijk) en wind (af en toe wat te veel van het goede …) enz., maar … Corona en de bijbehorende ‘anderhalvemeter-maatschappij’ zullen hier vast van invloed op zijn geweest … it is net oars!

Maar helaas voor veel leden, de vakantie 2021, in ieder geval de zomervakantie, zit er zo langzamerhand helemaal op en dus tijd om weer op een andere wijze actief te zijn, aan de gezondheid (en het gewicht) te denken, de sociale contacten weer te leggen

(keep the distance!) en naast school en werk te zorgen voor de noodzakelijke andere in- en ontspanning.

Aanvang trainingen

Zo … de trainingen beginnen weer. We beginnen dezelfde week dat de scholen weer beginnen en dat betekent voor onze regio dat de trainingen beginnen op

maandag 23 augustus 2021

 

Echter … omdat de relevante instanties de kaatshal weer in de oude staat moeten ‘her-stellen’ begint de training voor Heren2/3 en de recreatiegroep een week later!

Dit is inmiddels gecommuniceerd want van de optie om op woensdag (na 21.00 uur) in de sporthal te gaan trainen wordt na inventarisaties geen gebruik gemaakt.

Waar en hoe laat

V.w.b. de trainingen … waar anders dan op de voor ons bekende locatie: sportcomplex “De Trije”.

Bijgevoegd is het (voorlopige) trainingsschema waarop aangegeven staat welk team/welke groep op welk tijdstip op welk veld traint. Ook zijn de namen van de trainers/sters aangegeven.

Kijk dus even goed waar en hoe laat je trainen kunt!

Welk team

Senioren:

we gaan de kompetitie in met de teams Dames-1, Dames-2, Dames-3, Dames-4, Recreatie-Mix en  Heren-1, Heren-2 en Heren-3.

Dames-1 en Heren-1 spelen 1e klasse (4/5 sets), Dames-2 gaat in de 2e klasse spelen (4/5 sets), de andere teams spelen in de 3e klasse (3 sets) en ons recreatie-mix-team gaat meedoen in de recreanten-kompetitie onder de naam DoskoActa-XR1.

Heren-2 en Heren-3 (beide in de 3e klasse) gaan spelen in een zgn. Najaarskompetitie; begin 2022 wordt adhv. de ranglijst dan bepaald wie er dan in de Voorjaarskompetitie verder gaat in de 3e dan wel 4e klasse.

Zowel Dames-3 als de recreanten spelen in een poule waar 4 sets standaard is, dus is een gelijkspel mogelijk!

Bij de thuiswedstrijden zitten we weer op verschillende speeldagen op de donderdag-avond want we kunnen niet allemaal tegelijk thuis spelen, niet vanwege de zaal en zeker niet vanwege de Nevobo-programma’s.

Nb: onze sponsor Horeca De Trije vindt dit geen probleem … integendeel J !

We hebben getracht de boel zo in te delen dat coaches en scheidsrechters bij de teams aanwezig kunnen zijn … en da’s aardig gelukt!

Wij kunnen bij de teams hier en daar best nog wel wat aanvulling gebruiken, dus kijk eens in je omgeving rond of  je (kandidaat-)volleyballers/sters weet te ontdekken!

Vwb. de teamindelingrn … deze zijn aan het eind van het afgelopen seizoen bekend gemaakt en nu ook (nogmaals) als bijlages bij dit weekbulletin gevoegd.

Veel succes en (vooral) plezier toegewenst allemaal!

Junioren:

Hoofdklasse (!!): Meisjes-A1, Meisjes-B1

1e klasse            : Meisjes-A2, Meisjes-B2

2e klasse            : Meisjes-A3, Mix-C1

Helaas 2 jeugdteams minder dan vorig seizoen waarbij opgemerkt dat dit mede komt omdat er vanuit de ABC-jeugd doorgeschoven is naar de senioren … prima!

Wederom wordt er eerst een halve (Najaars-)kompetitie gespeeld want in december wordt er opnieuw ingedeeld (net als vorig seizoen) en daarbij is sprake van een Promotie-/Degradatie-regeling!

Er is ook nog geen Topklasse de eerste seizoenshelft … de promovendi van de Hoofdklasse worden daar dan voor de 2e seizoenshelft in geplaatst.

