Weekbulletin 19 Jaargang 12/Geplaatst op 13 december 2020

Klikken voor PDF weergave : DoskoActa Weekbulletin 12-19[4856]

Beste volley-vriend(inn)en …

 

nou … wellicht mogen we medio december weer wat meer gaan doen met onze zo geliefde hobby, maar het vreemde is dat dit niet werd gemeld tijdens de zo langza-merhand bekende Corona-persconferentie maar dat dit pas achteraf bekend gemaakt werd … raar hoor.

Afijn … de Nevobo heeft hier al even op gereageerd op hun site, maar ook verderop in dit bulletin drukken wij dit alvast voor je af!

Maar … gezien de actuele ontwikkelingen zou het dus ook zo maar kunnen dat we komende week met strengere maatregelen te maken gaan krijgen ?! Benieuwd!

Dan nog dit: we merken dat Covid-19 dichterbij is dan je vaak denkt: afgelopen week kregen we bij de vereniging 2 positieve gevallen van besmetting binnen. Gelukkig zijn daar tot nu toe geen echte klachten achter vandaan gekomen. Maar gezien de alsmaar stijgende cijfers blijft voorzichtigheid dus geboden!

In dit nummer een beknopt verslagje van de j.l. dinsdag gehouden Bestuurs-Vergadering, verder is (en blijft het voorlopig?) de eerder gemelde ‘komkommertijd’ … “we mutte ut dur mar met doen” …

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen ………..

… and remember: stay safe, take care and (try to) …Have Fun !!   

DoskoActa

Agenda          DoskoActa                                         (Sport)kalender            Week 51

====================================  ========================

Ma.   14 dec.   Trainingen

                                              

Di.    15 dec.   .

Voetbal:  

Wo.  16 dec.   Trainingen: ABC-jeugd                    15/17   KNVB-beker

14        Lotingen CL en EL

Do.   17 dec.   .

Veldrijden:

Vr.    18 dec.   .                                                          20        WB: Namen – Belgie

Start Kerst-Vakantie

Za.    19 dec.   .

Zo.    20 dec.  Weekbulletin 12-20

——————————————————————————————————-

**    4-24 dec. Radio.10-Gold           TOP 4000

NEVOBO-nieuws

Versoepelingen voor de sport worden onderzocht

Zojuist werd bekendgemaakt dat de huidige maatregelen van kracht blijven. Wel zijn er mogelijke versoepelingen voor de Eredivisie en worden versoepelingen onderzocht voor spelers tot 27 jaar.

Tijdens de persconferentie gaven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge aan dat de huidige coronamaatregelen voor de sport tot in ieder geval in januari van kracht blijven. Wel bestaat de mogelijkheid dat de topsportcompetities vanaf 17 december weer van start kunnen gaan. Mocht de Eerste en Tweede kamer akkoord gaan met dit voorstel, dan houdt dit in dat topsporters per die datum kunnen trainen en spelen. Hoe dit er in praktijk uit gaat zien voor onze competities wordt per direct onderzocht.

Ook worden de mogelijkheden onderzocht om de geldende regels die van toepassing zijn op jeugd tot 18 jaar ook te hanteren voor sporters tot 27 jaar. Voor Topdivisie en lager geldt dat we voorlopig nog niet weten wanneer de competities hervat kunnen worden.

Scenario 1 komt te vervallen 
Duidelijk is dat een start begin januari niet meer tot de mogelijkheden behoort voor Topdivisie en lager. In de op 13 november geschetste scenario’s voor de hervatting van de competitie blijven daarmee scenario 2 en 3 vooralsnog overeind.

De komende tijd zal het wedstrijdprogramma worden aangepast naar deze nieuwe werkelijkheid. Dat betekent dat wedstrijden die in de afgelopen periode verplaatst zijn naar de eerste weken van januari uit het programma worden gehaald en naar een latere datum worden (terug)geplaatst. De eerder gecommuniceerde datum van 18 december, de datum waarop de concept planning gereed zou zijn, komt hiermee te vervallen. Naar aanleiding van de persconferentie in januari zullen wij hier zo snel mogelijk verder over berichten.

Mogelijkheden Eredivisie worden onderzocht 
Het plan van het kabinet is dat topsporters vanaf 17 december weer in de topsportcompetities kunnen trainen en wedstrijden mogen spelen. Dit plan wordt eerst voorgelegd aan de Eerste en Tweede Kamer.

  • Het gaat om een selecte groep van ongeveer 1.000 voetballers en ongeveer 5.000 topsporters uit overige sporten.
  • Het betreft, zowel voor mannen als voor vrouwen, de volgende sporten: hockey, basketbal, waterpolo, volleybal, handbal, korfbal, beachvolleybal, honkbal, softbal, rugby, ijshockey, rolstoelbasketbal, zaalvoetbal, cricket, badminton en tafeltennis.

Mogelijkheden trainen tot 27 jaar 
Momenteel mogen jongeren tot 18 jaar ‘gewoon’ trainen. Het kabinet gaat het OMT vragen of dat in januari opgerekt kan worden naar 27 jaar.

