Weekbulletin 17 Jaargang 13/Geplaatst op 5 december 2021

De PDF ::: DoskoActa Weekbulletin 13-17[10796]  

Beste volley-vriend(inn)en … CORONA!

En toen was het trainen en kompetitie-spelen ineens over … ook dat kan dus gebeuren vandaag-de-dag. Daar waar de ene sportbond het aan de verenigingen overlaat (bijv. handbal) zet een andere de hele boel stop (bijv. volleybal) … en in dat laatste kunnen we ons wel vinden: zo voorkom je ongewenst reis-verkeer en ‘scheefstand’ in de kompetities. De Nevobo had hierop eigenlijk al voorgesorteerd door kortgeleden te publiceren hoe er omgegaan zou worden met ranglijsten bij halfjaarskompetities in geval deze om redenen zouden moeten worden afgebroken. De consequenties hiervan voor onze club staan vermeld onder “Wedstrijdsecretariaat – algemeen”!

Hoe we omgaan met wel/niet trainen: zie onder ‘Technische Commissie”!

Ondanks dit alles is/wordt in veel (de meeste?) gezinnen gisteren/vandaag Sinterklaas gevierd, welliswaar in aangepaste vorm, maar toch. Mooi dat dit nog kan tenminste.

Ook ondanks dit alles wordt er vandaag ‘gewoon’ gestreden op/om het podium in de Formule 1 en de spanning loopt op … mooie TV vanaf het nieuwe circuit in S-Arabie!

Aan de andere kant van de aardbol wordt op de gladde ijzers gestreden om de World Cup, maar tevens om het aantal startplaatsen dat een land weet te bemachtigen op de Olympische Spelen komend jaar … ook prima sport op de snelle baan van Salt Lake!

Komende week zal dus een rustige zijn … op vele fronten … tja …

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen …… and remember:

stay safe, take care and (try to) …Have Fun                           

 

DoskoActa    

                                                                                                              

 

Agenda          DoskoActa    CORONA-STOP       (Sport)kalender            Week 49

====================================  ========================

                                                                                               Schaatsen:

Ma.  06 dec.    Geen trainingen                                 10/12   W.Cup (4): Calgary – Can  

                                                                                   11        Marathon (7): Deventer

Di.   07 dec.    .                                                                       

                                                                                                Veldrijden:

Wo. 08 dec.    Geen trainingen                                  12        WB: Val di Sole      – Ita

                                                                                    

Do.  09 dec.    Geen kompetitie                                             Formule 1:     

                                                                                   12        GP Abu Dhabi

Vr.  10 dec.     Geen kompetitie                                

                                                                                               Voetbal:

Za.  11 dec.     Geen kompetitie                                 07/08   Champions League

                                   09        Europa / Conf. League

Zo.  12 dec.    WeekBulletin 13-18

 

——————————————————————————————————-

 

04/24 nov.       Radio.10            TOP4000                             *********************

 

 

Bericht van de NeVoBo

 

Topdivisie en lager: geen wedstrijden meer in 2021

 

De resterende competitiewedstrijden in het kalenderjaar 2021 voor de

Topdivisie en lager worden uitgesteld.

Dit geldt voor de senioren- en de jeugdcompetities, de wedstrijden uit het regionale bekertoernooi en voor CMV- en recreantentoernooien. Ook de achtste finales van het nationale bekertoernooi gaan aankomend weekend niet door. Dit heeft de Nevobo vandaag besloten n.a.v. de nieuwe kabinetsmaatregelen die sinds zondag gelden.

Algemeen directeur Guido Davio reageert: “We zijn ervan overtuigd dat het voor iedereen heel belangrijk is om in deze tijd te blijven sporten en bewegen. Vanzelfsprekend zijn we niet blij met dit besluit, maar we willen door de wedstrijden eruit te halen verenigingen de ruimte geven om op die momenten leden de zekerheid te bieden van trainingsaanbod waardoor zoveel mogelijk mensen kunnen blijven volleyballen en onderdeel blijven van de vereniging. We gaan nu aan de slag om ons voor te bereiden op het tweede deel van de competitie.”

Afgelopen vrijdag maakte het demissionaire kabinet bekend dat er van zondag 28 november tot 19 december van 17.00 uur tot 05.00 uur niet gevolleybald mag worden. De Eredivisie mag wel doorgaan, hetzij zonder publiek. Doel van de maatregelen is om de snelle toename van het aantal coronabesmettingen en de zi

ekenhuisopnames af te remmen.

