Weekbulletin 19 Jaargang 13/Geplaatst op 19 december 2021

PDF met sponsors en dergelijke : DoskoActa Weekbulletin 13-19[10916]

Beste volley-vriend(inn)en … CORONA (alweer) …

Nou … dat weten we dan … voorlopig hoeven we de komende 4 weken niet op volleyballen (en nog veel meer andere zaken/dingen) te rekenen … zo mochten we gisteravond vernemen bij de 36e (?) presco ivm Corona: “It is net oars!”  (Max Verstappen zou gezegd hebben: “Het is wat het is”)

Maar … gistermiddag (zaterdag 18 december) hebben ‘we’ toch nog wat kunnen doen, zie onder “Technische Commissie”!

Nog even een correctie: afgelopen dinsdag is er geen BestuursVergadering geweest, deze wordt nu dinsdag 18 januari gehouden zo hebben wij begrepen.

Nou ja … er is op dit moment ook weinig om over te praten in ons volleybal-land.

De Nevobo-regio Noord heeft miv 1 januari een nieuwe voorzitter als opvolger van Herman Meppelink die Technisch Directeur van de Nevobo wordt; het is deze keer een dame: Mieke Damsma uit Smilde; meer info op de Nevobo-site!

Op de pagina’s 5 en volgend reageert de Nevobo op de toen bekende Corona-maatregelen, echter … dit was door de persconferentie van zaterdagavond al weer ‘oud nieuws’, er volgde dus gisteravond-laat een actuele(re) reactie van de Nevobo, die hebben we ook nog maar even meegenomen. Hoewel Nederland ‘weer op slot’ (Rutte) is gegaan zeggen wij: “Kop op!”.

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen … … and remember:

stay safe, take care and (try to) …Have Fun                     

DoskoActa    

Agenda          DoskoActa    CORONA-STOP       (Sport)kalender            Week 51

====================================  ========================

Start KerstVakantie Basis-onderwijs

                                                                                                

Ma.  20 dec.    Geen Kerstmixtoernooien L L

Di.   21 dec.    .                        

Veldrijden:

Wo. 22 dec.    Geen trainingen                                  26        WB: Dendermonde (Bel)

Do.  23 dec.    Geen kompetitie                                    

Vr.   24 dec.    Geen kompetitie

Start KerstVakantie

Za.   25 dec.    1e Kerstdag

Zo.   26 dec.   2e Kerstdag

WeekBulletin 13-20

——————————————————————————————————-

04/24 dec.       Radio.10            TOP4000                             *********************

25/31 dec.       NPO Radio.2     TOP2000                             *********************

Bericht van de Rijksoverheid    (18.12.2021)

Bericht van de NeVoBo                  (15.12.2021)

 

Avondlockdown wordt verlengd t/m 14 januari

De avondlockdown die sinds zondag 28 november is ingesteld wordt verlengd t/m vrijdag 14 januari.

Dit maakte demissionair premier Rutte bekend tijdens zijn persconferentie over de coronamaatregelen. Er zijn zorgen over een nieuwe besmettingsgolf door de omikronvariant van het coronavirus. Door de verlenging van de maatregelen blijft het verboden om van 17.00 uur tot 05.00 uur te volleyballen in de Topdivisie en lager, in ieder geval t/m vrijdag 14 januari.

Gevolgen verlenging avondlockdown t/m 14 januari

Afgelopen dinsdag werd bekendgemaakt dat de avondlockdown wordt verlengd t/m 14 januari. De Nevobo bereidt zich voor op de herstart van de competities vanaf 17 januari 2022. De Volleybaldirect Open (NOJK) en het NK Beach Indoor worden verplaatst.

In navolging van eerdere berichten dat alle wedstrijden en toernooien gedurende de avondlockdown uitgesteld worden, is nu het besluit genomen om het NK Beach Indoor en de voorrondes van de Volleybaldirect Open (NOJK), die beide in het weekend van 7/8 januari gepland stonden, te verplaatsen. Hieronder legt de Nevobo uit hoe het vervolg van de competities vanaf 17 januari wordt gezien.