Dus … je kunt promoveren en/of degraderen (degraderen uit de 2e klasse kan uiteraard niet)  en dat 2 keer binnen het seizoen … wordt weer spannend … naar wij dachten …

Pupillen:

Wij brengen komend seizoen voorlopig 3 CV-teams op de been, zij gaan weer in toernooivorm spelen.

Team N5.1 gaat op niveau 5 spelen, N4.1 en N4.2 spelen op niveau 4.

Verderop in deze editie staan de speeldata!

Nieuwe leden

Nieuwe leden (bijv. uit de kennissenkring, of via school of werk) zijn uiteraard altijd welkom. Dat betreft dan personen die enkel recreatief willen volleyballen of ook willen meedoen bij wedstrijden. Men kan beginner zijn maar ook al eerder hebben gespeeld of geoefend zijn. Het verdient wel aanbeveling dat ook even van te voren te melden, dan kunnen we aangeven wat de beste mogelijkheden zijn in dat geval.

Trainers

Voor bijna alle teams/groepen welke een trainer nodig hebben zijn wij er weer in geslaagd ook inderdaad iemand te vinden, dit geldt zowel voor de Senioren als voor de Junioren (A/B/C-jeugd en CV-jeugd)!

Er is bij deze seizoensopening nog een enkele trainer/ster op vakantie (mut kenne!)

maar we zijn inventief bij ons cluppie, dus … wordt opgelost!.

Dat wij met de invulling van onze trainersstaf tot zover zeer verguld zijn moge duidelijk zijn, dank aan al degenen die hier hun medewerking aan verleenden!

Wij wensen al onze trainers en trainsters veel succes en (vooral) veel plezier toe!

Arbitrage

Ook voor komend seizoen zijn wij er weer in geslaagd kader te vinden om de wedstrijden te gaan leiden, niet in de laatste plaats dank zij deze vrijwilligers zelf!

Helaas zijn wij een enkele scheidsrechter kwijt geraakt (gestopt en/of aangegeven alleen igv nood nog te willen fluiten) maar met de huidige bezetting lukt het ons nog net om de wedstrijden van fluiters en tellers te voorzien.

Vorig seizoen viel door bekende redenen de kompetitie in duigen, ook vwb. de arbitrage uiteraard, maar wij pakken de draad weer op daar waar het de opleiding betreft van onze aspirant-scheidsrechters.(allen uit onze jeugd!); door het behalen van de spelregel-toets (zij mogen onze jeugd en de 3e klasse teams fluiten) gaan zij eerst ervaring opdoen als 2e scheidsrechters bij de jeugdwedstrijden op de zaterdagen.

Blij zijn we ook met de toezegging van de vaste tellers voor Heren-1/-2 en Dames-1!

De toewijzing van onze scheidsrechters en (vaste) tellers/sters gebeurt zeer binnenkort en zal weer via de mail toegezonden worden.

Wij wensen onze scheidsrechters en tellers veel sportief plezier toe en uiteraard geldt dit ook voor onze kader- en bestuursleden en -last but not least- … voor al onze leden!!!

Sponsoren

Ook komend seizoen worden we weer ondersteund door diverse bedrijven, financieel en/of op andere wijze. Zo spelen onderhand de meeste teams in gesponsorde tenues en de thuis-wedstrijden worden opgeluisterd met verschillende reclameborden en -vlaggen.

Al onze sponsoren staan op onze website vermeld (met een link naar de site van hun bedrijf) alsook op het voorloopblad van dit weekbulletin.

Neem eens een kijkje op www.doskoacta.nl, ook voor de nieuwtjes, teamfoto’s etc.!

Het is de bedoeling dat van alle teams en de recreatiegroep een foto wordt gemaakt aan het begin van een seizoen om deze op onze site te kunnen plaatsen! Ook is ons gebleken dat de sponsoren het zeer op prijs stellen wanneer wij hun zo’n (ingelijste) teamfoto aanbieden … harstikke goed!

Uiteraard DANK aan alle sponsoren, of het hier nu hard- of soft-sponsoring betreft!

Acties

Afgelopen seizoen was onze deelname aan de diverse acties een enorm succes, niet in de laatste plaats dankzij hen die dit organiseerde(n) en uitvoerden!

Mede hierdoor, en uiteraard onze sponsoren, kunnen wij onze contributies in de hand houden en dat is een groot goed!

