Weekbulletin 37 Jaargang 11/Geplaatst op 26 april 2020

Hier klikken voor het weekbulletin DoskoActa Weekbulletin 11-37

De gemeente Waadhoeke heeft laten weten dat ze de ‘Sportprijs 2019’ nog gaan uit-reiken. Deze uitreiking was eerst afgelast vanwege het Corona-virus.

Ons Meisjes-B1 was daarbij genomineerd voor de ‘Sportploeg Jeugd’.

Volgende week woensdagmiddag komen ze de prijs langsbrengen bij coach Mirjam Molenaar thuis en dan weten we dus welke prijs het geworden is.

Het blijft dus nog even spannend ……

Ook heeft de gemeente inmiddels een eerste communicatie doen uitgaan naar de sportverenigingen hoe deze denken om te gaan (protocol!) met het opstarten van buitenactiviteiten voor de jongste (tot 13 jaar) en de ABC-jeugd (13-18 jaar). Het bestuur is hier uiteraard al druk naar het kijken want … regeren is vooruitzien!

Later meer hierover!

Ondanks het feit dat het er op lijkt dat er momenteel weinig gebeurt aan ons volley-front zijn bestuur en diverse commissies eigenlijk razend druk met allerlei zaken die het nieuwe seizoen betreffen en uiteraard ook met de gevolgen en richtlijnen die voortvloeien uit de Corana-crisis. Elke keer dat er knopen zijn doorgehakt zullen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte brengen, onder meer via dit weekbulletin!

Zo is een logisch gevolg van de verkondigde maatregelen dat ons Beachvolleybaltoernooi i.s.m. De Doelen (zaterdag 20 juni) NIET door zal/kan gaan …

Houdt deze digitale nieuwsbrief dus goed in de gaten om tijdig op de hoogte te zijn van alles wat DoskoActa aangaat!

In-the-meantime:

     take care and (try to) stay safe and (try to) …Have Fun

Wedstrijdsecretariaat – algemeen

Kompetities

Deze week heeft de Nevobo de inschrijving voor komend seizoen geopend, wij dienen voor 10 mei alles kenbaar gemaakt te hebben, dus zaken als welke teams, welke klassen, welke speeldagen, welke tijden, eventuele specifieke wensen etc. etc.

Ook Optisport heeft de verenigingen uitgenodigd om de door hun verlangde inhuur voor komend seizoen in te gaan dienen, dus zaken als welke dagen en uren voor trainingen, kompetities, toernooien en wat dies meer zij en dit moet voor 25 mei kenbaar gemaakt worden.

Dat TC (senioren en jeugd) het benodigde voorwerk al voor een groot deel eerder deden is dus niet voor niets geweest … wij gaan/zijn er nu mee aan de slag!

Technische Commissie – Senioren

Wij zijn druk bezig om het trainingsschema in een concept te gieten, dit krijgt al aardig vorm. Uiteindelijk dient het schema van de jeugd (Nxx’s + ABC’s) en dat van de senioren (dames, heren en recreatie) op elkaar afgestemd en samengevoegd te worden waarbij de toename van teams (mooi man!) en het feit dat veel spelers ook nog een team trainen (prachtig man!) ieder seizoen weer een uitdagende maar mooie puzzel is … en we komen er altijd weer uit!

Ook met het speelschema zijn we al een heel eind op weg. Het eenvoudigste zou zijn om een vorig seizoen te kopieeren maar … we hebben er bij de senioren een team bij gekregen (Dames-4, prima man!) en dan ziet het schema (met 7 teams) er opeens heel anders uit … maar ook hier komen we altijd weer uit!

En zodra we dan uit deze zaken zijn kunnen we doorschakelen naar de inschrijving bij de Nevobo en naar de aanvraag zaalhuur bij Optisport (zie pagina 4).

Technische Commissie – Jeugd                                 

De JeugdCommissie heeft de wensen voor de trainingen en voor het kompetitie-speelschema kenbaar gemaakt, nu is het zaak dit te harmoniseren met de schema’s die bij de senioren worden opgesteld (zie hierboven) … gaan we uitkomen! Het bestuur denkt momenteel na of en hoe er nog getraind kan gaan worden.

Ook kijken we naar de mogelijkheden om weer buiten te volleyballen, zoals in de afgelopen jaren. Binnenkort hopen we daarover meer informatie te verstrekken.

Vorige week is een voorlopige (gedeeltelijke) teamindeling gecommuniceerd; nog niet iedereen is ingedeeld.

Speelsters, die nog niet zijn ingedeeld kunnen hun wensen m.b.t. teamindeling (MB3, MB4, XB1 en XC1) kenbaar maken bij de jeugdcoördinator Roelof van Marrum.

Zodra de definitieve teamindeling van MB2 bekend is, kunnen ook de overige teams worden ingedeeld.

Het is de intentie van het bestuur om deze selectie voor de zomer bekend te maken.

Dit hangt wel af van het feit of er mei/juni getraind kan worden – in ieder geval door de MB2-selectie.

Kortom, wordt vervolgd…………..

Kort verslag van de bestuurstafel:

Donderdag 23 april 2020 heeft het bestuur vergaderd. Niet zoals gewoonlijk in de bestuurskamer van de Trije, maar allemaal vanuit eigen huis via de `Houseparty app’. En dat verliep best goed!
Omdat de jongste jeugd weer mag sporten, gaan we aan de slag met de uitwerking hiervan. Het plan is om hier na de meivakantie mee te starten.

De technische commissie is druk bezig met de teamindelingen en trainings-schema’s, een hele puzzel dit jaar! Zodra dit rond is brengen we jullie op de hoogte via het weekbulletin.

De teamindelingen van de jeugd zijn vorige week bekend gemaakt.
De volgende bestuursvergadering staat gepland 19 mei a.s. We hopen dat er dan meer duidelijkheid is over de ontwikkelingen van het Coronavirus en hopelijk kunnen we dan de jeugd van 12-18 jaar ook weer laten volleyballen.

Het bestuur

Nieuws/ Up-to-date

Archief

Weekbulletin 6 Jaargang 14

In PDF : DoskoActa Weekbulletin 14-06[16857] klik er maar eens op! Met plaatjes en kleurtjes.  Beste volley-vriend(inn)en …       het WK Volleybal voor de vrouwen is dus inmiddels…

Weekbulletin 5 Jaargang 14

Voor de PDF hier klikken : DoskoActa Weekbulletin 14-05[16818]   Beste volley-vriend(inn)en …     Europees kampioen Italië werd dus ook wereldkampioen bij de lange mannen: mooie wedstrijd in een…

Foto's/ Dosko/Acta

Archief