Weekbulletin 44 Jaargang 12/Geplaatst op 13 juni 2021

In PDF hier klikken : DoskoActa Weekbulletin 12-44[7972]

Beste volley-vriend(inn)en …

het gaat maar best met ons nationale dames-volleybalteam, maar (zal je altijd zien) op het moment dat wij dit schrijven kan het maar zo zijn dat het inmiddels weer wat minder gaat; maar wij houden goede hoop op een positie bij de eerste vier zodat ‘we’ dan aan de eindronde mee kunnen/mogen doen daar in Italie: fingers crossed!

Op dit moment zijn we binnen de club druk bezig met de voorbereidingen op het komend seizoen, maar ook reguliere en lopende zaken blijven uiteraard aandacht vragen. Zo zijn de (warme!) binnen-trainingen over de hele linie van start gegaan maar houden we constant feeling met de berichtgevingen van de overheid hierover.

Ook dienen we deze zaken continue af te stemmen met De Trije (Optisport).

Het bestuur vergaderde afgelopen week en een kort bericht hiervan op pagina 4.

De concept-poule-indeling van de Nevobo staat sinds afgelopen donderdag op hun site en in hun app, het betreft vooralsnog de senioren-kompetitie en die van de ABC-jeugd. Let hierbij (nog) niet op de toegekende letter-code bij de teams, deze zijn op dit moment nog niet goed afgestemd.

De recreanten-kompetitie en die van de CV-jeugd alsook de beker-kompetitie van de senioren zullen binnenkort ook verschijnen!

Fijne week allemaal, maak d’r wat van met z’n allen, want alleen met z’n allen …

… and remember:

stay safe, take care and (try to) …Have Fun                

DoskoActa

Agenda          DoskoActa                                         (Sport)kalender            Week 24

====================================  ========================

Ma. 14 juni     Training: alle teams/groepen                         Wielrennen:

.                                                           20        Nat. Kamp. – div. landen

Di.  15 juni      .

.                                                                     Voetbal:

Wo.16 juni      Training: ABC-jeugd                        11-06   Eur. Kampioenschap

.                                                          / 11-7    div. Landen/locaties

Do. 17 juni      .                                                          17        Nederland – Oostenrijk

.

Vr.  18 juni     .                                                                      Volleybal:

.                                                          25-05   Nations Leagues                                                                     / 27-06  Dames en Heren

Za.  19 juni     .

.                                                                      MotoGP:

Zo.  20 juni     WeekBulletin 12-46                           20        GP Duitsland (Sach.Ring)

——————————————————————————————————-

Bericht van DoskoActa

Afgelopen dinsdag (8 juni) is het bestuur weer bijeen geweest.
Fijn om weer echt met elkaar rond de tafel te zitten!
We zijn als bestuur bezig met het opstellen van het beleidsplan, waarbij het doel is om dit tijdens de algemene ledenvergadering voor te kunnen leggen aan de leden.
Het begint steeds meer vorm te krijgen!
Daarnaast stonden de teamindelingen op de agenda, hier worden de laatste eindjes nog van ingevuld.
Ook hebben we het gehad over de afsluiting en opstart van het volgende seizoen.

Voordat de zomervakantie begint vergaderen we nog een keer (6 juli a.s.).

Het bestuur

——————————————————————————————————-

Volleybal op de AMS: deze weken leent men onze netten even, men wil zelf ook zo-iets gaan aanschaffen; gelijk een mooie test voor beiden dus!

Hier een impressie.

Bericht van de overheid

Stap 3

De 3e stap in het openingsplan was op 5 juni. Op die dag ging bijvoorbeeld de horeca en culturele locaties weer open. En werd het advies voor thuisbezoek en de maximale groepsgrootte verhoogd van 2 naar 4 personen.

Stap 4

In de 4e stap van het openingsplan gaat bijvoorbeeld het advies voor thuisbezoek omhoog van 4 naar 8 personen. En ook de maximale groepsgrootte gaat omhoog naar 8 personen. De voorwaarden voor de opening van de horeca worden verruimd. Onder voorwaarden zijn evenementen weer toegestaan. Ook is er weer meer mogelijk voor sporten. En worden de voorwaarden voor culturele instellingen verruimd.

Deze stap gaat op z’n vroegst in op 30 juni.

Op 22 juni besluit het kabinet of stap 4 dan gezet kan worden.