Volleybaldirect Open (NOJK)
De voorronde van de Volleybaldirect Open zal nu gespeeld worden op 26 februari 2022, de datum waarop oorspronkelijk de halve finale gepland stond. De halve finale wordt naar zaterdag 16 april verplaatst en de finale zal nu op 21 mei plaatsvinden. Het Nationaal Gesloten Jeugd Kampioenschap (NGJK) wordt om die reden verschoven naar 4 juni. Dit alles onder voorbehoud dat accommodaties en vrijwilligers beschikbaar zijn. Hierover wordt nog contact gezocht met de organiserende verenigingen.

NK Beach Indoor
Ook het NK Beach Indoor in Aalsmeer wordt verplaatst. Dit toernooi wordt nu op zaterdag 23 april en zondag 24 april gespeeld.

Herstart competitie vanaf 17 januari 2022

De Nevobo bereidt zich voor op een herstart van de competitie in de week van 17 t/m 23 januari. De volleybalbond beseft dat meerdere teams niet of slechts beperkt in de gelegenheid zijn geweest om in de tussentijd te trainen. Er zal daarom coulant worden omgegaan met het afmelden en verplaatsen van wedstrijden die in deze speelweek van 17 t/m 23 januari ingepland staan. Daar staat tegenover dat er ook teams zijn die in deze periode wel door hebben kunnen trainen en graag weer met de competitie van start gaan. Die ruimte wil de Nevobo dan ook bieden.

Alle wedstrijden in de Topdivisie en lager t/m zondag 16 januari zijn uit het programma gehaald en op uitgesteld gezet.

 

Geen PD-wedstrijden dit seizoen

De prioriteit ligt bij het uit kunnen spelen van de competitie. Hiervoor wordt ruimte gecreëerd door de reserveweek die na speelronde 22 in het programma stond en de week waarin de PD-wedstrijden ingepland stonden volledig vrij te maken om competitie te spelen. Dit zijn de weken van 11 t/m 16 en 18 t/m 23 april.

Bovenstaande geldt voor zowel de jaarcompetitie als de halfjaarscompetitie.

De mogelijkheid om PD-wedstrijden te kunnen spelen komt hiermee te vervallen. Promotie en degradatie wordt bepaald zonder PD-wedstrijden te spelen. De exacte uitwerking hiervan zal binnenkort worden gecommuniceerd.

Zoals gezegd bereidt de Nevobo zich voor op een herstart van de competitie vanaf 17 januari. Begin januari beoordeelt het kabinet of de coronamaatregelen verlengd of versoepeld kunnen worden. Indien nodig zal hier vervolgens weer op geanticipeerd worden.

Binnensportlocaties gesloten t/m 14 januari

(18.12.2021)

Het demissionaire kabinet heeft vanavond bekendgemaakt dat er van zondag 19 december t/m vrijdag 14 januari een harde lockdown wordt ingevoerd.

Dit betekent dat alle binnensportlocaties in deze periode worden gesloten. Buitensportlocaties blijven wel open tussen 5.00 en 17.00 uur. Voor topsport wordt een uitzondering gemaakt.

Bovenstaande heeft als gevolg dat er geen volleybaltrainingen en indoor beachvolleybaltrainingen meer mogen plaatsvinden de komende weken, dus ook niet overdag.

Onderstaand de belangrijkste regels m.b.t. corona en sport die vanaf zondag 19 december gelden (zie ook website Rijksoverheid):

Alle binnensportlocaties zijn gesloten

Sportkantines

  • Sportkantines zijn gesloten. Alleen toiletten mogen toegankelijk blijven op sportlocaties buiten.

Er is geen publiek aanwezig bij amateursport en professionele sport

  • Wedstrijden binnen en buiten worden gespeeld zonder publiek. Ook bij trainingen en andere activiteiten is geen publiek. Dit geldt voor professionals en amateurs.

Sporten op sportlocaties buiten tussen 5.00 en 17.00 uur

  • Volwassenen van 18 jaar sporten toegestaan met max 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur.
  • Kinderen tot en met 17 jaar, trainingen, wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.

