Weekbulletin 35 Jaargang 6/Geplaatst op 12 april 2015

Agenda          Laatste week reguliere competitie!            

Ma.      13 apr. Trainingen: alle teams/groepen          .

Di.       14 apr. Rabo-Gala: uitslag Clubactie!        Voetbal: Champions League

Wo.     15 apr. Trainingen: Meisjes-B, Mix-C1,        Wielrennen: Brabantse Pijl

                                    sel. C’s en sel. CV’s       Voetbal: Champions League

Do.      16 apr. Competitie: Dames 2                    Wielrennen: Ronde v. Baskenland

          Arbitrage:   geen                           Voetbal: Europe Leagu

Vr.       17 apr. Competitie: Meisjes-B en Mix-C1     .

 

Za.       18 apr. Competitie: H1, MC2, XC3 en MC4            .

Arbitrage:   Stef Mengerink en  Rients Leijenaar sr.

Zo.      19 apr. Weekbulletin 06-36                       Wielrennen: Amstel Gold Race   Formule 1: Bahrein

——————————————————————————————————-

Uitslagen

H1       DoskoActa                 – CoVos                      3-1 (25-21,21-25,25-23,25-20)  

H2       DoskoActa 2              – Beetgumermolen      2-1 (25-17,13-25,25-21)

H3       DoskoActa 3              – VVH 4                     0-3 (16-25,20-25,12-25)      

D1       DSVS 2                      – DoskoActa               2-1 (25-14,25-18,22-25)           

D2       vrij  

MB      DoskoActa MB          – VC Sneek MB3   2-3 (21-25,13-25,25-18,25-22,12-15)  

XC1    DoskoActa XC          – Far Ut MC               3-1 (25-19,25-23,25-16,23-25)    

MC2    vrij  

XC3    vrij  

MC4    vrij  

CV1    vrij  

CV2    vrij

 

CV3                            1e plts  .           CV4                            4e plts  .

vc058              CV8    29-21              vc058              CV8    22-28                         

Volleywille     CV1    20-31              Volleywille     CV1    20-35  

DoskoActa     CV4    35-19              DoskoActa     CV3    19-35

1-2 V’wille     CV1    24-18              3-4 vc058        CV8    21-41

 

CV5                            1e plts  .           CV6                            3e plts  .

DSVS             CV1      5-1                Hardegarijp     CV4      5-5

SST                 CV1      7-3                Volleywille     CV3      5-6    

VoVeSa          CV4      6-1                Grouw            CV4      6-4    

DSVS             CV2      6-0                vc058              CV13    6-6    

TC

 

Senioren

 

Kompetitie afgelopen week:

Heren 1 speelde de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen CoVos, waarbij de inzet was of men uiteindelijk 2e, 3e of 4e zou worden: nou … in ieder geval 3e want er werd met 3-1 gewonnen … prima! Komende (anderhalve) week zal dus duidelijk worden of het de 2e of 3e plaats wordt, maar de doelstelling om bij de 1e vier te eindigen dit seizoen wordt dus (ruim) gehaald!

Foto(s) van Heren 1 op onze website!

Heren 2 speelde de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Beetgumermolen en dat werd in Franeker een 2-1 zege voor onze mannen; hiermee is de 3e plaats definitief een feit want de heren zijn klaar dit seizoen: goeie prestatie!

Heren 3 speelde ook al de laatste wedstrijd van het seizoen, ook in Franeker, en tegen de ‘ouwe seunen’ uit Harlingen werd dit, onder toeziend oog van de sponsor(es), een toch wel afgetekende nederlaag … helaas! Een 6e plaats in de eindrangschikking is hun deel, maar ‘in de nazit’ staan ze hoger (als daar een ranglijst voor zou zijn) J !

Dames 1 sloot het seizoen af in Sint Annaparochie tegen nummer twee DSVS 2 en dit was een rechtstreeks gevecht om de 2e plaats (geeft recht op P/D-wedstrijd!): onze dames moesten hun meerdere erkennen in de tegenstander (2-1 verlies) en al doende eindigen ze op de 3e plaats … net als vorig seizoen; volgend seizoen weer proberen de promotiedoelstelling te realiseren … zo verzekerde men ons  … uitstekend!

Kompetitie komende week:

de laatste week van de reguliere competitie, daarna de (nog nader vast te stellen) P/D- wedstrijden en de bekerfinales. Dus … een zeer beperkt programma, veel teams zijn al klaar/uitgespeeld!

Heren 1 sluit het seizoen zaterdagavond af in Bakhuizen tegen BEO, dat de punten hard nodig heeft in hun gevecht tegen degradatie terwijl onze mannen hun doelstelling na blijven streven … 2e plaats?

Dames 2 gaat donderdag naar Grouw om de kampioenswedstrijd te spelen tegen de dames van Grouw 4; het verschil is één punt in het voordeel van Grouw, dus kunnen onze meiden wel wat support gebruiken: “Net stinne … d’r hinne!”

Nb: sinds de 3-0 winst van Grouw op onze meiden verloren “wij” slechts één puntje terwijl Grouw er in die zelfde periode liefst vijf verspeelde!