Stap 5

Het loslaten van maatregelen en de basisregels is nu voorzien in stap 5. Zoals thuiswerken, maximale groepsgroottes, mondkapjes dragen op plekken waar dit verplicht is en toegangstesten. Hier is nog geen datum voor.

Bericht van de Nevobo

Zo Sport Nederland: Volleybal blijft in top 10

Volleybal blijft in 2020 op plek 10 staan, maar ziet ledenaantal licht dalen. Bekijk het onderzoeksrapport van Ipsos in opdracht van NOC*NSF en ontdek hoe Nederland sport.

Zorgen om uitstroom jeugd en opzegging lidmaatschap nieuwe seizoen

Het ledenaantal van meer dan 40 sportbonden is in 2020 afgenomen. Gezamenlijk gaat dit om zo’n 151.800 leden. Daarnaast is 52 procent van de Nederlanders in 2020 minder gaan sporten of gestopt met sporten als gevolg van de coronacrisis. Het aantal Nederlanders dat wekelijks sportte is afgenomen met een half miljoen. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport ‘Zo Sport Nederland’ dat de impact van de coronacrisis op sport over het jaar 2020 in kaart brengt.

Download het onderzoeksrapport ‘Hoe Sport Nederland’

Daling in ledenaantallen
Bij 48 sportbonden neemt het ledenaantal af met 2 procent of meer. Dit geldt ook voor onze sportbond, wij zien een afname van 2 procent. Gezamenlijk betreft dit zo’n 151.800 leden, waarvan 2.280 volleyballeden. De coronamaatregelen hebben bij 51 van de 77 sportbonden een negatieve impact op de ledenaantallen. Bij de meerderheid van de sportbonden loopt het aantal jeugdleden terug. Bij 14 sportbonden nemen de ledenaantallen juist toe met 2 procent of meer. Sportvisserij Nederland krijgt in 2020 de meeste nieuwe leden (+80.000). Ook hebben meer Nederlanders zich aangesloten bij de Nederlandse Golf Federatie (+22.000).

Reden om te stoppen
Als hoofdreden voor het minder gaan sporten of gestopt zijn met sporten noemen Nederlanders de sluiting van de sportclub. Daarnaast zijn gebrek aan motivatie en het niet kunnen sporten in teamverband, belangrijke redenen. Dit is ook terug te zien in de cijfers van de beoefening van binnensport. 70 procent van de Nederlanders die voor de coronacrisis een binnensport beoefenden zijn als gevolg van de lockdown minder gaan sporten of helemaal gestopt. Voor de groep van 13 t/m 18 jaar is dit zelfs 80 procent.

Sportclub dicht betekent andere manier van sporten
Een aantal sporten, met name sporten die niet afhankelijk zijn van een sportaccommodatie, laat in 2020 groei in deelname zien. Met 3,3 miljoen beoefenaars (800.000 meer dan een jaar eerder) is de wandelsport in 2020 de meest beoefende sport. Ook fitness (binnen) blijft, ondanks de sluiting van de sportscholen, populair. Veel Nederlanders hebben, onder andere thuis, alternatieven gevonden voor de sportschool. Ten opzichte van 2019 is er wel een afname te zien van ca. 3 miljoen naar 2,7 miljoen beoefenaars. Fitness (buiten) groeide daarentegen van 239.000 naar 329.000 beoefenaars. Daarnaast werden sporten als hardlopen (+261.000) en fietsen (+285.000) meer beoefend dan in 2019. Hetzelfde geldt voor skeeleren en skaten.

Sociale binding en het verenigingsgevoel zijn heel belangrijk om Nederland weer aan het aan het sporten te krijgen en te houden – Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF

Zorgen om de beweegachterstand en uitstroom leden
Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Dit rapport laat zien dat de sport en de sportdeelname in 2020 forse klappen hebben gekregen door corona. Elke verzwaring van maatregelen heeft erin gehakt. We maken ons nu grote zorgen om de beweegachterstand die Nederland oploopt. Gelukkig zien we tegelijkertijd dat de meeste leden in 2020 wel trouw zijn gebleven aan hun sportclub. Die sociale binding en het verenigingsgevoel zijn heel belangrijk om Nederland weer aan het aan het sporten te krijgen en te houden.”

“De band met een club wordt naarmate de crisis langer duurt wel steeds zwakker. We krijgen nu meerdere signalen dat mensen in dit lopende jaar hun lidmaatschap alsnog op willen zeggen als er niet snel weer gesport kan worden op de manier die men graag wil, met competities ‘dichtbij’ en ontmoeten na afloop. Het helaas niet denkbeeldige risico dat met name jeugdleden voor lange tijd zullen stoppen, moeten we niet willen lopen.”