Wij blijven ons inzetten voor de sport 
Guido Davio, algemeen directeur Nevobo: “Dit is een hoopvol bericht wat betreft de Eredivisie. We gaan per direct aan de slag om de voorwaarden en consequenties in kaart te brengen.  Voor overige competities is de mogelijke verruiming hoopvol, maar begint de tijd echt te dringen voor wat betreft de hervatting van deze competities. Wij blijven ons inzetten voor het belang van de sport en volleybal. Samen met collega-sportbonden, NOC*NSF blijven we het gesprek voeren met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waarbij we onderstrepen dat sport in deze periode juist onderdeel is van de oplossing voor de mentale en fysieke gesteldheid van Nederland.”

“Hoe langer het duurt totdat we weer ‘normaal’ mogen sporten, hoe meer de sportinfrastructuur onder druk komt te staan”, vervolgt Davio. “We werken weer naar de nieuwe deadline toe. Zodra we meer duidelijkheid hebben, delen we dat weer met onze leden.”

Huidige maatregelen 
De getroffen maatregelen per 14 oktober blijven tot in ieder geval in januari van kracht. Om te voldoen aan alle richtlijnen vanuit de overheid hebben we een pagina met hulpmiddelen en verwijzingen ingericht. Raadpleeg onze pagina Organisatie indoor volleybal voor alle hulpmiddelen, zoals het protocol verantwoord sporten, de FAQ NOC*NSF, FAQ Indoor volleybal en verschillende spel- en oefenvormen voor 4 personen.

Van de Bestuurstafel

Afgelopen dinsdag heeft het bestuur vergaderd, waarbij we allereerst stil gestaan hebben bij het overlijden van Peter Kooistra.

De huidige stand van de trainingen en vooruitzichten zijn aan de orde geweest. Zowel bij de senioren als de jeugd verlopen de trainingen naar tevredenheid en is er een goede opkomst.

Voor de jeugd staat het Kerstmixtoernooi in de planning, dit kan voor de senioren helaas niet doorgaan.

Gelukkig zijn er in deze tijden ook positieve zaken te melden; er staat een trainers-ursus op het programma waarvoor er vijf plaatsen ingevuld gaan worden door DoskoActa!

De mogelijkheid voor een tegemoetkoming van de contributie is nog in beraad, we zullen hier in het eerste kwartaal op terugkomen.

Het bestuur wenst alle leden fijne feestdagen en bovenal een gezond 2021!

De uitslagen van de oefenwedstrijden van de jeugd van afgelopen zaterdag zijn:

MC1    – MB2             1-3 (14-25,25-22,14-25,17-25)

“MB2 heeft revanche genomen en wint in een leuke wedstrijd                                met 3-1 van MC1” … een kort maar krachtig kommentaar!

MB1    – MA1             2-3 (10-25,25-22,12-25,25-19,16-18)

“MB1 knokt zich naar mooi resultaat tegen MA1, mist match-

point op 15-14 en verliest uiteindelijk nipt” … zo luidde het.

Mix-toernooitje:

XC1    – XB1              18-25                          Eindstand:

XB1    – MB3             22-25

MB3    – XC1              21-25                          1. MB3            6 punten

XB1    – XC1              25-11                          2. XB1            4 punten

MB3    – XB1              25-19                          3. XC1            2 punten

XC1    – MB3             20-25

“MB3 wint mini-toernooi voor XB1 en XC1” … kregen wij

via meerdere kanalen binnen … mooi werk lui!

Scheidsrechters

Dank! … aan de scheidsrechters die zaterdag de eerder genoemde jeugdwedstrijden gefloten hebben: Silke Zeinstra, Baudien Draaisma, Femke . en Riekie Postma.

 

Technische Commissie  

Het ligt in de bedoeling om voor onze jeugd toch het jaarlijkse Kerst-Mix-Toernooi te organiseren, dit uiteraard met de nodige Corona-restricties … later meer hierover!

Helaas gaat dit jaarlijkse festijn niet lukken voor de senioren gezien de door Rutte c.s. doorgetrokken maatregelen, missen we potjandosie de Kerst/Nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter ook nog J!

Ledenadministratie                                                                        

Nieuw (van aspirant-lid naar lid):

. Lysanne Faber          CV’s               Welkom … en veel plezier!

En dan nog even dit … wil je nu wel of niet …

           

                                   

 

Sponsoren Samen DA

 

TankQyou Nederland BV                          

TST Transport Service – Terschelling

Jan-Harm en Liesbeth Dijkstra                

NieuwNieuw.com  Herenmode

Nijdam & Sinnema  Schilderwerken

Autoland van den Brug BV

D.A. Bijlsma

 

******   EN DENK EEN BEETJE OM JEZELF … EN OM ANDEREN  ******

 

******                         HOUD (AFSTAND) VAN ELKAAR                         ******

 

****** DENK AAN ONZE PARTNERS-IN-BUSINESS (SPO

Nieuws/ Up-to-date

Archief

Weekbulletin 15 Jaargang 14

DoskoActa Weekbulletin 14-15[21225]     Beste volley-vriend(inn)en …     deze week beginnen we met het enthousiaste bericht van een onzer verslaggevers: “Waar vind je dit nog: 19 keer achtermekaar…

Weekbulletin 14 Jaargang 14

Voor de PDF versie: DoskoActa Weekbulletin 14-14[21122]   Beste volley-vriend(inn)en …     het is weer ‘de tijd van de lijstjes’ en dus staan diverse radiozenders in het teken van…

Foto's/ Dosko/Acta

Archief