De Nevobo heeft sinds vrijdagavond onderzoek gedaan naar de verschillende scenario’s en heeft contact gezocht met verenigingen om te inventariseren wat hun wensen zijn. De clubs waarmee contact is gezocht vertegenwoordigen in totaal circa 7000 leden.

Uit deze brede inventarisatie bleek het volgende:

– Het overgrote deel van de verenigingen geeft aan de competitie te willen uitstellen en daarmee ruimte creëren om de aankomende weekenden zoveel mogelijk leden te laten trainen.
– Verenigingen vinden het onverantwoord om hun leden wedstrijden te laten spelen zonder daarvoor te kunnen trainen.

De Nevobo komt tot conclusies op basis van de volgende argumenten:

– De Nevobo wil zoveel mogelijk mensen laten volleyballen, zodat dit ten goede komt aan de gezondheid en weerbaarheid van zoveel mogelijk leden. De Nevobo stimuleert haar verenigingen om invulling te geven aan de binding met haar leden, bijv. door trainingen en/of onderlinge wedstrijden te organiseren op werkdagen voor 17.00 uur of op zaterdag en zondag voor 17.00 uur.
– De Nevobo wil zoveel mogelijk voorkomen dat teams zonder te trainen wedstrijden moeten spelen met risico op blessures als gevolg.
– De Nevobo ziet dat de uitval van het aantal wedstrijden als gevolg van coronabesmettingen zich ontwikkelt van 2,5% tot circa 14% (afgelopen week).

  • Door een deel van de competitie wel door te laten gaan zal de scheefgroei in het aantal gespeelde wedstrijden alleen maar toenemen.
  • Trainen geeft meer zekerheid in het aanbod voor leden. 

– De Nevobo ziet niet de ruimte om wedstrijden die normaal op doordeweekse avonden worden gespeeld op een ander moment in te plannen.
– Door het uitstellen van de competities beperkt de Nevobo het aantal reisbewegingen tot lokale mobiliteit.
– De Nevobo verschaft hiermee duidelijkheid voor de verenigingen zodat de volleybalgemeenschap zich kan gaan voorbereiden op het tweede deel van de competitie.

Conclusies

Op basis van deze inventarisatie is de Nevobo tot de conclusie gekomen dat de wedstrijden die voor de aankomende drie weken op het programma staan worden uitgesteld. Dit betekent dat er dit kalenderjaar in principe geen wedstrijden meer worden gespeeld.

 

Berichten van DoskoActa

 

Trainingen:

door de berichten op de voorgaande pagina’s moge het duidelijk zijn dat er voorlopig niet getraind kan/zal worden, dit tot nadere berichtgeving hierover.

 

Kompetities:

Er wordt dus de hele maand december geen kompetitie-volleybal gespeeld!

Hoe de eindstanden van de najaars-kompetities bepaald zijn vind je onder het kopje “Wedstrijdsecretariaat – algemeen”!

Hoe er wordt omgegaan met de herstart (en wanneer … na weken van stilstand) is nu nog niet duidelijk, raadpleeg zo nu en dan de Nevobo-site en wekelijks dit bulletin … daarin houden we iedereen op de hoogte!

 

Kerst-mix-toernooien:

Of dit door kan/mag gaan (maandag 20 december) is nog maar de grote vraag waarop wij later terug zullen komen, de ‘presco’ van 13 december geeft wellicht uitsluitsel?

We shall see!

 

Grote Club Actie:

De opbrengst van de Grote Clubactie is bekend. Er is het mooie bedrag van € 874,56 opgehaald! Alle verkopers heel erg bedankt.
De verkoop ging dit jaar voor het overgrote deel via de persoonlijke QR code die iedere verkoper kreeg van de Grote Clubactie. Dat maakt de verkoop van loten nog eenvoudiger. De code kun je bv delen via verschillende social media zodat je veel mensen kunt bereiken.
De opbrengst is bestemd voor verschillende wensen die we voor onze materialen hebben. Een deel van de opbrengst gaat naar de verkopers en hun team. De bedoeling is om dit deel te besteden aan een teamuitje. We nemen binnenkort contact op met de teams hoe we dat onder de huidige omstandigheden kunnen gaan invullen.
Aan de kopers: heel veel dank en veel succes in de verloting. De loting is 8 december. Red: en natuurlijk veel dank aan schrijver dezes en organisator Sybout Zeinstra!! 