Op moment van schrijven is bij de redactie nog niet bekend of en welke acties er voor komend seizoen op de rol staan: Poiesz Jeugd Sponsor Actie, Rabo Club Actie, Grote Club Actie of ……

De (doorlopende) actie SponsorKliks loopt nog steeds niet echt super, heel langzaam komt er druppelsgewijs af en toe een bedragje binnen.

Onderzoek heeft ons geleerd dat dit toch echt ligt aan het feit dan er via onze site heel af en toe (online) aankopen worden gepleegd: beste mensen … dit kan beter … toch? Dus … online winkelen? Ga even via onze site naar SponsorKliks en dan naar de betreffende webwinkel!

Samen DA

Erg blij worden wij van het feit dat wij ook een groep mensen/bedrijven hebben in de categorie ‘soft-sponsoring’, mensen die ons ondersteunen zonder hiervoor een tegen-prestatie te verlangen (reclame o.i.d.), zeg maar: donateurs … GEWELDIG!

Een banner met de tekst ‘Samen DA’ zal op diverse shirts op de mouwtjes zijn plaats vinden. Ook een kleine wekelijkse vermelding op de laatste pagina van dit bulletin!

MIX-toernooi

Op zaterdag 4 september a.s. willen we het volleybalseizoen weer openen met ons

zo langzamerhand bekende OpeningsToernooi voor alle senioren!

Wat we aan informatie mochten ontvangen:

“Het Mix-Toernooi komt er weer aan, zaterdag(-middag) 4 september is het zover.

We spelen weer in de sporthal en net als bij de vorige edities is het de bedoeling om

je aan te melden samen met een introducé.
Je speelt uiteraard samen met je introducé (vriend(in), echtgenoot, buurman/vrouw,

familielid, collega etc) in hetzelfde team, verder worden de teams door de commissie  ingedeeld zodat we een mooie mix krijgen van leden en niet-leden..  Samen volleyballen is superleuk en een leuke manier om je introducé kennis te laten    maken met onze vereniging DoskoActa.
We spelen van 16.00 tot 18.00 uur en na afloop is er weer een heerlijk buffet in de    kantine enne … de deelname aan dit toernooi en buffet is gratis!

Aanmelden kan door een mail te sturen aan Janke Cuperus  jrcuperus@gmail.com
Je aanmelding moet uiterlijk binnen zijn op maandag 30 augustus!
In de aanmelding moet je vermelden
. je naam en je team
. de naam van de introducé en of hij/zij volleybal-ervaring heeft
. of jullie deelnemen aan het buffet”

Bestuur, kader en de redacties (website, weekbulletin, FB) wensen jullie een fantastisch en sportief seizoen 2021/2022 toe:

wij hopen dat Corona niet al te veel roet in het eten gaat/blijft gooien, in ieder geval … we maken d’r wat van met z’n allen … toch?

Op de volgende pagina het meest actuele bericht inzake Corona n.a.v. de ‘persco’ an afgelopen vrijdag. Het zou kunnen zijn dat we in de eindfase zijn aanbeland van de diverse maatregelen … laten we het hopen!

Nog wel even de kaatshal ‘opruimen’ svp! J

Bericht van de Rijksoverheid

 

      

Wedstrijdsecretariaat – algemeen

Kompetitie: het conceptprogramma staat op de Nevobo-site en –app!

Beker: we zijn bezig deze wedstrijden (iom. tegenstanders) vast te stellen!

Trainingen: voor tijden en velden … zie bijlages!

Wedstrijdsecretariaat – wijzigingen                      

Het ‘regent’ werkelijk dagelijks wijzigingen, welke door de (thuisspelende) verenigingen tot 1 september kunnen/mogen worden aangebracht.

Houd daarom Nevobo-site en/of -app in de gaten vwb. jouw team!

Wedstrijdsecretariaat – uitslagen

 

Zal niet verbazingwekkend zijn: geen! J

 

 

 

 

Wedstrijdscretariaat – teams  (alleen igv. nieuws)                     

 

Senioren Heren

 

Heren-1, Heren-2 en Heren-3

 

Senioren Dames

 

Dames-1, Dames-2, Dames-3 en  Dames-4

Dames-1: beker BD0A-11: OTIB.D1 – DoskoActa.D1  (OTIB = 2e klasse L)

datum: nog niet(s) bekend

Dames-2: beker BD0B-49: DoskoActa.D2 – vc Joure.D2 (Joure = 1e klasse I)

Datum: waarschijnlijk 16 september?

Beker = best-of-five!

