Weekbulletin 42 Jaargang 13/Geplaatst op 29 mei 2022

Klik hier voor PDF DoskoActa Weekbulletin 13-42[15441]  

Beste volley-vriend(inn)en …

 

deze week een korte terugblik op wat DoskoActa afgelopen seizoen presteerde op kompetitiegebied, waarbij alle teams even aan de orde komen.

 

Ook deze week, in twee bijlages, de VOORLOPIGE team-indelingen voor komend seizoen, die van de senioren en die van de jeugd:

– Senioren: waar een naam in rood staat … is aanvoerder

– Jeugd: waar een * bij de naam staat .. wordt leeftijds-dispensatie voor aangevraagd

Mocht je vragen hebben naar aanleiding hiervan dan graag je wenden tot de relevante

TC-leden: Joost (senioren heren), Liesbeth (senioren dames) en Roelof (jeugd).

 

Om het (door Corona geplaagde) indoor-seizoen toch nog op een leuke manier af te kunnen sluiten organiseren wij dus komende week voor alle groepen een mix-toernooi

Met aansluitend een hapje en een drankje:

. maandag: eerst de CMV’s en aansluitend de ABC-jeugd

. donderdag: de senioren

Veel plezier daarbij (gaat vast lukken)!

 

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen …… and remember:

stay safe, take care and (try to) …   Have Fun                

 

DoskoActa    

                                                                                                              

 

Agenda          DoskoActa                                          (Sport)kalender            Week 22

====================================   ========================

Ma.  30 mei     Mix-toernooi: CMV’s                                    Wielrennen:

                        Mix-toernooi: ABC-jeugd                 05       Brussel C.Classic       -Bel

Laatste binnen-trainingen: senioren   05/12  Dauphine Libere         -Fra

————————————————————-     

Di.   31 mei     .                                                                     Voetbal (Nat. League):          .                                               03       Belgie – Nederland

————————————————————-                

Wo. 01 juni     Training: Meisjes-A2                                    Moto GP:

.                                                           05       GP Barcelona

————————————————————-    

Do.  02 juni     Mix-toernooi: senioren                                  Kaatsen (Hoofdklasse):

                        .                                                          05       Dames : DEL – Jorwert

————————————————————-    

Vr.   03 juni    .                                                                      Fierljeppen (1e klasse):

                        .                                                          04       IJlst                

————————————————————-    

Za.   04 juni    .                                                                      Lokaal:

                        .                                                          05       Ouwesylster markt –   

————————————————————-                 Oudebildtzijl

Zo.   05 juni    Pinksteren                                                                                      

WeekBulletin 13-43                                       Tennis:

                                                            22/05  Roland Garros

=============================================================     

Ma.  06 juni    Pinksteren                                        

                        Geen trainingen                                 

Wo. 08 juni     Training: Meisjes-A2                                    

.                                                           

Ma.  13 juni    Eerste buiten-trainingen !!!

Winnaars Volleybaldirect Open bekend!

Na een spannende volleybalzaterdag in het zuiden van het land zijn de winnaars van de Volleybaldirect Open bekend. (red.: NOJK)

Na een spannende volleybalzaterdag in het zuiden van het land zijn de winnaars van de Volleybaldirect Open bekend. De CMV-, C-, B- en A-jeugd streden in Bergen, Panningen, Valkenswaard, Meijel en Gennep om de ultieme bekroning op afgelopen seizoen, namelijk Nederlands jeugdkampioen volleybal. De Jaap van Kasteel trofee bij de jongens ging naar VC Spaarnestad en bij de meiden naar SV Dynamo uit Apeldoorn. SV Dynamo was uiteindelijk de grote winnaar van het NOJK.

CMV De CMV-jongens van EVV uit Elburg mogen zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen, net als de meisjes van SV Dynamo uit Apeldoorn. De zilveren plakken in de jongste jeugdcategorie gingen in Bergen naar Spaarnestad (jongens) en Sliedrecht (meiden). Brons was er voor de jongens van SV Dynamo en meisjes van Sudosa-Desto uit Assen. Op de vierde plek zijn de jongens van Twente ’05 en meiden van Trivos uit Wijchen.

