Weekbulletin 24 Jaargang 12/Geplaatst op 17 januari 2021

In PDF : DoskoActa Weekbulletin 12-24[5573]

Beste volley-vriend(inn)en …

 

en inderdaad … ook de komende weken moeten we het nog stellen zonder … ja, zonder wat eigenlijk … te veel om op te noemen … en rest ons de aanmoediging:

VOLHOUDEN MENSEN!

We houden ons maar vast aan ‘de stip aan de horizon’ … er komen vast betere tijden na de aanstaande vaccinatie-periode … toch?

Nadere berichtgeving over de stand van zaken in volleyballand vind je op de site van de Nevobo en is ook opgenomen verderop in dit bulletin!

Voorlopig zijn sporten als de Formule 1 (GP Australie naar november verplaatst) en het wielrennen (Ronde van San Juan in Argentinie alleen voor Z-Amerikanen) alweer aangepast … er zal nog wel (veel?) meer volgen.

Benieuwd wat de berichtgevingen deze (en volgende) maand(en) zullen zijn … en dan natuurlijk in het bijzonder wat onze eigen hobby/sport betreft.

Wij blijven proberen wekelijks met dit weekbulletin te verschijnen ondanks deze al eerder genoemde ‘komkommertijd’ maar veel nieuws lijkt er af en toe niet te melden,

het zij zo …

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen ………..  … and remember:

stay safe, take care and (try to) … HAVE FUN      

DoskoActa

Agenda          DoskoActa                                         (Sport)kalender            Week 03

====================================  ========================

Ma.   18 jan.    .                                                                       Veldrijden:

                                                           23        Flandriencross–Hamme(B)

Di.    19 jan.    BestuursVergadering                          24        WB: Overijse (B)

  

Wo.  20 jan.    .                                                                      Schaatsen:

22/24   World Cup – Heerenveen

Do.   21 jan.    .

Voetbal:

Vr.    22 jan.    .                                                          19/21   KNVB-beker

Za.    23 jan.    .                                                                      Wielrennen:

24/31   R v San Juan (Arg)  AFG

Zo.    24 jan.   Weekbulletin 12-25

——————————————————————————————————-

Van de bestuurstafel

Het vorige week aangekondigde verslag van (onze deelname aan) de workshop van Rabobank en NOC*NSF getiteld “Is jouw club klaar voor de toekomst?” gaat ‘em niet worden, zulks wegens … te weinig belangstelling/deelname … jammer!

Van de Nevobo

Lockdown verlengd:

geen P/D seizoen 2020-2021

De huidige maatregelen blijven tot in ieder geval 10 februari van kracht waardoor het helaas onmogelijk blijkt om de huidige competitie uit te spelen. Daarom is besloten dat er geen P/D plaatsvindt.

Zojuist is door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge medegedeeld dat de huidige lockdown wordt verlengd tot in ieder geval woensdag 10 februari. Dit houdt in dat het dit seizoen niet meer mogelijk is een (halve) competitie uit te spelen. Zoals bij de start van de competitie gecommuniceerd, kunnen we daardoor niet tot een Promotie/Degradatie (P/D) richting het volgende seizoen komen. Dit geldt voor de niveaus Topdivisie en lager.

Scenario’s herstart competitie niet haalbaar 
Waar eerder scenario 1, herstart competitie begin januari, en scenario 3, verlenging van het seizoen ten behoeve van P/D, al niet meer haalbaar bleken, komt nu ook het laatst mogelijke scenario te vervallen, namelijk scenario 2. Hierbij hoopten we op de mogelijkheid tot het uitspelen van een halve competitie, maar gezien de verlenging van de lockdown is dit niet meer haalbaar.

Zodra het coronavirus het toelaat, organiseren we wel wedstrijden. Deze wedstrijden vinden voor zoveel mogelijk plaats conform de resterende wedstrijdschema’s binnen de huidige poules. Zoals eerder aangegeven vindt er geen P/D plaats, maar zorgen we er hiermee voor dat er weer zoveel mogelijk gevolleybald kan worden. Uiteraard zullen we eerst inventariseren welke teams willen spelen.

Voorbereiding richting volgend seizoen 
We gaan ons in de aankomende periode voorbereiden op het volgende seizoen. We hebben al de mogelijkheid geboden voor horizontale instroom op hogere niveaus. Voor de niveaus 1e klasse en lager gaan we met de Bondsraad in gesprek om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk teams op hun eigen niveau kunnen spelen. Hier verwachten we binnenkort over te kunnen informeren.

Steunmaatregelen voor de sport 
De verwachting is dat medio februari de ‘portal’ opengaat waarin verenigingen steun kunnen aanvragen voor de doorlopende vaste lasten (waaronder bondsafdrachten) van de vereniging. Over de voorwaarden en de procedure zullen we de verenigingen separaat informeren.

Jeugdteams in beweging 
Gelukkig zien we dat veel verenigingen de deuren van hun beachvelden weer openen om zo de jeugd de mogelijkheid te bieden om te volleyballen. Ook zijn er verenigingen die bootcamps organiseren. Op zoek naar inspiratie?

Ga naar Jeugd volleybalverenigingen blijft in beweging
Ga naar Kansen buitenvolleybal voor jeugd
Ga naar Asser Beach Club op NOS Jeugdjournaal

Huidige maatregelen  
De huidige maatregelen blijven tot in ieder geval 10 februari van kracht. Om te voldoen aan alle richtlijnen vanuit de overheid hebben we een pagina met hulpmiddelen en verwijzingen ingericht. Raadpleeg onze pagina Organisatie indoor volleybal voor alle hulpmiddelen, zoals het protocol verantwoord sporten, de FAQ NOC*NSF, FAQ Indoor volleybal en verschillende spel- en oefenvormen voor 4 personen.

Raadpleeg Organisatie indoor volleybal  

Nieuws/ Up-to-date

Archief

Weekbulletin 6 Jaargang 14

In PDF : DoskoActa Weekbulletin 14-06[16857] klik er maar eens op! Met plaatjes en kleurtjes.  Beste volley-vriend(inn)en …       het WK Volleybal voor de vrouwen is dus inmiddels…

Weekbulletin 5 Jaargang 14

Voor de PDF hier klikken : DoskoActa Weekbulletin 14-05[16818]   Beste volley-vriend(inn)en …     Europees kampioen Italië werd dus ook wereldkampioen bij de lange mannen: mooie wedstrijd in een…

Foto's/ Dosko/Acta

Archief