 

Junioren

Kompetitie afgelopen week:

Meisjes-B speelde de laatste thuiswedstrijd tegen VC Sneek MB3 en door het nipte 2-3 verlies hebben beide teams nu 7 punten alleen ‘wij’ hebben nog een wedstrijd te gaan, dus …

Mix-C1 trad dit seizoen ook aan voor de laatste thuiswedstrijd (tegen Far Ut MC) en zij wonnen, net als de uitwedstrijd, met 3-1; de 2e plaats is een (meer dan) knappe prestatie!

CV3, CV4, CV5 en CV6 mochten het seizoen in Franeker afsluiten:

CV3 werd dagkampioen maar ook algemeen kampioen op niveau 4: CHAPEAU!

CV4 werd in de zelfde poule 4e maar onze correspondent(e) maakt melding van ‘goed spel, teamgevoel en een leuke en gezellige ochtend’ … en daarvoor doen we het!

CV5 won alles (dus dagkampioen) en ook algemeen kampioen: KLASSE!

CV6 kende winst, verlies en gelijk spel … en daarmee de 3e plaats: keurig!

 

Kompetitie komende week:

Net als bij de senioren ook hier een beperkt programma in deze laatste competitie-week en ook hier met alleen maar uitwedstrijden.

Meisjes-B speelt vrijdagavond in Gorredijk tegen REVA MB, de terugwedstrijd van de allereerste competitiewedstrijd (in september), toen geen punten voor ons, nu …? Mix-C1 treedt ook vrijdagavond aan en wel in IJlst tegen Stanfries, ook een reprise van de eerste competitiewedstrijd in september, tóen 4-0 winst, en nu ….?

Meisjes-C2, Mix-C3 en Meisjes-C4 gaan zaterdagmorgen naar Harlingen voor hun laatste toernooi: kijken of er (dag-)kampioenen zijn te bejubelen?

 

Arbitrage

 

Het arbitrageprogramma voor komende week: ook voor onze scheidsrechters en tellers loopt de competitie op zijn einde, dus een zeer beperkt programma.

Stef Mengerink gaat zaterdag naar Hoogeveen om in de 2e divisie de dames van Olhaco tegen die van Oranje Nassau uit Groningen te fluiten

Rients Leijenaar sr. fluit zaterdag in Scharnegoutum de dames van Swette Switters  tegen die van REVA uit Gorredijk in de 3e divisie

Hidde Frankena kreeg toch nog een wedstrijd toegewezen, hij fluit zaterdagavond de heren van kampioen Sneek 2 in de derby in de promotieklasse C tegen plaatsgenoot Zeus2K.

 

Sponsoring

 

De Rabo Clubkas Aktie 2015

RABO clubkas campagne

Dinsdag a.s. (14 april) maakt men de uitslag bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst,

hiervoor worden de 25 clubs met de meeste stemmen uitgenodigd.

Woensdag 15 april ontvangen de deelnemers per e-mail de uitslag, maar ook op de Rabo-website!

 

 

   
 

 

 

 

De Poiesz-Jeugdactie 2015

Poiesz jeugdsponsor actie

 

Vrijdag j.l. werden tijdens een speciaal Poiesz-Gala de einduitslagen van de diverse Poiesz-filialen bekend gemaakt. Ook een delegatie van DoskoActa (Jeugd!) was hier bij aanwezig.

Op dit moment ontbreekt de gedetailleerde informatie nog maar wat we wél weten is de opbrengst voor onze vereniging … (roffeltje) 1000 euro! Dank aan de Jeugdcommissie en allen die zich hiervoor inspanden én aan alle mensen die ons hun spaarmunten doneerden!

 

 

 

 

 

 

En dan nog even dit ….

Uit tekeningen blijkt dat al in de 16e eeuw aan het Engelse hof van Koningin Elizabeth een spel werd gespeeld dat veel op volleybal leek. Maar officieel geldt de Amerikaan William G. Morgan als bedenker van het volleybal. Hij was sportleider bij de Young Men Christian Association (YMCA) in Massachusetts waar hij onder meer les gaf aan een groep al wat oudere zakenlieden. Het toen al bekende basketbal vond hij iets te hard voor deze groep en hij bedacht in 1895 een ander spel.
Morgan verzamelde spelregels uit de bestaande sporten als Tennis, Basketbal en Honkbal. Deze regels bij elkaar werd volleybal. De bal moest zonder de grond te raken over het net worden gespeeld. Dit heet volley. Een netservice mocht één keer overgedaan worden en je mocht in het spel dribbelen tot één meter voor het net. Dribbelen hield in, de bal voor jezelf omhoog spelen. Een wedstrijd bestond uit innings. Zo'n inning was voorbij als alle spelers van beide teams een serveerbeurt hadden gehad. Bovendien was het mogelijk één tegen één te spelen, maar ook tien tegen tien. En om de vingers van de dames te beschermen konden zij de bal eerst vangen en dan opgooien.

Nieuws/ Up-to-date

Archief

Weekbulletin 6 Jaargang 14

In PDF : DoskoActa Weekbulletin 14-06[16857] klik er maar eens op! Met plaatjes en kleurtjes.  Beste volley-vriend(inn)en …       het WK Volleybal voor de vrouwen is dus inmiddels…

Weekbulletin 5 Jaargang 14

Voor de PDF hier klikken : DoskoActa Weekbulletin 14-05[16818]   Beste volley-vriend(inn)en …     Europees kampioen Italië werd dus ook wereldkampioen bij de lange mannen: mooie wedstrijd in een…

Foto's/ Dosko/Acta

Archief