C-jeugd Bij de C-jeugd ging in Panningen de hoogst haalbare prijs bij de jongens naar Spaarnestad en bij de meiden ging VC Sneek er met de beker vandoor. Zilver was er voor de jongens van Taurus uit Houten en de meiden van Orion uit Doetinchem, het brons ging naar VoCaSa en de meiden van SV Dynamo uit Apeldoorn, waardoor respectievelijk SV Dynamo (jongens) en Olhaco uit Hoogeveen (meiden) net naast het podium eindigden.

B-jeugd In de finale, die werd gespeeld in Valkenswaard, tussen de B-jongens van Sudosa-Desto en Twente ’05, maakte de club uit Assen de minste fouten waarmee zij zich de beste van Nederland mogen noemen. Bij de meiden keert SV Dynamo huiswaarts met de titel en ging het zilver naar Rivo Rijssen.

De derde plaats ging bij de jongens naar PDK Huizen, die in de strijd om het brons net iets sterker waren dan Kalinko. Bij de meiden was Sliedrecht Sport net iets sterker dan VC Sneek en vierden daarmee hun derde plek.

A-jeugd In Meijel gingen de jongens van Sliedrecht Sport ervandoor met de titel, dit ging ten koste van PDK Huizen die daarmee tweede werden. Bij de meiden zegevierde Peelpush waarmee Rivo Rijssen tweede werd. De strijd om de derde plek bij de jongens werd gewonnen door ZVH. SV Dynamo werd daardoor vierde. Bij de meiden ging Apollo 8 er met de winst vandoor om de derde plek. Sudosa-Desto uit Assen werd vierde.

A+-jeugd Corona zorgde er afgelopen twee jaar voor dat er geen finales Volleybaldirect Open gespeeld konden worden. Gezien de leeftijd van de vele jeugdspelers hield dit in dat zij nooit meer kans zouden maken op de titel Nederlands jeugdkampioen volleybal. De Nevobo introduceerde speciaal voor hen de A+-categorie. Deze speciale finale is gespeeld in Gennep.

Bij de jongens verzilverde Sudosa-Desto deze ultieme kans. Dit ging ten koste van PDK Huizen. De jongens van Taurus gingen er met de derde plek vandoor waarmee de jongens van Dros Alterno uit Apeldoorn op een mooi vierde plek zijn geëindigd.

De meiden van VCN en Ledûb maakten er een mooie wedstrijd van, maar was VCN uiteindelijk de beter en is daarmee als nummer 1 in de A+-categorie geëindigd. De derde plek ging, ten koste van Krekkers, naar Emmen.

——————————————————————————————————-

 

Concluderend: het Noorden was geen “groot-grutter” bij deze finales, alleen

Sudosa-Desto uit Assen blies stevig in de bus en VC Sneek pakt 1 keer het goud.

Kijken of er zich jeugdteams van DoskoActa komend seizoen weten te plaatsen voor de kwart- (of halve- of) finales? Dan uiteraard eerst wel via de voorronde(s)!

 

 

 

 

 

Wedstrijdsecretariaat – algemeen                

Kompetitie:                                                                                                                    .

Aan het eind van een kompetitie kijken we even terug, dat doen we op de volgende pagina’s bij de teams. Op deze pagina een historisch totaal-overzicht waarbij we ons beperken tot de senioren-teams, want de jeugdteams veranderen ieder seizoen weer, dit vanwege de leeftijdgrenzen uiteraard, maar ook omdat de teaminschrijvingen bij de jeugd ook nogal eens varieeren … dat is dus erg moeilijk/niet vergelijkbaar.

Seizoen           21/22   1516   1617   1718   1819   1920   2021   2122    Corona

Heren-1           1e kl.       6*       7          2          2        6         2        4    * prom.kl /                           .                                                                                                                vrijw. degr.                       Heren-2     3e kl.       2*       5          7          7        7         5      3/5   * 2e kl.       Heren-3          3e kl.       4         –           –         12       12         5      6/5                    Dames-1            1e kl.       1*      4          1**      5           5         6        4    * 3e kl. ** 2e kl. Dames-2  2e kl.    12*     2**      8          9         4         4*     11   * 3e kl. ** 4e kl. Dames-3           3e kl.       –         –          –           5         7       10        6                              Dames-4         3e kl.       –         –          –           –          –         1        -*   * teruggetrokken

Wedstrijdsecretariaat – wijzigingen          

 

Klaar!