Sport buiten (in de openbare ruimte) is toegestaan

  • Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten ook is ook na 17.00 uur toegestaan. U bent dan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. U kunt dus bijvoorbeeld samen fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park.
  • Meerdere kleine groepjes worden gezien als een groot georganiseerd verband en is niet toegestaan.
  • Kinderen tot en met 17 jaar mogen georganiseerd in groepsverband sporten onder voorwaarden bijvoorbeeld in overleg met de gemeente.

Bericht van DoskoActa

Trainingen:

Door de voorgaande berichten moge het duidelijk zijn dat er voorlopig niet getraind kan/zal worden, dit tot nadere berichtgeving hierover. Het kon afgelopen week nog wel eens op incidentele basis voorkomen dat er wel een training en/of oefenpotje kon plaats vinden … zoals gistermiddag (zie “TC”).

Kompetities:

Er wordt dus in ieder geval tot medio januari geen kompetitie-volleybal gespeeld!

Hoe er wordt omgegaan met de herstart (en wanneer … na weken van stilstand) wordt onder ‘Bericht van de Nevobo’ uit de doeken gedaan, maar wij nemen hier nog maar geen voorschot op … het kan (zal?) nog wel tig keer veranderen …

Nogmaals ons advies: raadpleeg zo nu en dan de Nevobo-site en wekelijks dit bulletin … daarin houden we iedereen op de hoogte!

Kerst-mix-toernooien:

Helaas … sneu … jammer … zonde: allemaal van toepassing op het niet door kunnen gaan van dit toch wel jaarlijkse hoogtepunt, niet alleen sportief maar ook qua samen-zijn, inclusief de Kerst-/Nieuwjaarsrede van het bestuur. Volgend jaar beter ????????

Kerstmis:

Bestuur en redactie wensen iedereen die met onze vereniging, in wat voor vorm dan ook, binding heeft:

Technische Commissie                                                              

Net voor het sluiten van de markt kon er toch nog getraind worden door onze jeugd.

Zaterdagmiddag vond er een training plaats olv twee van onze jeugd-trainers op twee velden in de sporthal. En de opkomst was bemoedigend: liefst 23 speelsters kwamen  hiervoor opdagen … een welbestede middag dus!

Jammer dat dit voorlopig de laatste training zal zijn, zeker is dat dit de laatste training in dit kalenderjaar was.

Zeer benieuwd wanneer de eerste training in het nieuwe jaar kan/zal plaats vinden!

Ziekenboeg                                                                                                        

Geen ‘alarmerende’ berichten ontvangen … gelukkig.

         En dan nog even dit …

            deze konden we natuurlijk niet laten lopen (dank aan DoskoActa FaceBook)

                                           

                                                                      Sponsoren Samen DA

 

TankQyou Nederland BV                          

TST Transport Service – Terschelling

Jan-Harm en Liesbeth Dijkstra                

NieuwNieuw.com  Herenmode

Nijdam & Sinnema  Schilderwerken

Autoland van den Brug BV

D.A. Bijlsma

 

******   EN DENK EEN BEETJE OM JEZELF … EN OM ANDEREN  ******

 

******                         HOUD (AFSTAND) VAN ELKAAR                         ******

 

****** DENK AAN ONZE PARTNERS-IN-BUSINESS (SPONSOREN) ******

Nieuws/ Up-to-date

Archief

Weekbulletin 15 Jaargang 14

DoskoActa Weekbulletin 14-15[21225]     Beste volley-vriend(inn)en …     deze week beginnen we met het enthousiaste bericht van een onzer verslaggevers: “Waar vind je dit nog: 19 keer achtermekaar…

Weekbulletin 14 Jaargang 14

Voor de PDF versie: DoskoActa Weekbulletin 14-14[21122]   Beste volley-vriend(inn)en …     het is weer ‘de tijd van de lijstjes’ en dus staan diverse radiozenders in het teken van…

Foto's/ Dosko/Acta

Archief