Dames-3: standaard 4 sets per wedstrijd!

Dames-4: LET OP, programma totaal over de kop gegaan ivm terugtrekkingen!

Senioren Recreanten

 

Rekreanten-Mix1

Standaard 4 sets per wedstrijd!

Nethoogte varieert igv. spelen tegen (alleen) dames- of tegen mix-team!

(Hierover eerder via de mail gecommuniceerd)

Junioren ABC

Meisjes-A1, Meisjes-A2, Meisjes-A3, Meisjes-B1, Meisjes-B2 en Mix-C1

Junioren CMV

 

N51, N41 en N42

Geplande speeldata seizoen 2021/2022 (zaterdagen):

02 okt. 2021    Leeuwarden – Rengershal

30 okt.            Menaldum – Roelengahal

20 nov.            Franeker – De Trije (09.00-12.00)

18 dec.            Grouw – De Twine

15 jan. 2022    Leeuwarden – Rengershal

12 feb.            St. Annaparochie – Bildtseslag

12 mrt.            Harlingen – Waddenhal

06 apr.             Franeker – De Trije (09.00-12.00)

Wedstrijdsecretariaat – arbitrage                         

Scheidsrechters

Helaas hebben wij t.o.v. afgelopen seizoen 1 scheidsrechter ‘op niveau’ minder, waardoor er behoorlijk gepuzzeld dient te worden om de eerste seizoenshelft te bemannen/bevrouwen met scheidsrechters.

De eerste seizoenshelft delen wij daarom onze aspirant-scheidsrechters tenminste twee keer in bij een jeugdwedstrijd o.l.v. een ervaren scheidsrechter (dit lukte helaas niet helemaal aan het begin van vorig seizoen vanwege Corona) en aldus hopen we de tweede seizoenshelft hiervan de vruchten te kunnen/gaan plukken …tenminste op de zaterdagen.

Alle scheidsrechters (ook die op de ‘invallerslijst’ staan) en (vaste) tellers ontvangen tijdig, zoals gebruikelijk, het arbitrage-overzicht voor de eerste seizoenshelft!

Tellers

De vaste tellers van Heren-1 en -2 en van Dames-1 gaan door … Dank!

Nb: scheidsrechters en tellers ontvangen via de mail van ons de reguliere

‘arbitrage-bulletin’s van de Nevobo!

Wedstrijdsecretariaat – zaalwacht (uiteraard nog n.v.t.)

Taak                Veld-1             Veld-2            Veld-3

—————     —————-    —————-    —————

donderdag __ ________        Opbouwen      nvt                   nvt                   nvt.

Afbreken        nvt                   nvt                   nvt.

zaterdag    __ _________       Opbouwen      nvt                   nvt                   nvt.

Afbreken        nvt                   nvt                   nvt.

Technische Commissie 

Ledenadministratie                                                             

Bijlages                                                                                        

Dosko_Acta Schema 2021_2022 versie 0.2.xls

Dosko_Acta Veldnummering.xls

DoskoActa Seniorenteams 2021_2022,xls

DoskoActa Juniorenteams 2021_2022.xls

En dan nog even dit …

                                          

               

Sponsoren Samen DA

 

TankQyou Nederland BV                          

TST Transport Service – Terschelling

Jan-Harm en Liesbeth Dijkstra                

NieuwNieuw.com  Herenmode

Nijdam & Sinnema  Schilderwerken

Autoland van den Brug BV

D.A. Bijlsma

 

 

 

******   EN DENK EEN BEETJE OM JEZELF … EN OM ANDEREN  ******

 

******                         HOUD (AFSTAND) VAN ELKAAR                         ******

 

****** DENK AAN ONZE PARTNERS-IN-BUSINESS (SPONS

Nieuws/ Up-to-date

Archief

Weekbulletin 7 Jaargang 14

PDF : DoskoActa Weekbulletin 14-07[16897]   Beste volley-vriend(inn)en …       op het WK Volleybal wonnen de Oranje-dames ook van Puerto Rico (3-1) waarna de twee belangrijke wedstrijden op…

Weekbulletin 6 Jaargang 14

In PDF : DoskoActa Weekbulletin 14-06[16857] klik er maar eens op! Met plaatjes en kleurtjes.  Beste volley-vriend(inn)en …       het WK Volleybal voor de vrouwen is dus inmiddels…

Foto's/ Dosko/Acta

Archief