Wedstrijdsecretariaat – uitslagen             

 

Klaar!

 

Wedstrijdsecretariaat – teams                                            

 

Vooraf dient opgemerkt te worden dat, net als de voorgaande twee seizoenen, de kompetities door Corona (zie vorige pagina) gedeeltelijk werden (uit)gespeeld. Zo speelden lang niet alle teams alle wedstrijden en werden de ranglijsten daarom op doelgemiddelde bepaald, ook was er weer geen promotie- en/of degradatieregeling.

 

 

Heren-1: 1e klasse   18-53   (4e plaats)

Waar wij onze heren bij de eerste vijf verwachtten werd aan die verwachting voldaan:

prima werk! En er zit blijkbaar (nog?) geen sleet op de mannen want ze gaan weer een jaar door, wellicht wederom voor een top-5-positie!

 

Heren-2: 3e klasse   7-11 (3e plaats) en 7-6 (5e plaats)

In de 3e klasse bij de heren werd dit seizoen gewerkt met een najaars- en een voorjaars-kompetitie, maar of dat nou zo’n succes was: onze mannen van Heren-2 en Heren-3 moesten daardoor in de 2e kompetitiehelft vaker dan ze lief was op de vrijdagavond ‘uit’ spelen.

Qua resultaten was de 1e kompetitiehelft beter dan de 2e, wellicht door de voor ons nieuwe tegenstanders? Komend seizoen afwachten in wat voor kompetitie we terecht gaan komen, de aanvraag is in ieder geval voor een ‘hele’ kompetitie!

Ondanks de magere bezetting (we kunnen nog wel wat aanwas gebruiken!) gaan de heren komend seizoen weer volop los!

 

Heren-3: 3e klasse   7-3 (6e plaats) en 10-9 (5e plaats)

Zie 1e alinea bij Heren-2 voor wat betreft de kompetitie-indeling.

Dit team kon warempel al zijn wedstrijden wel spelen en had al-met-al een best aardig seizoen. Ook deze heren plakken er (minimaal?) nog een jaartje aan vast en wij denken dat dit de resultaten alleen maar ten goede gaat komen!

 

 

Mix-Recreatie-1: recr.klasse   6-10 (5e plaats)

De nieuwste loot aan de DoskoActa-boom! Voor het eerst losgelaten in kompetitie-verband en keurig in de middenmoot geeindigd … mooi werk!

Ook komend seizoen weer te bewonderen in dit theater, waarbij er nu zo mogelijk   een 1e en een 2e klasse gevormd gaan worden, dit vanwege de toch wel (te) grote verschillen. Wij schreven ons in voor de 2e klasse, want bescheidenheid siert ons …

Enne … deze prestatie wordt minimaal geevenaard, wij denken zelfs verbeterd!

 

  

Dames-1: 1e klasse   21-63   (4e plaats)

Het vierde seizoen in de eerste klasse betekende de hoogste positie (4e) die we tot nu toe wisten te behalen. Onze prognose was ook hoog ingezet (bij de eerste vijf/zes), maar dit overtrof onze verwachting: knap werk!

Jammer genoeg valt het team door diverse omstandigheden nu uit elkaar en wachten we af wat er uit de hoge hoed komt rollen, maar dat de (aanstormende) jeugd daarin een rol gaat spelen moge duidelijk zijn. Hoe dan ook … het zal een toer worden het resultaat van dit seizoen te evenaren/verbeteren!

 

Dames-2: 2e klasse   21-28   (11e plaats)

Voor het eerst in de 2e klasse via de zgn. “vrije inschrijving” bleek bepaald geen makkie, maar de opgedane ervaring gaat zich zeker terugbetalen in het komende seizoen. Ook hier is het afwachten hoe het team er uit gaat zien, wellicht komt er wat ervaring bij, maar wij denken dat het 2e seizoen in deze klasse een betere/hogere klassering voor ons gaat brengen!

 

Dames-3: 3e klasse   17-23   (6e plaats)

In deze 3e klasse-poule werd standaard met 4 sets gespeeld, gelijk spelen kon dus en dat deden ‘wij’ 5 keer. Volgend seizoen is dit probeersel van de Nevobo niet meer aan de orde (alleen nog voor Recreatie) … jammer? Het team sluit een zeer wisselend seizoen af op de 6e plaats, wij denken (en verwachten) komend seizoen hoger, maar veel gaat ook hier afhangen van de uiteindelijke teamsamenstelling!