  

Wedstrijdsecretariaat – algemeen                                  

De ‘normale’ kompetities staan dus ‘gewoon’ stil, dwz. dat de huidige tussenstanden blijven gehandhaafd.

De zgn. halfjaars-kompetities (‘nakaars-kompetitie’) zijn afgebroken, de huidige tussenstanden zijn dus de eindstanden met dien verstande dat er wordt gewerkt met wedstrijdquotienten (ipv. behaalde punten), dit omdat er behoorlijke verschillen zitten in de aantallen gespeelde wedstrijden van de verschillende teams in een poule.

Hier komt voor de betreffende teams van DoskoActa dan het volgende uit, waarbij opgemerkt dat de kolom ‘opmerking’ onder voorbehoud is!:

 

Team            Quotient         Qua punten          Opmerking               

Heren-2        3e plaats          3e plaats              gaat naar 3e klasse ‘hoog’

Heren-3        6e plaats          6e plaats              gaat naar 3e klasse ‘laag’ / ovb.

Meisjes-A1  2e plaats          relatief  2e 3e       promoveert naar de TOP-klasse !

Meisjes-A2  1e plaats          al kampioen.!      promoveert naar de HOOFD-klasse!

Meisjes-A3  5e plaats          6plaats               handhaving

Meisjes-B1  3e plaats          2e plaats               handhaving

Meisjes-B2  2e plaats          relatief  2e  3e       wellicht promotie naar 1e klasse …

Mix-C1        4e plaats          4e plaats               handhaving 

N5.1             4e plaats          gedeeld 4e  5e      wacht op nieuwe indeling 2022

N4.1             2e plaats          gedeeld 2e  3e      idem

N4.2             7e plaats          gedeeld 7e  8e      idem 

           

Wedstrijdsecretariaat – wijzigingen                 

 

Hier kunnen we dus een streep door halen, want alle nog te spelen wedstrijden zullen opnieuw vastgesteld dienen te worden.

Zodra wij meer weten, weten jullie het ook!

                                                                                              

Wedstrijdsecretariaat – uitslagen

 

Oefenpotje: Meisjes-A2 wint van Meisjes-B1 (aangevuld vanuit MA1) met 4-0:

25-22, 25-12, 25-14 en 16-14 …. verder geen uitslagen uiteraard.

 

Wedstrijdscretariaat – teams                                                        

 

Niet(s) te melden.

 

Wedstrijdsecretariaat – arbitrage                 

 

Ook hier niet(s) te melden.

Wedstrijdsecretariaat – zaalwacht         

 

Geen programma’s.

                                              

Technische Commissie                                               

 

Na de zaak van alle kanten bekeken te hebben is er besloten om voorlopig geen trainingen te organiseren in de maand december. Alleen hebben gisteren een paar jeugdteams nog even kunnen trainen en een onderling oefenpotje kunnen spelen.

Uiteraard is dit geen ‘Wet van Meden en Perzen’ maar meer een principebesluit en het doet best pijn om dit te besluiten, maar laten we het verstand maar laten zegevieren.

Hoe de vlag er bij komt te staan (hangen?) na de presco van 13 december … wie het weet mag het zeggen, maar dan zullen we hier zeker op terug komen!

 

Ledenadministratie                                                           

 

Nieuw (maar trainen kennelijk al geruime tijd mee):

. Anneke de Jong        bij Dames-1

. Lilly Feenstra           bij Dames-2                Welkom dames … en veel plezier!

 

Ziekenboeg                                                                                                        

Wij kregen afgelopen week geen nieuwe meldingen binnen van ziekte en/of blessures, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat die er niet zijn (niet doorgegeven dan).

Toch wenst DoskoActa alle bij ons bekende en niet-bekende patienten een spoedig herstel toe: beterschap!     

Nieuws/ Up-to-date

Archief

Weekbulletin 7 Jaargang 14

PDF : DoskoActa Weekbulletin 14-07[16897]   Beste volley-vriend(inn)en …       op het WK Volleybal wonnen de Oranje-dames ook van Puerto Rico (3-1) waarna de twee belangrijke wedstrijden op…

Weekbulletin 6 Jaargang 14

In PDF : DoskoActa Weekbulletin 14-06[16857] klik er maar eens op! Met plaatjes en kleurtjes.  Beste volley-vriend(inn)en …       het WK Volleybal voor de vrouwen is dus inmiddels…

Foto's/ Dosko/Acta

Archief