Over het rapport
Het rapport ‘Zo Sport Nederland’ brengt de laatste ontwikkelingen in sportdeelname in Nederland. Het toont zowel de ontwikkeling van het aantal actieve sporters in Nederland als de ontwikkeling van leden en lidmaatschappen bij de sportbonden aangesloten bij NOC*NSF. Dit jaar is er speciale aandacht voor de impact van de coronacrisis op sport. De belangrijkste onderliggende databronnen zijn de leden- en lidmaatschapscijfers van sportbonden, aangesloten bij NOC*NSF en de maandelijkse Sportdeelname Index, tot en met december 2020 uitgevoerd door Ipsos in opdracht van NOC*NSF.

Bron: NOC*NSF

Promotiecampagne volleybal einde zomer live!
Aan het einde van de zomer lanceren we een promotiecampagne voor volleybal. De campagne heeft zowel als doel leden die afhaakten sinds de coronacrisis terug te winnen voor het volleybal als nieuw publiek enthousiast te maken voor onze prachtige sport. We willen deze campagne gezamenlijk met alle volleybalclubs gaan voeren. We houden jullie op de hoogte via www.nevobo.nl en de social mediakanalen!

Technische Commissie  – Jeugd

Ons Meisjes-A2 speelde vrijdagavond een toernooi (het mocht weer!) en “ging verder alsof ze nooit gestopt zijn en wint toernooi in Koudum” … zo mochten wij ontvangen van onze correspondent. Voorwaar … een prima resultaat!

“Halve finale 2-1 winst op Oeverzwaluwen-MA1 (22-25, 25-19 en 15-13) en in finale

gewonnen van vc058-MA2 met 2-0 (25-21 en 25-7)” … aldus luidde de nagekomen boodschap.

Natuurlijk nog even vastgelegd op de gevoelige plaat!

Gisteren (zaterdag) speelden Meisjes-A1 en Meisjes-A2 in De Trije een oefen-wedstrijd tegen elkaar en “in een leuke wedstrijd wint MA1 met 3-1 van MA2 (25-17, 22-25, 25-20 en 25-22)”  … was het korte en bondige verslag … waarvan acte!

              

EN dit … geintje … met een knipoog:

De uitvinder van de loopband … stierf op 54-jarige leeftijd,

die van de gymnastiek … op 57-jarige leeftijd,

de wereldkampioen body-building … op 41-jarige leeftijd,

de beste voetballer ter wereld, Maradona … op 60-jarige leeftijd.

MAAR ….

De uitvinder van (het merk) Nutella … stierf op 88-jarige leeftijd,

de sigarettenmaker Winston haalde de 102 jaar,

de uitvinder van opium stierf door een aardbeving en was 116 jaar,

de uitvinder van Hennessey Liquor werd 98 jaar.

Hoe kwamen de artsen tot de conclusie dat lichaamsbeweging

het leven langer maakt?

Het konijn springt altijd op en neer maar leeft maar zo’n 2 jaar

en een schildpad, die helemaal niet traint, leeft zo’n 400 jaar!

Dus … rust, ontspan, blijf koel, eet, drink en geniet van het leven!

 

Sponsoren Samen DA

 

TankQyou Nederland BV                          

TST Transport Service – Terschelling

Jan-Harm en Liesbeth Dijkstra                

NieuwNieuw.com  Herenmode

Nijdam & Sinnema  Schilderwerken

Autoland van den Brug BV

D.A. Bijlsma

 

 

******   EN DENK EEN BEETJE OM JEZELF … EN OM ANDEREN  ******

 

******                         HOUD (AFSTAND) VAN ELKAAR                         ******

 

****** DENK AAN ONZE PARTNERS-IN-BUSINESS (SPONSOREN) ******

Nieuws/ Up-to-date

Archief

Weekbulletin 6 Jaargang 14

In PDF : DoskoActa Weekbulletin 14-06[16857] klik er maar eens op! Met plaatjes en kleurtjes.  Beste volley-vriend(inn)en …       het WK Volleybal voor de vrouwen is dus inmiddels…

Weekbulletin 5 Jaargang 14

Voor de PDF hier klikken : DoskoActa Weekbulletin 14-05[16818]   Beste volley-vriend(inn)en …     Europees kampioen Italië werd dus ook wereldkampioen bij de lange mannen: mooie wedstrijd in een…

Foto's/ Dosko/Acta

Archief