 

Dames-4: 3e klasse   (ivm Corona halverwege het seizoen teruggetrokken)

Op het moment van terugtrekken waren er 9 punten uit 8 wedstrijden behaald, dat was onderin de middenmoot voor onze ladies. Maar komend seizoen gaat ook deze trein weer lopen waarbij er aan de samenstelling waarschijnlijk niet zoveel zal veranderen, dus is onze prognose een stevige middenmoot-positie!

Meisjes-A1: Hoofdklasse   8-24 (2e plaats)   en   TOP-klasse   10-10 (6e plaats)

Een fantastische 2e plaats in de 1e seizoenshelft bezorgde onze jongedames een plaatsje in de TOP-klasse in de 2e helft van dit seizoen: een primeur voor Franeker!

Het verschil tussen beide klassen was snel duidelijk, tegen louter ‘grote’ verenigingen

moesten wij (nog?) onze meerdere erkennen. Neemt niet weg dat dit een prima erva-ring is voor onze meiden, waarvan diverse al in Dames-1, -2 en -3 hebben meege-speeld dit seizoen. Er gaan ook diverse dametjes over naar de senioren komend seizoen, maar ook het nieuwe MA1 schreven wij weer in voor de Hoofdklasse!

 

Meisjes-A2: 1e klasse 8-39 (KAMPIOEN)   en   Hoofdklasse 10-25 (3e plaats)

Een (1) van onze 2 Kampioenen dit seizoen: grote klasse!

Na een geweldige (en spannende) 1e seizoenshelft denderde MA2 de Hoofdklasse binnen als debutant en behaalde daar ook nog eens “de bronzen plak”: nou ja!

Het behoeft dan ook geen betoog dat dit team grotendeels ‘promoveert’ naar MA1 en de inschrijving in de Hoofdklasse werd hierboven al vermeld!

Het nieuwe MA2 start in de 2e klasse.

 

Meisjes-A3: 2e klasse 7-8 (5e plaats)   en wegens omstandigheden teruggetrokken

Tussen bijna allemaal standaard-A-teams werd dus toch nog een redelijk resultaat behaald in de najaars-kompetitie. Jammer was het dat het, ondanks verwoede pogingen, niet gelukt is om het team bij elkaar te houden

Volgend seizoen is er geen MA3 meer, dit vooral door het doorschuiven van de       A-speelsters naar de senioren!

 

Meisjes-B1: 1e klasse 8-25 (3e plaats)   en   8-18 (3e plaats)

Zowel in de najaars- als de voorjaars-kompetitie in de 1e klasse spelen en beide keren op het podium eindigen: petje af hoor!

De handhaving tussen toch erkende volleybal-bolwerken hier in Friesland laat zien dat dit beslist geen ABC-tje is … en dus een kompliment van onze kant!

Ook komend seizoen gaat MB1 in de 1e klasse spelen.

 

Meisjes-B2: 2e klasse 8-30 (2e plaats)   en   1e klasse 8-2 (5e plaats)

De promotie na de najaarskompetitie van de 2e naar de 1e klasse was, na de geweldige 2e plaats in de eerste seizoenshelft, een stapje te groot, maar de geest bleef wel in de fles: tot het einde toe werd er gestreden … prima!

Komend seizoen is er op voorhand geen MB2 … heeft alles te maken met leeftijden.

 

Mix-C1: 2e klasse 7-12 (4e plaats)   en   8-31 (KAMPIOEN)

En daar is onze tweede KAMPIOEN: werkelijk fantastisch!

Na een eerste seizoenshelft met een 4e plaats kwam onze jeugd pas goed los, wat heet … slechts een (1) keer een nipt 2-3 verlies en de rest in winst omgezet: asjemenou!

Het is toch mooi om te zien wat onze jeugdopleiding voor mekaar weet te boksen en ook nu weer want we schreven komend seizoen in voor de 1e klasse!

Bovendien komt er een tweede Mix-C-team bij, zij beginnen in de 2e klasse.

 

N6.1: CMV niveau 6   16-5 (6e plaats)

Alleen in de voorjaarskompetitie was er deelname aan niveau 6, dat hield in dat het ‘oude’ N5.1 promoveerde tot N6.1 en dat bleek een (te) zware opgave, maar …

wel weer alvast een ervaring rijker en dat heb je dan maar in de/je pocket … toch?

 

N5.1: CMV niveau 5   8-8 (4e plaats)   en   15-6 (6e plaats)

Na de najaarskompetitie wordt er altijd flink geschoven met de spelertjes, dit vanwege de leeftijden maar ook vanwege de nieuwe aanwas: altijd komen er nieuwelingen bij in de loop van het seizoen … prachtig toch?

Afijn … dat houdt in dat de teams die in het najaar spelen dus bijna kompleet anders zijn dan die in de voorjaarskompetitie, oftewel … N5.1 herfst is niet N5.1 lente!

Snapt u het nog? Hope so!

Het ‘herfst-team’ belandde (boven)in de middenmoot, het ‘lente-team’ moest duidelijk nog wennen aan dit niveau … komt goed!

 

N4.1: CMV niveau 4   8-13 (2e plaats)   en   15-18 (2e plaats)

Beide keren de tweede (!) plaats weten te behalen, da’s niet niks: geweldig!

Er zit kennelijk een mooie lichting aan te komen … prima werk!

 

N4.2: CMV niveau 4   8-5 (7e plaats)   en   15-22 (2e plaats)

In het najaar eindig je zevende, in het voorjaar haal je de 2e plaats: POEH!

Opnieuw een groot kompliment aan team en (alle) begeleiding, een mooi stuk werk geleverd met z’n allen … chapeau!

 

 

 

Wedstrijdsecretariaat – arbitrage                 

 

Afgelopen week ontvingen onze scheidsrechters en (vaste) tellers weer de gebruike-lijke ‘einde-seizoens-mail’. Binnenkort wordt hier nog een vervolg aan gegeven J!

 

Technische Commissie                                

 

Trainingen  

 

Jeugd

Komende maandag 30 mei sluiten we het seizoen af voor de jeugd.

Vanaf 16.30 uur doen 28 CMV-ers mee aan het afsluitend toernooi.

Na afloop is er patat en snacks.

Vanaf 18.00 spelen 36 ABC-jeugdleden een mixtoernooi met 5 teams op 2 velden. Ook voor hen is er na afloop patat, broodjes en snacks.

Behalve voor MA2 (zie ook onze weekagenda) is er vanaf woensdag 1 juni geen training meer, althans … indoor. Binnenkort meer over de a.s. buiten-trainingen!

 

Komend seizoen

Een concept-trainingsschema is uitgekomen, komende week kunnen we dit wellicht al definieeren richting Optisport. De leden krijgen dit uiteraard tijdig onder ogen …

wordt vervolgd!

 

Ledenadministratie                                                           

 

Opzegging:                                                    Nieuw:

. Marlies Kromkamp  Dames-1                     . Senna van de Werk              CMV’s

. Madelief Zeinstra     Dames-1                     . Vera Plat                              XC3

. Ilse Damstra             Dames-1                       Welkom … en veel plezier!

 

 

 

 

                                                          Sponsoren Samen DA

 

TankQyou Nederland BV                          

TST Transport Service – Terschelling

Jan-Harm en Liesbeth Dijkstra                

NieuwNieuw.com  Herenmode

Nijdam & Sinnema  Schilderwerken

Autoland van den Brug BV

D.A. Bijlsma

 

****** DENK AAN ONZE PARTNERS-IN-BUSINESS (SPONSOREN) ******

Nieuws/ Up-to-date

Archief

Weekbulletin 7 Jaargang 14

PDF : DoskoActa Weekbulletin 14-07[16897]   Beste volley-vriend(inn)en …       op het WK Volleybal wonnen de Oranje-dames ook van Puerto Rico (3-1) waarna de twee belangrijke wedstrijden op…

Weekbulletin 6 Jaargang 14

In PDF : DoskoActa Weekbulletin 14-06[16857] klik er maar eens op! Met plaatjes en kleurtjes.  Beste volley-vriend(inn)en …       het WK Volleybal voor de vrouwen is dus inmiddels…

Foto's/ Dosko/Acta

Archief